صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانشمند 2 درصد برتر جهان در گفت‌و‌گو با آنا:

خروجی مقالات «آی‌اس‌آی» به‌تنهایی ارزش افزوده ایجاد نمی‌کند

عضو دانشمندان 2 درصد برتر جهان اعلام کرد که اگر نتایج پژوهش و خروجی آن برای محققان فقط مقاله «ISI» باشد، نمی‌تواند برای کشور ارزش‌ افزوده ایجاد کند.
کد خبر : 874927

امید مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا با تحلیل وضعیت آیین‌نامه ارتقای اساتید که مورد انتقاد عده‌ای از استادان و دانشجویان قرار گرفته است، اظهار کرد: آیین‌نامه ارتقای اساتید به‌تنهایی در افزایش اعتبار علمی استادان کافی نیست و نمی‌توان عملکرد یک استاد را بر مبنای تنها مقالات سنجید؛ بلکه باید مباحث آموزشی هم در کنار پژوهشی مورد توجه قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: «مقاله‌نویسی و انتشار تحقیقات و مقالات اسنادی معتبر در مجلات و مراکز علمی دنیا و شرکت در مسابقه علمی جهان کار خوبی است که حتماً باید انجام بگیرد؛ اما منوط کردن ارتقای اعضای هیئت علمی به این موضوع، منطقی نیست.»

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس تصریح کرد: متأسفانه جامعه علمی کشور و دانشگاه به‌ منظور ارتقا، وابسته به انجام پژوهش‌هایی هستند که فقط خروجی آن‌ها چاپ مقالات در مجلات ISI است، به‌طوری‌که این علم به‌تنهایی نمی‌تواند برای کشور مفید واقع شود؛ چراکه تنها این کار موجب افزایش اعتبار علمی در مجلات آن کشور‌ها خواهد شد.

دانشمند دو درصد برتر جهان یادآور شد: صنایع مختلفی در خارج کشور از برخی نتایج علمی دانشمندان ایران رایگان استفاده می‌کنند، اینکه نتایج پژوهش و خروجی آن برای محققان تنها مقاله «آی.اس.آی» باشد نمی‌تواند برای کشور و جامعه اسلامی ایران ارزش افزوده ایجاد کند.

مرادی متذکر شد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با نخبگان تأکید داشتند که منوط کردن ارتقای اعضای هیئت علمی به این موضوع منطقی نیست؛ بنابراین معتقدم در انجام فعالیت‌های پژوهشی باید به رفع مشکل صنایع نیز توجه شود.

وی یادآور شد: حضور اعضای هیئت علمی برای انجام پروژه‌های مهم صنعتی توسط دانشگاه و مقامات مسئول باید در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تسریع شود، درغیراینصورت اعضای هیئت علمی نمی‌توانند نقش پررنگی در برطرف کردن نیاز‌های کشور داشته باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر