صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۹ - ۱۳ آبان ۱۴۰۲
یک فوق تخصص بیماری‌های ریه:

نفس‌تنگی را جدی بگیرید/ همه چیز درباره آب‌آوردن ریه

یک فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: تنگی نفس در افراد می‌تواند ناشی از تجمع مایع پلور یا به اصطلاح آب‌آوردن ریه باشد.
کد خبر : 876744

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علوم و فناوری آنا، زینب نادرپور اظهار کرد: آب آوردن ریه ناشی از تجمع مابع در فضای بین ریه و جدار قفسه سینه است.

وی با بیان اینکه تجمع مایع در این فضا باعث فشار روی ریه، پایین رفتن و بی حرکتی دیافراگم و تنگی نفس می‌شود، افزود: شدت تنگی نفس بیمار به میزان و مدتی که این مایع جمع شده ارتباط دارد. 

این فوق تخصص بیماری‌های ریه ادامه داد: مایع ریه می‌تواند یک طرفه یا دو طرفه باشد؛ مایع دو طرفه ناشی نارسایی قلبی، کبدی یا کلیوی بوده و مایع یک طرفه به دلیل بیماری‌های ریوی شامل شامل عفونت، سرطان ریه یا انتشار دیگر سرطان‌ها به ناحیه ریه رخ می‌دهد.

نادرپور اظهار کرد: اگر فردی با تنگی نفس به مرکز درمانی مراجعه کند، پزشک در ابتدا با شک بالینی عکس سی تی اسکن ساده و برای تشخیص محل تجمع مایع سونوگرافی درخواست می‌کند. در مرحله بعد اگر مایع زیاد باشد، تخلیه مایع از ریه انجام می‌شود.

وی یادآور شد: در افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند معمولا کنترل و درمان بیماری کافی است و نیاز به کشیدن مایع نیست، اما اگر زیاد باشد می‌توان با یک آنژیوکت ساده یا با لوله قفسه سینه (چست تیوب) این کار را انجام داد.

این فوق تخخصص با اشاره به اینکه تخلیه آب ریه با چست تیوب نیازمند بستری و انجام مراقبت‌های بیشتر است، گفت: روش جدیدتر و رایج تری در دنیا تخلیه مایع با استفاده از کتتر(لوله نازک) است؛ در این روش با سونوگرافی فضای مناسب پیدا شده و در نهایت با تعبیه کتتر در آن فضا مایع تخلیه می‌شود، این روش درد کمتری دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر