صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۴ - ۱۴ آبان ۱۴۰۲

عقب‌گرد اقتصاد عربستان در پی کاهش تولید نفت

روسیه و عربستان در سال مالی جاری با کاهش تولید نفت سعی در بالا بردن نرخ‌ها دارند؛ اما این کاهش چه تأثیری بر اقتصاد عربستان خواهد داشت؟
کد خبر : 877041

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، سی‌ان‌ان نوشت: اقتصاد عربستان سعودی، یکی از  بزرگترین صادرکننده نفت، پس از تصمیم این کشور مبنی بر کاهش تولید نفت در حال کوچک‌ترشدن است.

اداره کل آمار عربستان از کاهش ۴.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماه سوم سال ۲۰۲۳ نسبت به دوره مشابه در سال قبل خبر می‌دهد. این بزرگ‌ترین انقباض اقتصادی این کشور از زمان همه‌گیری کرونا در ۲۰۲۰ است و اگر کمک ۳.۶ درصد رشد اقتصادی بر پایه فعالیت‌های غیر نفتی نبود، شاید شاهد اعداد بالاتری در عقب‌گرد اقتصادی عربستان بودیم.

بنا بر این گزارش با وجود اینکه بخش نفتی عربستان برای ماه‌ها در حال تعدیل فعالیت‌های تولید نفت بود؛ اما اقتصاد این کشور در سه ماه دوم ۲۰۲۳ همچنان رشد ۱.۲ درصدی سالانه را حفظ کرده است.

در بخش قیمت با توجه به اعمال سیاست‌های کاهش تولید نفت، این کشور در حال تجربه بالاترین قیمت از ۲۰۱۱ تاکنون است. در ماه ژوئیه سال جاری تولید نفت عربستان، یکی از بزرگترین اعضای اوپک پلاس، ۹ میلیون بشکه در روز بود؛ اما به دلیل کندی بازار و کاهش تقاضا عربستان نیز با هدف کاهش تولید نفت به روسیه پیوست. با این اوصاف صندوق بین‌المللی پول رشد ۰.۸ درصدی تولید ناخالص داخلی (GDP) برای عربستان را پیش‌بینی می‌کند، که حدودا ۸.۷ درصد کمتر از سال گذشته است.

انتهای پیام/

برچسب ها: نفت خام عربستان
ارسال نظر