صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فعال حوزه نانو به آنا خبر داد؛

رفع آلودگی‌های بذر و ضدعفونی مواد غذایی با فناوری نانو

رئیس مرکز تحقیقات مهندسی سطح پیشرفته و نانومواد گفت: در کشاورزی و مواد غذایی، سیستم مولد پلاسمای سرد آنزیم‌ها را غیرفعال‌، آلودگی‌های میکروبی را از دانه و بذر رفع، و مواد غذایی را قبل از بسته‌بندی ضدعفونی می‌کند.
کد خبر : 877184

فرید جمالی، استادتمام رشته فیزیک حالت جامد، رئیس مرکز تحقیقات مهندسی سطح پیشرفته و نانومواد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز از دستیابی به دانش فنی سیستم مولد پلاسمای سرد خبر داد و به خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حاشیه نمایشگاه نانو گفت: این سیستم روی ماندگاری محصولات کشاورزی و صنایع غذایی مانور می‌دهد که از کاربردهای جدید و نوظهور سیستم‌های پلاسمایی سرد به‌شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه سیستم مولد پلاسمای سرد قابلیت تیمار سطوح مختلف از جمله پلیمر، پارچه، فلز، شیشه و… دارد، اظهار می‌کند: تغییر میزان آبدوستی و آب‌گریزی سطوح، تغییر زبری سطح و عامل‌دار کردن سطوح از جمله کاربردهای این سیستم محسوب می‌شود.

جمالی اضافه کرد: پلاسما مجموعه‌ای از گونه‌های فعالی است که در کنار آن الکترون و یون وجود دارد.

به گفته وی، سیستم مولد پلاسمای سرد در کشاورزی و مواد غذایی، غیرفعال‌سازی آنزیم‌ها، رفع آلودگی‌های میکروبی از دانه و بذر و ضدعفونی کردن مواد غذایی قبل از بسته‌بندی را انجام می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات مهندسی سطح پیشرفته و نانومواد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با اشاره به ولتاژ ورودی سیستم، بیان کرد: سیستم مولد پلاسمای سرد با ولتاژ ۲۲۰ ولت و بیشینه ۵۰۰ واتی سطوح مختلف را تیمار می‌کند و نمونه‌های قابل پردازش جامد و مایع است.

استادتمام رشته فیزیک حالت جامد با بیان اینکه هم‌اکنون نتیجه اقدامات روی یک مدل از خرماها در حال انجام است، ادامه داد: از آنجایی‌که خرما ارزش‌افزوده بسیار زیادی دارد، درصدد برآمدیم تا از این محصول استفاده کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات مهندسی سطح پیشرفته و نانومواد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با بیان اینکه تولید پلاسما در سیستم مواد پلاسمای سرد با کمک هوا و سایر گازها انجام می‌شود، اظهار کرد: از دیگر ویژگی‌های متمایزکننده این سیستم می‌توانیم به پرتابل بودن یا قابلیت نقل و انتقال و کوچک بودن آن اشاره کنیم.

به گفته جمالی، کاربری ساده و آسان، ایمنی بالا و مصرف انرژی کم، امکان تغییر ولتاژ و فرکانس پلاسمای تولیدی و کارکرد پایا و پیوسته از ویژگی‌های برجسته سیستم مولد پلاسمای سرد محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر