صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تشخیص سریع دیابت نوع ۲ با ضبط صدا

پژوهشگران شیوه نوین و مبتکرانه‌ای برای تشخیص سریع ابتلا به دیابت نوع ۲ با آزمایش ۱۰ ثانیه صدای فرد ابداع کردند.
کد خبر : 874162

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حال حاضر اگر کسی بخواهد از ابتلا به دیابت نوع 2 مطلع شود، باید آزمایش خون بدهد و سپس منتظر نتیجه بماند. با این حال، طبق یک مطالعه اخیر، ضبط صدای 10 ثانیه ای با تلفن هوشمند ممکن است به زودی نتایج را بلافاصله در محل ارائه دهد.

این مطالعه توسط دانشمندان شرکت بین‌المللی بیوتکنولوژی «کلیک» انجام شد و 267 فرد که قبلاً غیر دیابتی (192 نفر) یا مبتلا به دیابت نوع 2 (75 نفر) تشخیص داده شده بودند، شرکت داشتند.

از هر فرد خواسته شد تا یک عبارت گفتاری خاص را از طریق یک برنامه، تا شش بار در روز به مدت دو هفته، روی تلفن هوشمند خود ضبط کند . بسته به سرعتی که هر فرد با آن صحبت می کند، این ضبط ها شش تا 10 ثانیه طول می کشد.

هنگامی که 14 ویژگی صوتی از 18465 ضبط به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، مشخص شد که چندین مورد از آن ویژگی ها - مانند زیر و بم و شدت - به شیوه ای ثابت بین شرکت کنندگان دیابتی و غیر دیابتی متفاوت است. اگرچه این تفاوت ها توسط گوش انسان قابل تشخیص نبود، اما می توان آنها را با نرم افزار پردازش سیگنال تشخیص داد.

این یافته نشان می دهد ابتلا به دیابت نوع 2 باعث تغییرات ظریف در صدای افراد می شود.

با در نظر گرفتن این نظریه، دانشمندان یک برنامه مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد کردند که صداهای ضبط شده را همراه با اطلاعات بیمار مانند سن، جنس، قد و وزن تجزیه و تحلیل می کند. وقتی این برنامه روی داوطلبان آزمایش شد، 89 درصد در شناسایی زنان دیابتی نوع 2 و 86 درصد در تشخیص مردان دیابتی تشخیص درست و دقیق ارائه شد.

این اعداد باید با اصلاح فناوری بهبود یابد. برای مرجع، محققان دریافتند آزمایش‌های سنتی قند خون ناشتا برای هر دو جنس 85 درصد دقیق است، در حالی که هموگلوبین گلیکوزیله و تست تحمل گلوکز خوراکی به ترتیب 91 درصد و 92 درصد دقیق هستند.

اکنون برنامه‌ها مستلزم انجام آزمایش‌های صوتی بیشتر بر روی جمعیتی بزرگ‌تر و متنوع‌تر هستند.

«جیسی کافمن» دانشمند تحقیقاتی آزمایشگاه های کلیک و اولین نویسنده مقاله در مورد این مطالعه، گفت: روش های فعلی تشخیص دیابت می تواند به زمان، سفر و هزینه زیادی نیاز داشته باشد. فناوری صوتی این پتانسیل را دارد که این موانع را به طور کامل از بین ببرد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Mayo Clinic Proceedings: Digital Health منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر