صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سخنگوی فراجا: دستاورد پلیس در پرونده مرحوم مهرجویی کوچک انگاری نشود

سخنگوی فراجا گفت: پلیس با به‌کارگیری دانش تخصصی و حرفه‌ای کارآگاهان سعی داشت پرونده مهرجویی را که ابعاد ملی و بین‌المللی پیدا کرده بود رمز گشایی کند اما هر بار شاهد انتشار خبر، تصویر و مطلب با ربط و بی‌ربطی بودیم.
کد خبر : 874870

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار سعید منتظرالمهدی سخنگوی فراجا در گفت‌وگویی اظهار کرد: قطعاً همه خبرنگاران و اهالی رسانه فیلم زودیاک اثر ماندگار دیوید فینچر که برگرفته از پرونده واقعی پلیسی - جنایی بود را بهزاد دارند؛ اطلاعات جسته‌وگریخته و شایعاتی که رسانه‌ها تا قبل از دستگیری زودیاک منتشر می‌کردند بیشتر از آن‌که اطلاعات به جامعه مخاطب تزریق کند و احساس امنیت را به مردم بازگرداند؛ روند جنایت را برای قاتل سریالی و جنایت‌های هولناک و بی‌عیب و نقص بعدی کمک می‌کرد.

وی افزود: در روز‌های اخیر که جامعه هنری به سوگ کارگردان شهیر و نامدار ایرانی و همسرش که به‌صورت دل‌خراشی به قتل رسیدند، نشسته بود، همه چشم‌ها اخبار را برای یافتن تحقیقات پلیس در این زمینه جستجو می‌کردند؛ بدیهی است که این اخبار و جزئیات آن بسیار جذاب است، اما در طرف مقابل، نشر آن به تبهکاران بیشتر کمک خواهد کرد تا پلیس.

سردار منتظرالمهدی ادامه داد: پلیس با به‌کارگیری دانش تخصصی و حرفه‌ای کارآگاهان و استفاده از همه امکانات و ظرفیت‌ها سعی داشت این پرونده را که ابعاد  ملی و بین‌المللی پیدا کرده بود رمزگشایی کند؛ اما هر بار شاهد انتشار خبر، تصویر و مطلب با ربط و بی‌ربطی بودیم (تشبیه شدن ماجرا به قتل‌های زنجیره‌ای، دست داشتن فامیل در جنایت، چه افسران و مأمورانی سر صحنه حضور داشتند و ...) که شاید می‌توانست پرونده را به بیراهه برده و یا در روند آن اختلال ایجاد کند.

سخنگوی فراجا همچنین گفت: انتشار اخبار ضدونقیض و اطلاعات با جزییات در رسانه‌ها تا جایی پیش رفت که حتی کارشناسان خبره پلیس دنیا در گفتگو با رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور، آن را خارج از عرف و کار حرفه‌ای پلیسی و قضایی عنوان کردند.

وی افزود: وقتی روزنامه، سایت، صفحات اجتماعی و ... اقدام به گمانه‌زنی می‌کنند و یافته‌های غلط، نیمه درست و یا حتی به‌طور اتفاقی کاملاً درست  خود را منتشر می‌کند، عواقب آن نامعلوم است و نمی‌دانیم کدام گوشه از تحقیقات و بازجویی‌ها و روند پرونده را خدشه‌دار می‌کند.

سردار منتظرالمهدی تأکید کرد: هر چند حل پرونده‌ای با این ابعاد و ریزه‌کاری که با نقشه‌ی از پیش طراحی شده، صورت گرفت، در مدت زمان کوتاهی به سرانجام رسید؛  اما دیده، شنیده و چنین برداشت می‌شود که برخی می‌خواهند دستاورد پلیس را کوچک انگاری کنند، ولی آگاهیم که  پلیس را از همه طرف در منگنه قرار دادن، جز ضرر، منافعی برای هیچ فرد و نهاد و جامعه‌ای ندارد.

سخنگوی فراجا ادامه داد: انتشار تصاویر افسر، بازپرس، نماینده قوه قضائیه و متهمان در برخی خبرگزاری‌ها حتی اگر با دستور مقام بالا دست قضایی هم بوده باشد، باز هم محل ایراد و اشکال است و به شائبه‌های بی‌مورد دامن زده و از اساس عملی غیرحرفه‌ای تلقی خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر