صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۱۵ آبان ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا؛

مرندی: تکنولوژی‌های جدید پزشکی باید مطابق با نیاز مردم باشد

علیرضا مرندی گفت: تکنولوژی‌های جدید پزشکی باید مطابق نیاز باشد و اگر غیر از این باشد، ظلم به مردم است.
کد خبر : 876508

سیدعلیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری آنا درباره میزان تأثیر فناوری در پزشکی کشور گفت: فناوری‌ها روز به روز بیشتر و پیچیده‌تر می‌شوند؛ اما باید دقت داشته باشیم بسیاری از کشور‌های سازنده این فناوری‌ها خودشان با احتیاط از آن‌ها استفاده می‌کنند. برای مثال طبق آماری که از کشور انگلیس خوانده ام تعداد تجهیزات پزشکی شان از ما کمتر است با توجه به اینکه کشورشان سازنده این تجهیزات است. 

وی افزود: در کشور ما بی حساب و کتاب برای رضایت نماینده و خواهش استاندار تجهیزات وارد می‌کنیم و خیلی از آن‌ها حتی یک بار هم استفاده نمی‌شود. مثلاً برای یکی از وزرا نوشتم که ۱۰۰ دستگاه وسیله تهویه مکانیکی که برای تنفس بچه‌ها می‌خواهید بیاورید فوق العاده گران است و بلد نیستیم در ایران با آن کار کنیم. 

مرندی توضیح داد: با اینکه فوق تخصص نوزادان هستم در آن نامه نوشتم که این تعداد واردات لازم نیست و بهتر است این میزان به ۳۰، ۴۰ دستگاه از انواعی که با آن آشنایی داریم، کاهش یابد؛ اما توجهی نکردند، ۱۰۰ دستگاه از همان دستگاه آوردند و یکی از آن‌ها را هم استفاده نکردند. 

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با کنایه به واردات‌های بی مورد گفت: حالا این دستگاه‌ها را در راهرو‌های بیمارستان می‌بینید که به عنوان دکور گذاشته اند و یک ملحفه هم روی آن انداخته اند؛ بنابراین آنچه سازمان بهداشت جهانی همیشه در شعارهایش گفته است «تکنولوژی مناسب» یعنی هر کشوری به جیب و نیاز‌های خود نگاه کند و اینطور نباشد که از کشور‌های دیگر تقلید کنیم و هر تکنولوژی جدیدی در هر کشوری هست بگوییم ما هم آن را می‌خواهیم و بعد از واردات ببینیم اینجا مشتری ندارد و هزینه اش در نمی‌آید. 

وی با بیان اینکه وقتی هزینه دستگاه وارداتی تأمین نشود برای جایگزین پول از دست رفته، مردم سالم هم مجبور به استفاده از این دستگاه می‌کنیم که ۹۹ درصد جواب‌ها منفی در می‌آید، گفت: مردم برای تأمین هزینه آزمایش با همین دستگاه‌های بی مورد گاهی از جیب و فرش زیر پایشان می‌زنند. پس تکنولوژی مناسب باید مطابق نیاز کشور خودمان باشد.

مرندی در پاسخ به این سوال که چطور به هدف مد نظر شما می‌رسیم، گفت: نیاز به درایت و مدیریت دارد. بالاخره ارز برای مردم است و فقط برای اینکه از ما گله و شکایت نکنند نباید هر دستگاهی را وارد کنیم. تکنولوژی‌های جدید باید مطابق نیاز مردم باشد و اگر غیر از این باشد، ظلم به آنان است. پس تکنولوژی مهم است؛ اما باید متناسب با نیازهایمان باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر