صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف دو راهکار جدید برای درمان سرطان پروستات بدخیم

سرطان پروستات یکی از سرطان‌های رایج و نسبتا کشنده در بین آقاین است که متاسفانه در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع، می‌تواند منجر به افزایش احتمال مرگ و میر بیماران شود. به تازگی محققان موفق به شناسایی دو راهکار درمانی امید بخش در این رابطه شده اند.
کد خبر : 874166

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، نتایج یک کارآزمایی بالینی جدید منجر به ارائه روش‌های نویدبخشی برای درمان سرطان تهاجمی پروستات شده است. یافته‌های این پروژه تحقیقاتی دو مسیر درمانی بالقوه را نشان می‌دهد که می‌تواند شانس بقای بیماران را افزایش دهد.

 انجمن سرطان آمریکا تخمین می‌زند که در سال جاری حدود ۲۸۸ هزار مورد جدید سرطان پروستات در این کشور ثبت شده است.

این سرطان بر پروستات، غده‌ای به اندازه گردو تأثیر می‌گذارد که مسئول تولید مایع منی است. متأسفانه، همه ساله صد‌ها هزار نفر در سراسر جهان بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده و آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که از هر هشت مرد یک نفر در طول زندگی خود با تشخیص سرطان پروستات مواجه می‌شود.

در این مطالعات گروهی از محققان مرکز پزشکی سیدرز سینای (Cedars-Sinai) با شناسایی دو روش درمانی نوآورانه برای سرطان تهاجمی پروستات، روش جدیدی را برای درمان این بیماری معرفی کردند.

در مطالعات انجام شده مشخص شد که هر دوی این روش‌های درمانی در مقایسه با درمان استاندارد فعلی، دوره زندگی بیماران را بدون پیشرفت بیماری افزایش می‌دهند.

دکتر استفن فریدلند (Stephen Freedland) از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی، در رابطه با موضوع فوق می‌گوید: اگر این درمان‌ها توسط سازمان غذا و دارو تأیید شود، نتایج قابل توجهی در بهبود سلامت بیماران مشاهده خواهیم کرد. در این مطالعه، هر دو روش ایجاد شده، بقای بیمار را بدون متاستاز بهبود بخشیده و در عین حال کیفیت زندگی را حفظ کردند.

محققان تاکید می‌کنند که برخی از بیماران درگیر با سرطان پروستات ممکن است به دلیل پیشرفت آهسته بیماری خود هرگز نیاز به درمان نداشته باشند. با این حال، افرادی که با فرم تهاجمی‌تر این سرطان مواجه می‌شوند، اغلب تحت عمل جراحی یا پرتودرمانی قرار می‌گیرند.

متاسفانه بیماران با عود نوع تهاجمی این سرطان، معمولا تحت درمان محرومیت از آندروژن (ADT) قرار می‌گیرند که معمولا به عنوان هورمون درمانی شناخته می‌شود.

این درمان تولید تستوسترون آن‌ها را کاهش می‌دهد در حالی که می‌تواند چندین عارضه جانبی نامطلوب ایجاد کند.

به گزارش آنا، باید توجه داشت وقتی این روش تهاجمی را انجام می‌دهید، سطح تستوسترون در خون کاهش می‌یابد، اما به طور کامل از بین نمی‌رود. دکتر فریدلند توضیح می‌دهد که علاوه بر این، بیماران اغلب در مورد درمان‌های هورمونی نگران هستند.

در این مطالعه ۱۰۶۸ بیمار سرطان پروستات در ۲۴۴ سایت در ۱۷ کشور مورد بررسی قرار گرفته و محققان از دو روش جدید خود برای درمان آن‌ها بهره بردند. یک سوم از بیماران از روش درمان محرومیت از آندروژن همراه با دارویی به نام انزالوتامید که برای جلوگیری از اثرات تستوسترون طراحی شده بود، استفاده کردند.

این دارو تضمین می‌کند که تستوسترون باقیمانده در بدن بیمار، باعث رشد سلول‌های سرطانی نمی‌شود. بخش دیگری از بیماران فقط انزالوتامید دریافت کردند که حتی بدون کاهش سطح تستوسترون در خون موثر بود.

دکتر فریدلند در ادامه توضیحاتش می‌افزاید: ما می‌خواستیم ببینیم که آیا انزالوتامید به تنهایی آنقدر مؤثر است که به درمان محرومیت از آندروژن نیاز نداشته باشیم یا خیر.

بقیه بیماران تحت درمان استاندارد قرار گرفتند که شامل تنها درمان محرومیت از آندروژن بود. این تحقیق نشان داد که ترکیب درمان محرومیت از آندروژن و انزالوتامید خطر متاستاز یا مرگ را تا ۵۸ درصد در مقایسه با درمان محرومیت از آندروژن به تنهایی کاهش می‌دهد.

از سوی دیگر مصرف انزالوتامید به تنهایی این خطر را تا ۳۷ درصد نسبت به درمان محرومیت از آندروژن کاهش داده و هر دو روش درمانی کیفیت زندگی بیماران را به طور چشمگیری، افزایش دادند.

 در حالی که درمان ترکیبی کاهش خطر بیشتری را ارائه می‌دهد، برخی از مردان ممکن است مصرف انزالوتامید را به تنهایی ترجیح دهند. دکتر فریدلند خاطرنشان می‌کند که این کار برای جلوگیری از گسترش سرطان یا مرگ، با عوارض جانبی مختلف که ممکن است برای برخی از مردان قابل قبول‌تر باشد، به خوبی عمل می‌کند.

دکتر دان تئودورسکو (Dan Theodorescu)، مدیر بخش مطالعات سرطان سیدرز سینای در این رابطه می‌گوید: بهینه سازی درمان برای بیمارانی که پس از درمان اولیه سرطان پروستات، عود تهاجمی دارند، یک نیاز مهم محسوب می‌شود.

شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی New England Journal of Medicine منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر