مدرس حوزه و دانشگاه: غربیان طب اسلامی ایرانی را از ما گرفتند و به طب شیمیایی وابسته کردند
به گزارش خبرنگار آنا، حجتالاسلام محمدحسن کاوری در همایش «سبک زندگی، طب اسلامی ایرانی و تغذیه سالم» که با حضور دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارکنان این واحد دانشگاهی برگزار شد، گفت: « دین یکی از محورهای زیربنایی انسان را تشکیل میدهد و کمتر حوزهای را میبینیم که نقش دین در آن مشهود نباشد. در این عصر باورها بر این است که باید با یک رنسانس و احیای دین، به ارزشهای دینی و نگاه دینی بازگشت کنیم تا به سلامت روح و جسم برسیم.»
او افزود: « از بدو آفرینش انسان، درمان بیماریهای جسمی و روحی با بشر همزاد بوده است. طب اسلامی ایرانی نیز به عنوان یکی از بهترین روشهای درمان بیماریهای جسمی و روحی و با تکیه بر آموزههای دینی و سیره پیامبران و امامان و دستورات طبی آنان در جهان مطرح میباشد. طب اسلامی علاوه بر چهار رکن سودا، صفرا، دم و بلغم، رکن پنجمی را با عنوان حالات روحی انسان به ارکان چهارگانه اضافه میکند. بیماریهای جسمی باعث میشود که حالات روحی انسان نیز دستخوش تغییر شوند.»
کاوری تصریح کرد: «در طب اسلامی ایرانی راجع به مزاجها بحث میشود. اعتقاد این طب برآن است که کل مجموعه جهان از چهار عنصر آب، خاک، باد و آتش ساخته شده است که نوع و چگونگی ترکیب این چهار عنصر، مزاجها را بهوجود میآورد. باور این طب بر این استوار است که سردی، گرمی، تری و خشکی طبیعت انسانها را میسازد و درمان بیمارهای ناشی از آنها نیز به راحتی و سهولت انجام میپذیرد. اعتدال بین چهار عنصر بهوجود آورنده مزاج، باعث سلامت جسمی و روحی خواهد شد.»
وی خاطرنشان کرد: «همه بیماریهای روحی و جسمی که در جهان و کشورمان وجود دارند با طب اسلامی ایرانی قابل درمان هستند و باید توجه داشت که استفاده از داروهای شیمیایی باعث ایجاد اختلالات دیگری در جسم و روح خواهد شد که طب اسلامی ایرانی و شیوههای درمانی آن چنین عوارض و پیامدهایی را در پی نخواهد داشت.»
انتهای پیام/