صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۰۵ آبان ۱۴۰۲

امکان رصد ماه‌گرفتگی جزئی ۶ آبان

مراکز معتبر ستاره‌شناسی و نجوم جهان اعلام کردند پدیده ماه‌گرفتگی جزئی ماه شکارچی کامل در شب شنبه ۶ آبان در برخی مناطق جهان از جمله ایران و غرب آسیا قابل مشاهده است.
کد خبر : 875350

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، 6 آبان برای طرفداران ستاره‌شناسی شب جذابی محسوب می‌شود و آن‌ها می‌توانند پدیده نجومی ماه‌گرفتگی را مشاهده کنند. در این شب ماه از زیر سایه زمین عبور کرده و درنتیجه یک ماه‌گرفتگی جزئی ایجاد می‌کند.

از نظر علمی ماه‌گرفتگی جزئی زمانی اتفاق می‌افتد که ماه، زمین و خورشید به گونه‌ای در یک راستا قرار گیرند که بخشی از سایه زمین روی ماه بیفتد.

ماه‌گرفتگی جزئی از روز شنبه آغاز خواهد شد و از بسیاری مناطق نیمکره شرقی از جمله آفریقا، اروپا، آسیا و بخش‌هایی از استرالیا قابل مشاهده خواهد بود.

 این کسوف از قاره آمریکا قابل مشاهده نیست و تنها در بخش‌هایی از سواحل شرقی برزیل ممکن است در هنگام طلوع ماه دیده شود.

 این کسوف حدود ساعت ۱۸ و ۱ دقیقه به وقت گرینویچ در شب شنبه اکتبر آغاز می‌شود، زمانی که زمین شروع به ورود به قسمت بیرونی سایه ماه می‌کند که به نام نیم سایه شناخته می‌شود.

اوج ماه‌گرفتگی در حدود ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه شب به وقت ایران (۶ و ۲۰ دقیقه به وقت گرینویچ) خواهد بود، زیرا چتر زمین بزرگترین بخش ماه را در طول این ماه‌گرفتگی جزئی می‌پوشاند.

سپس سایه زمین شروع به حرکت از صفحه ماه خواهد کرد و ماه‌گرفتگی در ساعت یک نیمه شب به وقت ایران به پایان می‌رسد، زیرا در این ساعت ماه به طور کامل از سایه زمین خارج می‌شود.

علاوه بر این، پروژه تلسکوپ مجازی LIVESTREAM مرکز اخترشناسی Gianluca Masi از پروژه تلسکوپ مجازی در نزدیکی رم، ایتالیا نیز پخش زنده رایگان ماه‌گرفتگی شنبه را نمایش خواهد داد.

برای رصد این پدیده نیاز به محیطی با نور مزاحم و آلودگی نوری کم داشته و البته باید آسمان صاف باشد.

داشتن دوربین دوچشمی یا تلسکوپ نیز به تماشای بهتر ماه‌گرفتگی کمک می کند و در صورت مساعد بودن شرایط جوی، می‌توان با دوربین‌های عکاسی معمولی نیز از این ماه‌گرفتگی تصویربرداری کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر