صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌‌وگو با آنا مطرح شد؛

امکان فعالیت محققان در ۸۰ باب آزمایشگاه و ۳ مرکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد شیراز

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شیراز گفت: فعالیت بالغ بر ۸۰ باب آزمایشگاه و کارگاه و ۳ مرکز تحقیقاتی این دانشگاه زمینه را برای فعالیت‌های پژوهشی محققان فراهم کرده‌اند.
کد خبر : 873620

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بر اساس آخرین نتایج ارزیابی عملکرد آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال 1401 مجموعه آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با چهار پله ترقی به رتبه سوم آزمایشگاه‌های کل استان فارس رسید.

از میان 21 باب آزمایشگاه عضو این شبکه در استان فارس، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با تقویت علمی و تخصصی آزمایشگاه‌های خود توانسته است در مدت یک سال از رتبه هفتم استان به جایگاه سوم ارتقا یافته و سطح خود را به میزان «توانمند» توسعه دهد.

محمدامین شایگان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در این باره و در تشریح ظرفیت‌های آزمایشگاهی این دانشگاه به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: سال‌‌های اخیر گسترش بخش صنعت در استان فارس به ویژه در شهر شیراز سبب رونق فعالیت‌های مرتبط با این حوزه شده است و دانشگاه آزاد اسلامی شیراز تمام امکانات خود را برای فعالیت‌های تحقیقاتی و کاربردی به فعالان این حوزه معرفی کرده و در اختیار متقاضیان قرار داده است.

وی توضیح داد: در این راستا بالغ بر ۸۰ باب آزمایشگاه و کارگاه و سه مرکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز علاوه بر آموزش دانشجویان، زمینه را برای فعالیت‌های پژوهشی محققان فراهم کرده است.

شایگان در پاسخ به این پرسش که چه دستگاه‌ها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی در دانشگاه متبوعتان فعال هستند و در چه گروه‌هایی کاربرد دارند؟ گفت: دستگاه آنالیز وزن‌سنجی گرمایی (tga/ dsc)،  دستگاه جذب اتمی، دستگاه طیف‌سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (Ftir)، دستگاه اسپکتروفلوریمتر،  دستگاه  گالوانواستات و پرینتر سه بعدی ازجمله این دستگاه‌ها و تجهیزات هستند و کاربرد این دستگاه‌ها در همه گرایش‌های مهندسی شیمی و مهندسی شیمی پزشکی و داروسازی است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، اقدامات این دانشگاه برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی را برشمرد و توضیح داد: در راستای گسترش دانش آزمایشگاهی به تجهیز و تکمیل امکانات آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها اقدام کردیم که این امر بر اساس بخشنامه‌های دانشگاه آزاد مانند بخشنامه طرح تعاون تجهیزات، استفاده از دانش اساتید برجسته تمام واحدهای استان، دانش افزایی کارشناسان آزمایشگاه و کارگاه صورت پذیرفته است.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی شیراز به عنوان یکی از قطب‌های تأثیرگذار در مباحث علمی جنوب کشور برای کمک به تولید و توسعه این مرز و بوم به مهارت افزایی دانشجویان در قالب برگزاری کارگاه های تخصصی آموزشی کوتاه مدت تخصیص اعتبار (گرنت) اقدام کرده و در این فقره به دانشجویان و استادان به منظور استفاده از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی آموزش‌های لازم ارائه می‌شود و در همین راستا این دانشگاه در راستای برقراری ارتباط مستمر با سازمان فنی و حرفه‌ای و تربیت کارشناسان خبره آن سازمان تلاش می‌کند.

شایگان در پاسخ به این پرسش که در زمینه سامانه‌های ساها و ساتا چه فعالیت‌هایی داشته‌اید.؟ به آنا گفت: امکانات و خدمات قابل ارائه در مجموعه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در سامانه ساها ثبت شده و در دسترس متقاضیان قرار دارد، بخشنامه‌های حمایتی ساها از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها کاملاً رعایت می‌شود و بخشنامه‌های تشویقی کارکنان آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در حال انجام است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز فعالیت‌های آزمایشگاهی این دانشگاه در دوره کرونا را یادآور شد و تشریح کرد: در دوران فراگیری بیماری کرونا تلاش بسیاری کردیم تا در راستای مسئولیت اجتماعی خود به پیشگیری یا کنترل این همه گیری کمک کنیم که خوشبختانه در مرکز تحقیقات شیمی و نفت واحد شیراز، الکل ضد عفونی کننده و مواد ضدعفونی کننده برای مصارف خانگی و اداری با کیفیت بسیار عالی و قیمت کمتر از نمونه‌های بازار تولید و استفاده شد.

وی یادآور شد: مجموعه آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی شیراز از سنوات گذشته عضو توانمند شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری است و بر اساس آخرین نتایج ارزیابی عملکرد آزمایشگاه‌های عضو شبکه در سال 1401 مجموعه آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با 4 پله ترقی به رتبه 3 آزمایشگاه‌های کل استان فارس رسیده است.

شایگان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با تقویت علمی و تخصصی آزمایشگاه‌های خویش توانسته است از میان 21 آزمایشگاه عضو این شبکه در استان فارس در مدت یک سال از رتبه هفتم استان به جایگاه سوم ارتقا یافته و سطح خود را به میزان «توانمند» توسعه دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر