صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۵۱ - ۲۴ مهر ۱۴۰۲

عرصه بر دلار به عنوان مرجع ارزی بازار جهانی نفت تنگ‌تر شد

عربستان سعودی مدتی است خرید نفت ارزان از روسیه و ارسال آن به اروپا را آغاز کرده است. عربستان تأکید کرده که به‌جای دلار امکان پرداخت پول به روسیه به ارز‌های ملی نیز وجود دارد این مسئله به خودی خود فشار بر دلار به عنوان مرجع ارزی بازار جهانی را بیش‌تر کرده است.
کد خبر : 873515

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، پکن و دهلی‌نو با کنار گذاشتن دلار شروع به خرید نفت از روسیه با ارز‌های ملی خود کرده‌اند و این امر هزینه مبادلات ارزی برای آن‌ها را به میزان قابل‌توجهی کاهش داده است. در این بین چین صرفه‌جویی بیشتری را تجربه کرده و با حذف دلار در مبادلات نفتی با روسیه و استفاده از یوآن ۱۰ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی داشته است. از سوی دیگر هند هم توانسته ۷ میلیارد دلار صرفه‌جویی داشته باشد.

نکته مهم آنکه پای عربستان سعودی هم به این مسیر باز شده و سعودی‌ها با خرید نفت از روسیه، در حال ارسال آن به اروپا هستند. عربستان تأکید کرده که به‌جای دلار امکان پرداخت پول به این کشور به ارز‌های ملی نیز وجود دارد. این مسئله فشار بر دلار به عنوان ارز مسلط بر بازار جهانی را بیشتر کرده است.

روسیه هم به عنوان یکی دیگر از کشور‌های عضو گروه بریکس در حال دور زدن تحریم‌های اعمال شده از سوی غرب از طریق فروش نفت به ارز‌های ملی به‌جای دلار است.

هند همچنین با امارات برای خرید نفت به روپیه توافق کرده و به‌طور کلی کشور‌های عضو گروه بریکس با کنار گذاشتن دلار در تراکنش‌های مالی خود در حال صرفه‌جویی ارزی میلیارد دلاری هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر