صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس پژوهشگاه فاوا در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

لزوم قانون‌گذاری و تضمین امنیت داده‌ها در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء + فیلم

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هنوز قوانینی برای حفظ امنیت داده‌ها در کشور نداریم، همین مشکل باعث شده است داده‌های موجود در نهاد‌ها و سازمان‌ها در اختیار پژوهشگران و صنعتگران قرار نگیرد.
کد خبر : 874920

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، این روزها تقریباً هر چیزی که بتواند به شبکه اینترنت متصل شود، بخشی از اینترنت اشیاءء است. در خانه هوشمند، این وسایل مجهز به اینترنت ما را از انجام کارهای خانه رها می‌کنند؛ اما اینترنت اشیاء چیزی فراتر از گرم کردن فر با صدا یا خاموش کردن چراغ‌ها با گوشی هوشمند است.

هدف اصلی اینترنت اشیاء این است که با نصب حسگر روی هر چیزی در دنیا و ترجمه آن به زبان دیجیتال، کامپیوترها را در تماس مستقیم با محیط فیزیکی اطراف ما قرار بدهد. ازاین‌رو چیزی که مطرح می‌شود این است اطلاعات و داده‌هایی که برای به‌کارگیری اینترنت در منازل و محیط‌های مختلف وجود دارد، چگونه حفاظت می‌شود تا از هک شدن و یا مورد قرار گرفتن افراد سودجو در امان بماند.

در همین راستا سیدمحمد رضوی‌زاده رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره موضوع حفاظت از داده‌ها در عصر اینترنت اشیاء گفت: در حال حاضر حجم بسیار بالایی از داده‌ها در همه حوزه‌ها تولید می‌شود. با آمدن اینترنت اشیاء حجم این داده‌ها بیشتر هم خواهد شد. نگرانی ما در بخش داده‌های عظیم این است که از این داده‌ها استفاده نمی‌شود؛ زیرا این داده‌ها خصوصاً در مباحث هوشمند سازی و هوش مصنوعی در اختیار افراد مربوطه قرار بگیرد باید تضمین امنیت داده وجود داشته باشد که هنوز قوانینی در این زمینه تعریف‌نشده است.

وی افزود: همین نگرانی باعث شده این دیتاها و داده‌ها ذخیره شده در سازمان و نهادها  خارج نشود و در نهایت در اختیار پژوهشگران و صنعتگران ما قرار نگیرد.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات ادامه داد: اگر بتوانیم قوانینی در حوزه داده ارائه کنیم و مطمئن شویم مباحث حریم خصوصی و داد‌های افراد حفظ می‌شود، می‌توانیم از این داده‌ها‌و اطلاعات برای مقاصد مفید استفاده کنیم.

ایجاد بانک داده در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

وی بیان کرد : در وزارت فناوری اطلاعات و به‌طور خاص در پژوهشگاه ارتباطات تلاش می‌کنیم یک بانک و بازار داده ایجاد کنیم و اگر بتوانیم از نهادها این داده ها را دریافت کنیم و بدون درز اطلاعات شخصی افراد در اختیار مصرف‌کنندگان و کسانی که اپلیکیشن یا سیستم‌هایی را در حوزه هوش مصنوعی یا هوشمندسازی توسعه می‌دهند قرار دهیم، می توانیم امیدوار باشیم این تلاش‌ها به ثمر بنشیند و جهشی بسیار بزرگ در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء به وجود آید.

رضوی زاده افزود: بسیاری از کشورهای که در حوزه هوش مصنوعی کار می‌کنند ابتدا مشکل داده و امنیت آن را حل کرده و توانستند قوانینی تدوین کنند و بعد به سراغ الگوریتم‌های هوش مصنوعی رفتند ما نیز باید از همین روند پیروی کنیم.

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر