صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف سرنخ‌هایی جدید از چگونگی مرگ یک ستاره

نگاه اجمالی به یک ابرنواختر نسبتاً نزدیک، سرنخ‌هایی از چگونگی مرگ ستاره‌ها ارائه می‌دهد.
کد خبر : 875242

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس، ناشناخته‌ها در خصوص فرآیند انفجار ستاره‌ها همیشه یکی از معضلات علم است. انجمن ستاره‌شناسان توانسته است با بررسی یک اَبرنواختر نسبتاً نزدیک، برهم‌کنش‌های ورودی و خروجی در مراحل آخر زندگی یک ستاره را بررسی کند.

ابرنواختر «اس‌ان ۲۰۲۳ آی‌ایکس‌اف» (SN ۲۰۲۳ixf) ماه مه منفجر شد؛ این نزدیک‌ترین ابرنواختری بود که در پنج سال گذشته منفجر شد.

محققان با استفاده از تلسکوپ وی‌ال‌تی در شیلی، جزئیات دقیقی از این اَبرنواختر را ثبت کردند. آن‌ها توانستند تحلیل‌های جدیدی از اَبرنواختر بدست آورند که برای توضیح فرآیند برهم‌کنش‌ها مفید هستند.

اخترشناسان مدت‌هاست دنبال بررسی انفجار‌های ستاره‌ای بوده‌اند که نشان دهنده پایان زندگی بزرگ‌ترین ستاره‌های جهان است. یک ابرنواختر ۵ میلیارد برابر خورشید ما می‌درخشد و همین موضوع کنجکاوی منجمان را برانگیخته است.

ادو برگر، ستاره شناس دانشگاه هاروارد می‌گوید: از آنجایی که محققان نمی‌توانند زمان مرگ یک ستاره را پیش‌بینی کنند، معمولاً تصاویر زیادی از یک ابرنواختر در مدت کوتاهی پس از وقوع آن ندارند. دایچی هیراماتسو، ستاره شناس هاروارد نیز می‌گوید، به لطف موقعیت این ابرنواختر در یک کهکشان نزدیک که بین ستارگان محبوب است، دانشمندان توانستند از تصاویر منجمان آماتور برای شناسایی زمان انفجار ستاره استفاده کنند.

داشتن اطلاعاتی در مورد این انفجار برای پاسخ به بسیاری از سؤالات بی‌پاسخ در مورد چگونگی انجام لحظات مرگ ستاره‌ها بسیار مهم است. بررسی‌های صورت گرفته نشان داد، ابرنواختر «اس‌ان ۲۰۲۳ آی‌ایکس‌اف» قبلاً یک ابرغول سرخ پوشیده از غبار بوده است.

این ابرنواختر یکی از بزرگ‌ترین و درخشان‌ترین ابرنواختر‌هایی است که در یک دهه گذشته دیده شده است. ستاره در حال انفجار، نخستین بار در تصویری که توسط «کویچی ایتاگاکی» (Koichi Itagaki) شکارچی با تجربه‌ ابرنواختر‌ها از یاماگاتا، ژاپن، روز جمعه ۱۹ می ۲۰۲۳ (۲۸ اردیبهشت) گرفت، مشاهده شد.

چارلی کیلپاتریک، ستاره شناس از دانشگاه نورث وسترن در اوانستون می‌گوید: تقریباً بلافاصله پس از اطلاع از این ابرنواختر، محققان شروع به جست و جوی داده‌های آرشیوی برای ستاره‌ای کردند که قبلا بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر