صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هنگام برخورد ستارگان نوترونی چه اتفاقی می‌افتد؟ 

محققان از رایانه‌های پیشرفته برای مشاهده شکل سه بعدی نور ناشی از ادغام بین اجرام ستاره ای فوق متراکم استفاده کردند.
کد خبر : 875137

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، دانشمندان از مدل‌سازی کامپیوتری پیشرفته برای تعیین شکل کیلونووا استفاده کرده‌اند، تابش نوری که پس از برخورد و ادغام دو ستاره نوترونی رخ می‌دهد. به طور خارق‌العاده‌ای، این تیم کشف کردند که به‌جای شکل‌گیری کره‌های صاف و همگن یا انفجارهای مسطح و دیسک‌مانند، کیلونوواهایی که شبیه‌سازی کرده‌اند با «حباب‌» یا «حباب‌ها» پر شده‌اند.

ستاره‌ی نوترونی به بقایای هسته‌ی ستاره‌های کلان‌جرم در پایان عمر آن‌ها گفته می‌شود. وقتی ستاره‌ای کلان‌جرم در پایان عمر خود در انفجار موسوم به ابرنواختر منفجر می‌شود، هسته‌ی ستاره می‌تواند به شکل جرمی کوچک و فراچگال دربیاید که جرمی تقریبا برابر جرم خورشید در آن جمع شده است.

اخترشناسان سال گذشته با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل، اندازه‌گیری منحصربه‌فردی انجام داده‌اند که نشان می‌دهد در اثر انفجار حاصل از برخورد شدید دو ستاره نوترونی در فضا، تشعشعاتی با سرعتی بیش از ۹۹.۹۷ درصد سرعت نور در فضا ساطع شد. این اولین‌باری بود که امواج گرانشی و پرتوهای گاما در تشعشعات متصاعدشده در نتیجه ادغام یک ستاره نوترونی دوتایی، شناسایی شدند.

با توجه به پیشرفت‌های جدید در فناوری تلسکوپ‌ها و تجهیزات نجومی دیگر، همچنین بسیاری از شبیه‌سازی‌های پیشرفته کامپیوتری، فعالان نجومی در حال حاضر در حال بررسی یکسری از برخوردهای ستاره‌های نوترونی هستند. این بررسی‌ها کمک می‌کنند تا دانشمندان بیشتر در مورد خصوصیات و عملکرد دوستاره‌ نوترونی بفهمند و از این طریق آینده‌ جهان نجوم بهتر درک می‌شود.
 این بررسی‌ها درنهایت  روش‌های پژوهشی و دقیقی برای بررسی برخورد دوستاره نوترونی ارائه می‌دهد.

با این حال، هنوز هم بسیاری از جزئیات در مورد این برخوردها ناشناخته است اما پیشرفت‌های اخیر در  نجوم، دانشمندان را به سمت یافتن پاسخ‌های دقیقتر و جامع‌تر در مورد این موضوع سوق داده است. به طور کلی، با بررسی برخورد دوستاره‌های نوترونی، می‌توانیم بهتر درک کنیم که چگونه جهان نجومی شکل می‌گیرد و چگونه عناصر مختلفی که ما در کیهان مشاهده می‌کنیم، شکل می‌شوند.

استوارت سیم، یکی از نویسندگان مطالعه و فیزیکدان دانشگاه بلفاست گفت: پژوهش یک گام مهم به جلو در درک نظری از آنچه در ادغام ستاره‌های نوترونی روی می‌دهد است.

تعیین اینکه در طول یک برخورد ستاره نوترونی چه اتفاقی می‌افتد نیز پیامدهای مهمی دارد. دلیل آن این است که اعتقاد بر این است که محیط‌های متلاطمی که باعث پیدایش کیلونووا می‌شوند، تنها مکان‌هایی در جهان هستند که برای توسعه عناصر سنگین‌تر از سرب مناسب هستند از جمله طلایی که ما برای جواهرات اینجا روی زمین استفاده می‌کنیم. امید است که مطالعه کیلونوواها بتواند اطلاعات بیشتری در مورد این فرآیند نشان دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر