درخواست انجمن ارگانیک برای تعلیق تولید محصولات تراریخته در ایران
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، آزاد عمرانی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با بیان اینکه در تولید محصولات تراریخته کشاورز و مصرفکننده به عنوان ارکان اصلی مغفول ماندهاند، افزود: باید بررسی کرد که آیا امکان کشت محصولات تراریخته برای کشاورزان وجود دارد و کشاورزان بعدها بر اثر کشت و انبوهسازی این محصولات دچار آسیب و مخاطرات زیست محیطی نمیشوند.
وی با تاکید بر اینکه گاهی اوقات تصمیماتی گرفته میشود که مخالفان با آن به فناوریستیزی متهم میشوند، تصریح کرد: گیاه آزولا چند سال پیش از کشور فیلیپین وارد ایران شد و اکنون به معضلی برای شالیزارهای کشور تبدیل شده است.
عمرانی بیان کرد: 30 درصد تولید ناخالص داخلی از محول تولید کشاورزی است و گاهی کشاورزان با یک تصمیم غلط دولتمردان دچار آلودگیهای زیست محیطی میشوند.
عضو هیأت رئیسه انجمن ارگانیک ایران تاکید کرد: سؤال اینجاست که آیا در صورت بروز مشکلبرای کشاورزان حسابرسی زیست محیطی انجام خواهد شد؟ چه تضمینی وجود دارد که اگر برنج و پنبه تراریخته انبوهسازی شد و در این میان مشکلاتی برای کشاورزان و محیط زیست پیش آمد، دولتمردان و موافقان تولید محصولات تراریخته این قشر را تنها نگذارند؟
وی با تاکید بر اینکه تولید محصولات تراریخته در دنیا زیر نظر شرکتهای چند ملیتی انجام میشود، گفت: این مسئله یک تجارت معمولی نیست.
عمرانی از نمایندگان مجلس درخواست کرد تا در راستای تضمین سلامت مردم به مدت 5 سال تولید و انبوهسازی محصولات دستکاری شده ژنتیکی را برای به نتیجه رسیدن بحثهای علمی معلق نگاه دارند.
انتهای پیام/