صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار می‌کند؛

بررسی فرصت‌ها و چالش‌های توسعه نسل پنجم ارتباطات

همایش ملی نسل پنجم ارتباطات در ایران ۸ آبان ماه توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار خواهد شد.
کد خبر : 874943

به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، از بین نسل‌های مختلف ارتباطات سلولی نسل پنجم به عنوان یک فناوری تحول آفرین در عرصه‌های مختلف فنی، اقتصادی و اجتماعی مطرح شده است و طی چند سال گذشته نهادها، موسسات تحقیقاتی و تجاری تلاش‌های فراوانی برای تحقق این فناوری انجام داده­ اند.

کشور‌های مختلف در سرتاسر دنیا به موضوع توسعه نسل پنجم ارتباطی اهتمام داشته اند. در حال حاضر کشور چین پیشرو در زمینه راه اندازی ایستگاه‌های ۵ G است بطوریکه با تعداد ۲.۲۵ میلیون ایستگاه، گوی سبقت را از سایر رقبا ربوده است. آمریکا ۱۰۰ هزار، ژاپن ۵۰ هزار و اتحادیه اروپا ۳۱۰ هزار ایستگاه تا به امروز نصب و راه اندازی کرده اند.

از نظر تعداد شهر‌های پوشش داده شده آمریکا با ۵۰۳ شهر و چین با ۳۵۶ شهر بیشترین آمار پوشش شهری را دارند. برای راه اندازی نسل پنجم ارتباطی در کشورمان با تاکید برنامه ششم توسعه به این فناوری نوین ارتباطی، تحقیق برای شناسایی رویکرد‌های فناورانه و سناریو‌های راه اندازی نسل پنجم ارتباطی از سال ۱۳۹۳ در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) همزمان با سایر کشور‌های دنیا آغاز شد.

در مرداد ماه سال ۱۳۹۹ اولین پایلوت نسل پنجم ارتباطی در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی شد. پس از راه اندازی موفقیت آمیز پایلوت، در گام بعد اپراتور‌ها به طراحی و راه اندازی سایت‌های نسل پنجم در قالب طرح‌های توسعه‌ای خود در کلان شهر‌ها اقدام کرده و با وجود تحریم‌های موجود، شهر‌های بزرگ مجهز به ایستگاه‌های نسل پنجم ارتباطی شدند (بیش از ۸۰۰ سایت در کشور راه اندازی شده است). روند توسعه نسل پنجم ارتباطی در کشور ما با وجود اینکه هنوز تخصیص طیف فرکانسی بطور سراسری انجام نشده، قابل قبول است، اما کشور ما هم به دنبال توسعه نسل پنجم ارتباطی و پوشش حداکثری است و مهمترین اقدامی که دولت در دستور کار خود دارد موضوع واگذاری فرکانس برای نسل پنجم ارتباطی است.

در همین راستا پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همایش ملی نسل پنجم ارتباطات در ایران را ۸ آبان ۱۴۰۲ برگزار می‌کند. در این همایش ملی ضمن بررسی تجربیات موفق جهانی در توسعه نسل پنجم ارتباطی، فرصت‌های پیش رو و چالش‌های توسعه این فناوری نوین در کشور مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد گرفت. تنظیم­‌گری، مدیریت منبع محدود طیف فرکانسی و موضوعات اقتصادی مرتبط با نسل پنجم از موضوعات دیگری است که در این همایش ملی مورد توجه قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر