صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تاسیس مرکز بزرگ لجستیک علمی تحقیقاتی در قطب شمال

آکادمی علوم روسیه در نظر دارد یک پایگاه مطالعاتی موجود در قطب شمال را به مرکز بزرگ لجستیکی با هدف توسعه مطالعات و تحقیقات در این منطقه تبدیل کند. این مرکز به آزمایشگاه های پیشرفته ای مجهز بوده و قابلیت فرود هواپیما را خواهد داشت.
کد خبر : 873858

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، الکساندر ماکاروف (Alexander Makarov)، مدیر پایگاه قطبی دماغه بارانوف (Cape Baranov) در مجمع الجزایر Severnaya Zemlya اعلام کرد بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، این پایگاه به یک مرکز علمی و لجستیکی بزرگ تبدیل می شود که به سفرهای اکتشافی و مطالعاتی قطب شمال و همچنین تحقیقات دانشمندان در اقیانوس منجمد شمالی خدمت خواهد کرد.

بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، پایگاه یخی دماغه بارانوف تبدیل به یک مرکز حمل و نقل و لجستیک بزرگ خواهد شد.

این یک مرکز وظیفه پشتیبانی از سفرهای قطبی در عرض جغرافیایی بالا را بر عهده داشته و ممکن است به عنوان یک محور اصلی برای توسعه ناوبری در امتداد مسیر دریای شمال مورد استفاده قرار گیرد.

این پایگاه و آزمایشگاه های پیشرفته آن در عرض جغرافیایی بالا در قطب شمال قرار داشته و همچنین برای عملیات امداد و نجات و مدیریت موقعیت های اضطراری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

بر اساس نقشه راه تعیین شده برای توسعه این مرکز بزرگ مطالعات و تحقیقات قطبی، اولین مرحله برای تکمیل پایگاه فوق در سال ۲۰۲۴ انجام می شود و با راه اندازی این مرکز که از جدیدترین تجهیزات و فناوری های علمی در آن استفاده می شود، برنامه های تحقیقاتی در قطب شمال به طور قابل توجهی گسترش خواهد یافت.

به گزارش آنا، انگیزه اصلی توسعه این پایگاه و تبدیل آن به یک مرکز علمی و لجستیکی، ساخت فرودگاه جدیدی در مجمع الجزایر فوق است که قابلیت پذیرش هواپیماهای ترابری بزرگ را داشته باشد. از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون آزمایش‌ هایی در زمینه تأمین تجهیزات برای ایستگاه رانش قطب شمال-۴۱ انجام شده است.

در حال حاضر فرودگاه ویژه برای عملیات های علمی و لجستیکی در شرایط شب قطبی در این مرکز آماده شده و عملیات نورپردازی مدرن و تجهیزات ناوبری رادیویی روی باند فرودگاه نصب شده است. این فرودگاه می تواند میزبان هواپیماهای آنتونوف AN-74، AN-72، AN-26 و AN-12 باشد و در حال حاضر مهندسان قصد دارند فرودگاه ساخته شده فوق را برای فرود هواپیماهای سنگین Ilyushin IL-76 آماده کنند.

بخش های علمی طراحی شده در این مرکز تحقیقاتی به پژوهش های بنیادی و کاربردی در مورد آب و هوا، فرآیندهای جو، مطالعات فضایی، پژوهش درمحیط دریایی و پوشش یخی اختصاص خواهد یافت.

انتهای پیام/

ارسال نظر