صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سیاست‌های دوگانه ایلان ماسک؛

وقتی اینترنت ماهواره‌ای برای مردم غزه بد است و برای اوکراین خوب!

پژوهشگر فناوری‌های نوین رسانه‌ای گفت: برقرارنشدن اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در غزه اقدامی سوگیرانه از طرف ایلان ماسک است.
کد خبر : 875609

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوی آنا،‌ با گسترش حملات رژیم صهونیستی به غزه، اینترنت این شهر قطع شد و نت‌بلاکس که پایش اینترنت جهانی را به‌طور مستمر انجام می‌دهد از قطع کامل اینترنت در نوار غزه خبر داد.

از این رو به سراغ سینا تفنگچی، پژوهشگر فناوری‌های نوین رسانه‌ای رفتیم و با او درباره سیاست‌های دوگانه شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت ماهواره‌ای در واکنش به قطعی اینترنت غزه گفت‌وگو کردیم.

تفنگچی با اشاره به اینکه یکی از اهداف ماهواره استارلینک، دسترسی جامع و کامل افراد در سراسر جهان به اینترنت فارغ از هرگونه سوگیری است به خبرنگار آنا گفت: ایلان ماسک مدیر پروژه ماهواره اینترنتی استارلینک در زمان جنگ اوکراین و روسیه اینترنت ماهواره‌ای را به‌طور رایگان و با حمایت ایالات‌متحده آمریکا در اختیار مناطق در حال جنگ قرارداد، اما اکنون شاهد تناقض بزرگی در جنگ رژیم صهیونیستی و غزه هستیم و این امر نشان از اقدامی سوگیرانه از طرف ایلان ماسک، مدیر پروژه اینترنت ماهواره‌ای دارد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر و بخش مهم‌تر از اطلاع‌رسانی شرایط جنگ، ارتباطات بحران و امدادرسانی به افراد آسیب‌دیده است که اینترنت ماهواره‌ای می‌توانست یاری‌گر این شرایط بحرانی باشد و حتی سازمان ملل هم می‌توانست با حمایت از ارائه‌ اینترنت ماهواره‌ای گامی در راستای مدیریت اطلاع‌رسانی بحران و دریافت آسیب‌ها و مناطق نیازمند امدادرسانی بردارد. 

تفنگچی اظهار کرد: یکی از مزایای اینترنت ماهواره‌ای در شرایط جنگ این بود که می‌توانست مدیریت اطلاعات انجام داده و مانع از نشر اطلاعات نادرست و اخبار جعلی به مخاطبان شود که با توجه به عدم به‌کارگیری این پروژه‌ ارتباطات ماهواره‌ای و پروژه‌های مشابه نظیر بالن گوگل، به‌نوعی می‌توان سوگیری در جنگ غزه را بیش‌ازپیش مشاهده کرد.

وی بیان کرد: حال سؤالی که مطرح است این است که ایلان ماسک، مدیر استارلینک چه دلیل قانع‌کننده‌ای برای عدم تخصیص دسترسی اینترنت ماهواره‌ای به مردم غزه دارد؟ و می‌تواند چه دلیل قانع‌کننده‌ای برای این رفع اتهام داشته باشد؟

به گزارش آنا، در پی بالاگرفتن انتقادات از ایلان ماسک، این میلیارد مشهور عصر امروز اعلام کرد که خدمات ارتباط ماهواره‌ای استارلینک را به سازمان‌های امدادی شناخته شده بین المللی در نوار غزه ارائه خواهد داد. این ادعا درحالی رخ می‌دهد که همچنان مردم غزه و خبرنگاران به اینترنت دسترسی ندارند و هیچ گام عملیاتی در این راستا برداشته نشده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر