دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۸ - ۲۵ مهر ۱۴۰۲
گزارش آنا از یازدهمین روز «طوفان الاقصی»؛

توصیه به ذخیرهٔ غذا و دارو برای ۴ ماه در اسرائیل/ سازمان ملل: اسرائیل عامدانه مناطق تجمع آوارگان را بمباران می‌کند

یازدهمین روز از طوفان الاقصی در میان تهدید رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله زمینی به غزه، هشدار ایران مبنی بر تنگنای زمانی برای حصول راه حل دیپلماتیک و تلاش آمریکا برای بیرون بردن اسرائیل از مخمصه درگیری با حماس آغاز شد.
کد خبر : 873616

گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛عملیات حماس علیه دشمن صهیونیست وارد یازدهمین روز خود شد و در آستانه لبریز شدن کاسه صبر گروه‌های مقاومت منطقه، تلاش‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از گسترده شدن دامنه جنگ ادامه دارد.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا که از پنجشنبه هفته گذشته وارد منطقه شده و با سران ۶ کشور عرب دیدار‌هایی داشته است، روز گذشته برای دومین بار به فلسطین اشغالی رفت و دیداری با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل داشت که به روایتی ۸ ساعت طول کشیده است.

خروجی این دیدار که در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت، توافق برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به غزه و در عین حال، اعلام خبر سفر قریب‌الوقوع «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به فلسطین اشغالی و اردن است.

از سوی دیگر، روز گذشته شاهد تماس‌های تلفنی جداگانه «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه با همتای سوری و همچنین نخست وزیر رژیم صهیونیستی بودیم.

در این میان، همزمان با ادعای اسرائیل مبنی بر آمادگی برای حمله زمینی علیه غزه، ایران هشدار داده است که «زمان برای راه‌حل‌های سیاسی رو به پایان است و گسترش احتمالی جنگ در دیگر جبهه‌ها به مرحله اجتناب‌ناپذیر نزدیک می‌شود.»

اخبار یازدهمین روز از تحولات فلسطین اشغالی و غزه و ادامه واکنش‌ها به طوفان الاقصی را با خبرگزاری آنا دنبال کنید: 

*اعلام عزای عمومی در کشور به دنبال جنایت جنگی و حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به بیمارستان غزه 

در پی جنایت جنگی و حمله وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی به بیمارستان غزه و نسل‌کشی مردم مظلوم و کشتار صدها مرد، زن و کودک بی‌گناه، دولت جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای با محکومیت این وحشی‌گری جنون‌آمیز، روز چهارشنبه را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کرد.

*در پی بمباران بیمارستانی در غزه؛ روسیه و امارات خواستار نشست اضطراری شورای امنیت شدند

دیمیتری پولیانسکی سفیر و معاون نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل از درخواست روسیه و امارات متحده عربی برای تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای فردا چهارشنبه به وقت محلی خبر داد.

*ترکیه حمله به بیمارستان المعمدانی را محکوم کرد

در بیانیه وزارت خارجه ترکیه آمده است: ما قویا این حمله وحشیانه را محکوم می‌کنیم و عمیقا از کشته شدن چندصد فلسطینی و مجروح شدن افراد زیادی در نتیجه حمله به بیمارستان در غزه برآشفته شده‌ایم.

*در پی بمباران بیمارستانی در غزه؛ محمود عباس دیدارش با بایدن را لغو کرد

گزارش‌ها حاکی از این هستند که محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار برنامه‌ریزی شده خود با جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا  را پس از حمله به یک بیمارستان در غزه که منجر به شهادت بیش از ۵۰۰ فلسطینی شد، لغو کرده است.

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس به نقل از مقام مسئولی در دولت فلسطین گزارش داد که رئیس تشکیلات خودگردان دیدار آتی خود با رئیس‌جمهور آمریکا در امان را در اعتراض به حملات رژیم اسرائیل به  غزه لغو کرده است.

*سازمان بهداشت جهانی حمله به بیمارستان المعمدانی در شمال غزه را بشدت محکوم کرد

«تدروس ادهانوم» دبیر کل سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‌ای که در حساب اجتماعی وی در رسانه ایکس منتشر شد، حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی در شمال غزه را به‌شدت محکوم کرد.
وی نوشت گزارش‌های اولیه حاکی از صدها کشته و زخمی در نتیجه این حمله است.

دبیر کل سازمان بهداشت جهانی تأکید کرد: ما خواهان حفاظت فوری از غیرنظامیان و بیمارستان‌ها و لغو دستورات تخلیه مردم از غزه هستیم.

*حمله راکتی مقاومت در پاسخ به جنایت وحشیانه صهیونیست‌ها در بیمارستان المعمدانی

گردان‌های قسام دقایقی پیش اعلام کردند در پاسخ به کشتار غیرنظامیان، حیفا را با موشک R۱۶۰ هدف قرار دادند.

رژیم صهیونیستی در جنایتی دیگر بیمارستان المعمدانی در غزه را بمباران کرد که تا این لحظه گزارش‌ها حکایت از شهادت بیش از ۵۰۰ تن دارد.

*شهادت ۱۴ نفر در بمباران منزل اسماعیل هنیه در غزه

وزارت امور داخلی غزه اعلام کرد که جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه منزل شخصی اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در محله «الشیخ رضوان» در غزه را بمباران کردند. که در این حمله هوایی، ۱۴ نفر به شهادت رسیدند و چند نفر هم زخمی شدند.

*سه روز عزای عمومی / حماس: کشتار در بیمارستان المعمدانی نسل‌کشی است

در پی بمباران بیمارستان المعمدانی غزه و کشته شدن ۵۰۰ نفر در فلسطین سه روز عزای عمومی اعلام شد و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) سه‌شنبه شب این جنایت را محکوم آن را مصداق بارز نسل‌کشی خواند.

*سخنگوی امداد و نجات غزه: حجم کشتار و آسیب‌ها وسیع است قادر به خدمات‌رسانی نیستیم

سخنگوی امداد و نجات غزه سه‌شنبه شب در خصوص حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی از آن به نسل‌کشی یاد کرد و گفت قادر به خدمات‌رسانی به نیازمندان نیستیم، شمار جم کشته‌ها بسیار بالاست و هیچ جای امنی در غزه وجود ندارد.

سخنگوی امداد و نجات غزه تصریح کرد: کشتار بسیار زیاد است و ما قادر به تأمین نیاز آسیب دیدگان نیستیم.

سخنان سخنگوی امداد و نجات غزه دقایقی پس از آن بیان می‌شود که رژیم صهیونیستی در جنایتی دیگر بیمارستان المعمدانی در غزه را بمباران کرد که تا این لحظه گزارش‌ها حکایت از شهادت ۵۰۰ تن دارد.

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه پیش از این هشدار داده بود که بیمارستان‌های غزه به سبب قطعی برق و اتمام سوخت عملاً در آستانه تعطیلی و فروپاشی قرار دارند.

*آژیر خطر در تل آویو و پایگاه بلماخیم به صدا درآمد

منابع خبری از به صدا درآمدن آژیر هشدار در تل‌آویو، عسقلان، غوشه دان، هشفیله، ریشون لتسیون، حولون و برخی مناطق مرکزی اراضی اشغالی خبر دادند.

بر این اساس گردان‌های قسام اعلام کرد که در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در غزه تل‌آویو و مراکز تجمع نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در اشکول و مفکعیم را موشک‌باران کرده است.

*حماس: قریب به ۲۰۰۰ زن و کودک در حملات هوایی اسرائیل به غزه جان باخته‌اند

خبرگزاری رویترز به نقل از دفتر مطبوعاتی حماس اعلام کرد که طی ۱۰ روز گذشته تقریباً ۲۰۰۰ زن و کودک طی حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه کشته شده‌اند.

رویترز نوشت که به دلیل حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه تاکنون ۱۰۳۲ زن و ۹۴۰ کودک جان خود را از دست داده‌اند.

وزارت بهداشت فلسطین در بیانیه‌ای از شهادت حدود ۳۰۰۰ نفر از فلسطینیان ساکن نوار غزه و مجروح شدن بیش از ۱۲۵۰۰ نفر خبر داد.

*حمله راکتی مقاومت فلسطین به تل‌آویو همزمان با ورود صدراعظم آلمان

گردان‌های عزالدین القسام-شاخه نظامی جنبش حماس- اعلام کرد که شامگاه سه شنبه پایتخت فلسطین اشغالی را هدف حملات راکتی گسترده خود قرار داده است.

به گزارش الجزیره، این حمله راکتی گسترده در حالی صورت گرفته که اولاف شولتز صدر اعظم آلمان برای دیدار با مقامات صهیونیست به تل آویو رفته است.

همزمان با این حمله راکتی، صدر اعظم آلمان از تل آویو گفت که «در شرایط سخت در کنار اسرائیل هستیم و امنیت اسرائیلی‌ها جزوی از اعتقاد سیاسی آلمانی‌ها است».

*حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ۲ اردوگاه پناهجویان در غزه

وزارت امور داخلی فلسطین از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ۲ اردوگاه پناهجویان پرجمعیت در مرکز غزه خبر داد.

سی ان ان به نقل از یک پزشک در بیمارستان الاقصی خبر داد که حداقل ۱۲ نفر در جریان حمله رژیم صهیونیستی به یک ساختمان مسکونی در اردوگاه پناهجویان «البوریج» به شهادت رسده‌اند و ده‌ها نفر نیز زخمی شده‌اند.

*ادامه حملات موشکی حماس به شهرک‌های صهیونیست‌نشین

گردان‌های القسام روز سه‌شنبه از حمله موشکی به شهرک «سدیروت» در شمال شرق نوار غزه خبر داد.

شاخه نظامی حماس همچنین اعلام کرد که شهرک صهیونیست نشین «مفتاحیم» را باده‌ها موشک هدف قرار داده است.

هم‌اکنون صدای آژیرهای خطر از شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف نوار غزه شنیده می‌شود.

*تعدادی شهدای غزه به ۳ هزار نفر رسید

وزارت بهداشت نوار غزه در جدیدترین آمار خود اعلام کرد که از زمان آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه در شنبه هفته تاکنون، حدود سه هزار فلسطینی شهید و ۱۲۵۰۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) امروز سه‌شنبه از وجود صدها پیکر بی‌جان اهالی غزه در زیر آوار ناشی از تجاوزات رژیم صهیونیستی خبر داد.

یونیسف افزود: صدها پیکر بی‌جان همچنان زیر آوار ویرانی غزه است و باید پیش از تبدیل شدن به یک بحران بهداشتی، از زیر آوار بیرون آورده شوند.

*عربستان خواستار آتش‌بس در غزه شد

شورای وزیران سعودی در جلسه امروز خود، خواستار آتش‌بس فوری در غزه و لغو محاصره این منطقه شد.

ریاض هم‌چنین مجددا مخالفت خود با هرگونه کوچاندن اجباری ساکنان غزه را اعلام کرد.

*سازمان ملل: اسرائیل عامدانه مناطق تجمع آوارگان را بمباران می‌کند

سازمان آنروا اعلام کرد که رژیم صهیونیستی همان مناطقی را بمباران می‌کند که از ساکنان غزه خواسته است به آنجا پناه ببرند.

*توصیه به ذخیرهٔ غذا و دارو برای ۴ ماه در اسرائیل

وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی در نامه‌ای به مدیران بیمارستان‌ها در فلسطین اشغالی از آنان خواسته با توجه به احتمال طولانی‌شدن جنگ، مواد غذایی را برای مدت ۴ ماه ذخیره کنند.

در دستوری دیگر که احتمالاً نشان‌دهندهٔ افزایش مجروحان است، از مدیران بیمارستان‌ها خواسته شده که بیماران سال‌خورده را مرخص و به مراکز دیگری منتقل کنند و به آنان جیرهٔ غذایی ۳ روزه بدهند.

*توقف پروازهای فرودگاه بن گوریون

شبکه «کان» اسرائیل اعلام کرد که در پی شلیک موشک به تل‌آویو پروازهای فرودگاه بن گوریون به طور موقت متوقف شد.

*آب آشامیدنی در غزه به پایان رسید

یونیسف امروز سه شنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: آب آشامیدنی در غزه پایان یافته و مردم این منطقه مجبور به آشامیدن آب‌های ناسالم و غیرقابل شرب هستند.

*حمله توپخانه‌ای به جنوب لبنان

المیادین گزارش کرد توپخانهٔ‌رژیم صهیونیستی اطراف منطقهٔ «عیتا الشعب» در جنوب لبنان را هدف حمله قرار داده.

همچنین برخی منابع عبری از شلیک یک موشک ضدتانک دیگر از لبنان به‌سمت اراضی اشغالی خبر داده‌اند.

*ترکیه: زمان ایجاد کشور فلسطین در مرزهای 1967 فرا رسیده است

وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه آنکارا تلاش می‌کند تا مانع گسترش جنگ به لبنان یا سایر کشورها شود، گفت که فریبکاری رژیم صهیونیستی با اتکا به دروغ و بی‌توجهی به حقوق فلسطینی‌ها قابل قبول نیست.

هاکان فیدان با بیان اینکه ترکیه تلاش می‌کند تا مانع گسترش جنگ به لبنان یا سایر کشورها شود، اظهار داشت: «آنکارا به تلاش‌های خود در دو مسیر ادامه می‌دهد؛ جلوگیری از گسترش درگیری‌ها و نیاز به رساندن سریع کمک‌ها به غزه».

وزیر خارجه ترکیه ضمن اشاره به دیدار وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در روز چهارشنبه در جده، تصریح کرد: «زمان آن فرا رسیده که جامعه بین‌المللی گامی برای ایجاد یک کشور فلسطینی با پایتختی بیت‌المقدس در امتداد مرزهای ۱۹۶۷ بردارد».

*روزنامه صهیونیستی: ورود به غزه از توان اطلاعاتی اسرائیل خارج است

روزنامه عبری‌زبان یدیعوت احارانوت امروز (۲۵ مهر) در گزارشی از آخرین شرایط ارتش رژیم صهیونیستی نوشت که این رژیم توان اطلاعاتی کافی برای ورود زمینی به غزه را ندارد.

این روزنامه نوشت: ورود زمینی به غزه نیاز به اطلاعات پرحجم دارد، اما مشکل اینجاست که چگونه می توان به نهادهای اطلاعاتی اطمینان کرد، وقتی که در حمله هفتم اکتبر [روز حمله حماس] در جمع‌آوری اطلاعات لازم شکست خوردند».

*بی‌بی‌سی 6 خبرنگار حامی فلسطین را تعلیق کرد

رسانه‌های انگلیسی از تعلیق کاری 6 خبرنگار شبکه بی بی سی، رسانه سلطنتی این کشور، به خاطر انتشار پست‌هایی در حمایت از فلسطین در شبکه‌های اجتماعی خبر داده‌اند.

روزنامه فایننشال تایمز مدعی است که این شبکه خبری قوانین بی طرفانه‌ای دارد که فعالیتهای خبرنگاران این رسانه حکومتی را در شبکه‌های اجتماعی محدود می‌کند.

پستهایی که توسط خبرنگاران سرویس عربی بی بی سی از جمله خبرنگاران این رسانه در مصر و لبنان توئیت و یا لایک شده‌اند محتوایی در حمایت از فلسطین و یا انتقاد از مواضع رژیم صهیونیستی داشته‌اند.

*رادیو ارتش رژیم صهیونیستی شهرک متولا را «منطقهٔ بستهٔ نظامی» اعلام کرد

منابع صهیونیستی اعلام کردند تا این لحظه ۲ یا ۳ صهیونیست در شهرک متولا مجروح شده‌اند و رئیس شورای منطقه‌ای این شهرک به اهالی اعلام کرده: «شهرک را ترک کنید.»

*شلیک موشک ضدزره در مرز لبنان و فلسطین اشغالی

منابع صهیونیستی، صبح امروز (سه‌شنبه)، از شلیک یک موشک «کورنت» در مرز لبنان و فلسطین اشغالی خبر دادند.

«علی شعیب» خبرنگار شبکه «المنار» خبر داد بعد از اصابت موشک ضدزره از لبنان در شهرک متولا آتش‌سوزی شده است.

ارتش رژیم صهیونیستی به دنبال این حمله از تمام شهرک‌نشینان خواست در پناهگاه‌ها بمانند و تا اطلاع ثانوی خارج نشوند.

*تماس تلفنی «بایدن» با «السیسی»‌

در شرایطی که جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا قرار است به منظور اعلام حمایت از رژیم صهیونیستی به فلسطین اشغالی سفر کند، او با همتای مصری خود درباره تحولات غزه تماس تلفنی برقرار کرد.

کاخ سفید با انتشار دو بیانیه جداگانه، توضیحاتی درباره رایزنی تلفنی رئیس‌جمهور آمریکا با عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر و همچنین برنامه بایدن برای سفر به منطقه ارائه داد.

«کارین ژان پی‌یر» سخنگوی کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که بایدن روز چهارشنبه هجدهم اکتبر به فلسطین اشغالی سفر می‌کند و بعد از این سفر به پایتخت اردن رفته و با پادشاه این کشور، رئیس‌جمهور مصر و رئیس تشکیلات خودگردان دیدار خواهد کرد.

*گفتگوی تلفنی السودانی و بایدن

نخست وزیر عراق در گفتگو با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، بر موضع ثابت کشورش در قبال فلسطین تاکید کرد و خواستار بازگشایی گذرگاه رفح برای امداد رسانی به مردم غزه شد.

*کمک مالی ژاپن به غزه

وزیر خارجه ژاپن ضمن ابراز امیدواری درباره آرام شدن اوضاع بین رژیم صهیونیستی و فلسطینیان خبر داد که توکیو به «غیرنظامیان غزه» ۱۰ میلیون دلار کمک مالی می‌کند.

*ورود فرمانده سنتکام به تل‌آویو
در آستانه سفر بایدن به فلسطین اشغالی، فرمانده فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) برای دیدار با مقامات صهیونیست از جمله رییس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی وارد تل آویو شد و قرار است از مرز‌های شمالی فلسطین اشغالی با جنوب لبنان هم بازدید کند.

*ادعای حمله به پایگاه‌های حماس و جنبش جهاد اسلامی

برخی منابع خبری به نقل از ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شدند که شب گذشته ۲۰۰ پایگاه نظامی متعلق به جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین هدف قرار گرفته است.

*کاخ سفید: ایران به دنبال گسترش درگیری نیست

«جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید بامداد سه‌شنبه گفت که آمریکا نمی‌خواهد شاهد گسترش یا تشدید جنگ در نوار غزه باشد.

کربی در این‌باره توضیح داد: «ما هیچ نشانه‌ای از اینکه ایران در حال آماده شدن برای گسترش دامنه درگیری [بین اسرائیل و حماس] باشد، مشاهده نکردیم».

*بمباران شدید غزه

منابع خبری بامداد سه‌شنبه از حملات شدید رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه ازجمله رفح و خان یونس خبر دادند که منجر به شهادت دستکم ۵۴ نفر شده است.

*میزبانی مصر از یک نشست بین‌المللی

رسانه‌های عربی گزارش دادند که مصر روز شنبه آینده میزبان نشست بین‌المللی درباره فلسطین خواهد بود.

*ممانعت غرب از تصویب قطعنامه روسیه

مایندگان آمریکا، انگلیس و فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل، در مخالفت با قطعنامه روسیه برای الزام رژیم موقت صهیونیستی به توقف حملات به نوار غزه، آن را وتو کردند.

نماینده روسیه در شورای امنیت نیز در واکنش به این اقدام گفت: «ما متاسفیم که شورا همچنان گروگان خودخواهی هیئت‌های غربی باقی مانده است».

نماینده آمریکا در این نشست با ادعای اینکه قطعنامه روسیه هیچ اشاره‌ای به عملیات حماس نداشت، مدعی شد: «حماس عامل بحران انسانی کنونی در غزه است».

انتهای پیام/

ارسال نظر