صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۸ - ۱۴ آبان ۱۴۰۲

تشخیص عامل مرگ با محصول نانویی عرضه شده در نمایشگاه نانو۱۴۰۲

محققان یک شرکت دانش بنیان برای شناسایی برخی ترکیبات نظیر سیانور یا لیتیم در فرآیند تشخیص عامل مرگ، دستگاه طیف‌سنج تحرک یونی را ساختند.
کد خبر : 877192

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، 
محمدرضا حمیدی، مدیرفنی یک شرکت دانش بنیانذگفت: برای شناسایی برخی ترکیبات نظیر سیانور یا لیتیم در فرآیند تشخیص عامل مرگ، دستگاه طیف‌سنج تحرک یونی استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه از این رو چنین دستگاهی را در شرکت تولید کردیم، گفت: تجهیزات این شرکت در دانشگاه‌های مختلفی نظیر دانشگاه شهید بهشتی، تهران، تربیت مدرس، علم و صنعت و دامغان استفاده می‌شود. 

وی در خصوص این دستگاه گفت: طیف‌سنج یا اسپکترومتر تحرک یونی IMS (Ion Mobility Spectrometry) دستگاهی بسیار سریع در تشخیص و اندازه‌گیری گاز‌ها و مقادیر جزئی مواد شیمیایی، سموم و دارو‌ها است.

وی افزود: این دستگاه در بسیاری از موارد می‌تواند جایگزین GC و HPLC شود. مکانیزم عمل آن نوعی کروماتوگرافی است که در آن ابتدا گونه‌ها به یون تبدیل شده و سپس یون‌ها در یک ستون هوا از هم جدا می‌شوند.

به گفته وی، این دستگاه به مقادیر جزیی مواد در حد ppm و نانوذرات پاسخ می‌دهد. سرعت عمل دستگاه در حد چند ثانیه است. از این رو در بسیاری از موارد که سرعت مهم است مثل موارد ایمنی، اورژانسی و یا پایش پیوسته کاربرد دارد.

وی ادامه داد: برای هر ماده شیمیایی یک طیف خاص ایجاد می‌شود که مختص آن ماده است. شکل طیف، نوع ماده و بزرگی پیک مقدار آن را نشان می‌دهد. مدل IMS-۴۰۰ کاملا اتوماتیک و مناسب برای کاربر است و تمام پارامتر‌های آن از طریق صفحه لمسی قابل تنظیم است. دستگاه طوری طراحی شده است که امکان استفاده از منابع یونش مختلف و همچنین امکان جفت کردن آن به دستگاه GC وجود دارد.

وی با بیان اینکه اندازه‌گیری کمی و کیفی مواد شیمیایی، داروها، و ایزومرها، اوکراتوکسین در شیرین بیان، آفلاتوکسین در پسته، باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی، از جمله وظایف این محصول است، گفت: تشخیص بعضی مواد در خون، ادرار و سایر محیط‌های بیولوژیک (تسترون در ادرار، تیوسیانات در بزاق، متادون در موی انسان، پنتازوسین در نمونه‌های بیولوژیکی)، تشخیص انواع دارو‌ها به شکل قرص یا شربت، آنالیز تنفس و تشخیص بعضی از بیماری‌ها، کنترل کیفیت هوا، شناسایی و اندازه‌گیری گاز‌ها و بخارات مواد شیمیایی VOC، کنترل کیفیت آب (تعیین تری هالومتان در آب)، پتروشیمی (تشخیص آمونیاک در اتیلن و جلوگیری از مسومیت کاتالیست)، تشخیص و آنالیز مواد مخدر، تشخیص مواد منفجره و گاز‌های شیمیایی جنگی از جمله کاربرد‌های این دستگاه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر