بررسی هر آنچه نیاز است در مورد تابلو برق طرح ریتال بدانید!
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، تابلو برق طرح ریتال یکی از انواع تابلو برقهای صنعتی بوده که به دلیل مزایای زیاد آن، در صنایع مختلفی همچون مراکز صنعتی، کارخانجات، کارگاهها، ادارات، بانکها، فروشگاهها و واحدهای مسکونی لوکس مورد استفاده قرار میگیرند و معمولاً برای مکانهایی که فضا و آمپر مصرفی کمی دارند، مناسب خواهد بود. تابلو برق ریتال از سلولهای پیشساخته تولید میشود که بهراحتی قابلنصب و راهاندازی است؛ همچنین این نوع از تابلوها دارای ویژگیهایی مانند قابلیت گسترش، دسترسی آسان و نصب تجهیزات مختلف بوده که این میتواند موردپسند بیشتر صنایع باشد. همانطور که دریافتید، در این نوشته قصد داریم به بررسی کامل تابلو پلاستیکی ABS و فلزی پرداخته و همچنین اطلاعات موردنیاز در رابطه با آنها را در اختیار شما قرار دهیم تا در زمان خرید، بهترین انتخاب را داشته باشید؛ پس در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
به چه نوع تابلویی، تابلو برق طرح ریتال میگویند؟
در ابتدا قصد داریم به معرفی کامل سلول طرح ریتال پرداخته تا بهطور کامل با مزایا و کاربرد آن آشنا شوید. در حالت کلی به تابلو برقی که از سلولهای پیشساخته تولید شده باشد، تابلو برق ریتال میگویند. این سلولها از جنس ورق گالوانیزه یا پلاستیک هستند و در ابعاد و اندازههای مختلفی تولید میشوند. جالب است بدانید، سلولها بهصورت مکانیکی به یکدیگر متصل بوده و میتوان آنها را بهصورت دلخواه ترکیب کرد تا تابلو برقی با اندازه و مشخصات موردنیازتان ایجاد شود. در واقع فریم تابلو برق، سازههای فلزی یا پلاستیکی هستند که تجهیزات الکتریکی مانند کلیدها، فیوزها، کنتاکتورها و سایر تجهیزات را در خود جای میدهند.
انواع تابلو برقهای ریتال کدام است؟
اکنون ممکن است این سؤال برای شما پیشآمده باشد که تابلوهای برق ریتال به چند دسته تقسیم میشوند و هر کدام از آنها از لحاظ کاربرد با یکدیگر متفاوتاند یا خیر. در این بخش به بررسی انواع تابلو برق طرح ریتال پرداخته و سپس در مورد هر کدام از آنها توضیحاتی را ارائه میکنیم.
تابلوهای ایستاده طرح ریتال
اولین دسته از سلول طرح سیواکن تابلوهای ایستاده است. این نوع از تابلوها در دو نوع PS4000 و ES5000 تولید میشوند و هر کدام از آنها از نظر ساختار و ویژگی، با یکدیگر دارای تفاوت هستند. در نظر داشته باشید تابلوهای ایستاده طرح ریتال تیپ PS قابل گسترش هستند و دیوارهای پهلو و پشتی این تابلوها بهصورت پیچی بوده و یکپارچه نیستند. این در صورتی است که تابلوهای تیپ ES، دارای ساختاری یکپارچه است و همه اجزای آن بدون پیچ خواهند بود. این بدان معناست در آینده نمیتوانید هیچگونه تغییری در آن ایجاد کنید.
تابلو طرح ریتال پیانویی
نوعی دیگر از طرحهای تابلو پلاستیکی ABS و فلزی، مدل پیانویی یا اپراتوری است. در واقع این تابلوی صنعتی دارای یک صفحه نمایشگر و صفحهکلید کنترلی هست که به شما این قابلیت را میدهد برای امور کنترلی و مانیتورینگ از آن استفاده کنید. برخی از کاربردهای تابلو برق طرح ریتال پیانویی عبارت است از:
- قابلیت مشاهده و کنترل تجهیزات بهصورت مستقیم
- برخوردار بودن از قابلیت گسترش
- کنترل روی سیستمهای برقی
- نظارت بر سیستمهای اتوماسیون صنعتی
- دستیابی به کنترل سیستمهای تهویه
- کنترل سیستمهای امنیتی
- و...
البته در نظر داشته باشید که این نوع از تابلو قیمت و وزن بالاتری نسبت به تابلوهای معمولی داشته و این موارد میتواند بخشی از معایب آن باشد.
تابلو طرح ریتال از نوع ضد انفجار
این نوع از سلول طرح ریتال، برای استفاده در محیطهای خطرناک طراحی شده است و این محیطها شامل مکانهایی هستند که احتمال انفجار مواد قابلاشتعال وجود دارد. در نظر داشته باشید برای تولید فریم تابلو برق ضد انفجار از مواد و طراحیهای خاصی جهت جلوگیری از انتشار انفجار و محافظت از تجهیزات در برابر آسیب استفاده میکنند. طراحی این تابلو بهگونهای است که در صورت انفجار، گازها و شعلههای آتش را به بیرون از تابلو هدایت میکند. این طراحیها معمولاً شامل دریچههای تخلیه و سیستمهای خنککننده هستند.
تابلو برق ریتال توزیع
نوعی دیگر از تابلو برق طرح ریتال تابلوهای توزیع هستند. این تابلوها برای توزیع برق در یک ساختمان یا تأسیسات استفاده شده و معمولاً دارای تجهیزات حفاظتی مانند فیوزها و مدارشکنها هستند. در حالت کلی، این تابلوها در انواع مختلفی از جمله تابلوهای توزیع اصلی، تابلوهای توزیع فرعی و تابلوهای توزیع نهایی موجود بوده و شما میتوانید با توجه به نیاز خود و کاربردی که دارند آنها را تهیه کنید.
مزایای استفاده از سلول طرح سیواکن چیست؟
تا اینجای مطلب دریافتیم یکی از پرکاربردترین تابلوهای صنعتی، تابلوهای برق طرح ریتال هستند و با توجه به این موضوع میتوان نتیجه گرفت استفاده از آن مزایای زیادی را به همراه دارد. برخی از این موارد عبارتاند از:
- برخوردار بودن از ویژگی تقارن
- داشتن کیفیتی بالا، در کنار سادگی
- قابلیت مونتاژ بالا و توسعه تابلو از هر طرف
- دارای درجه حفاظت بالا تا IP54
- کاهش وزن تابلو در کنار افزایش حجم
- بالابردن میزان استحکام مکانیکی در برابر انواع نیروهای دینامیکی از جریانهای اتصال کوتاه
- بالابردن ایمنی و استحکام دربهای تابلو برق طرح ریتال با استفاده از قفل و لولا
- سرعت تولید در ابعاد گوناگون
- مطابقت با استانداردهای VDE,TUV,CSA,UL,Bureau,Lioyds
- امکان نصب انواع لوازم جانبی مانند فریم Swing
- و...
بنابراین با توجه به مزایای ذکر شده، میتوانید در فضاهایی که متراژ کمی دارند از این دستگاه استفاده کنید.
در هنگام خرید تابلو برقهای ریتال به چه نکاتی توجه کنیم؟
اگر شما نیز به دنبال بهترین تابلو برق ریتال هستید، در هنگام خرید به موارد زیر توجه داشته باشید:
- نوع تابلو: تابلو باید بتواند نیازهای شما را بهخوبی برطرف کند.
- جریان نامی: این جریان باید با میزان جریان مصرفکنندگان شما مطابقت داشته باشد.
- ولتاژ نامی: دقت کنید که ولتاژ نامی میبایست با ولتاژ منبع برق شما قابلتطبیق باشد.
- درجه حفاظت: درجه حفاظت میزان محافظت تابلو در برابر گردوغبار و آب را نشان میدهد؛ پس به آن توجه کنید.
البته بهغیر از موارد بالا، توجه به موارد زیر نیز امری ضروری است:
- امکانات و تجهیزات
- کیفیت و دوام
- گارانتی
- قیمت
- و...
بنابراین برای انتخاب بهترین تابلو برق طرح ریتال، میتوانید از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
نگاهی دقیق به تابلوهای برقی ریتال
اکنون که به پایان این مطلب رسیدیم متوجه شدیم یکی از معتبرترین و باکیفیتترین تابلوهای برق در جهان، تابلوهای ریتال هستند. این تابلوها در انواع مختلفی مانند تابلوهای توزیع، کنترلی، ضد انفجار و... تولید میشوند و برای انواع کاربردها در صنایع مورد استفاده قرار میگیرند؛ بنابراین این ویژگیها باعث شده تا تابلوهای برقی ریتال به گزینهای محبوب برای استفاده در پروژههای مختلف تبدیل شوند.
انتهای پیام/