صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک مسئول در معاونت علمی رئیس جمهور:

ترویج مدل‌های زبانی بزرگ دوره جدیدی از عصر هوش مصنوعی را رقم زد

مهدی شریعت‌زاده گفت: در ۵ سال اخیر با ترویج مدل‌های زبانی بزرگ دوره جدیدی از عصر هوش مصنوعی رقم خورده است.
کد خبر : 873082

به گزارش خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، چهارمین رویداد ملی عصر امید این بار در حوزه تخصصی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء آغاز به کار کرد.

مراسم افتتاحیه رویداد ملی عصر امید هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سیدمحمد رضوی زاده رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، حسین کلانتری خلیل‌آباد دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و دبیر کل رویداد عصر امید البرز برگزار شد.

مهدی شریعت زاده، قائم مقام كارگروه هوش مصنوعی ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: هوش مصنوعی در حال حاضر در سومین دوره تاریخی خود به سر می‌برد. تا ۱۰ سال گذشته روش‌های اولیه‌ای برای این فناوری نوظهور وجود داشت که با فعالیت‌های سال ۲۰۱۳ و روش‌های یادگیری عمیق تاریخ دومی شکل گرفت. ۵ سال اخیر با ترویج موضوع مدل‌های زبانی بزرگ دوره جدیدی از عصر هوش مصنوعی رقم خورده است.

وی افزود: وقتی بررسی می‌کنیم، عواملی که در این فناوری‌ها موثر بوده بر سه پایه اصلی استوار است؛ چند برابر شدن داده‌ها، توان پردازشی و پیشرفت الگوریتم‌ها. اگر بخواهیم در چند سال آینده جزو ۱۰ کشور اول در حوزه هوش مصنوعی قرار بگیریم باید روند حرکت صعودی داشته باشیم و نسبت به جایگاه فعلی پیشرفت و توسعه داشته باشیم.

شریعت زاده بیان کرد: سه ضلع حجم داده‌ها، توان پردازشی و رویکردها و الگوریتم‌ها باید از هر سه بعد ظرفیت خودمان را ارتقا دهیم. برای داده‌ها و توان پردازشی با کارهای مشترک و منسجم این مهم تقویت می‌شود. تعمیق در روش‌های پایه هم مهم است. ما در حال حاضر بیش از ۱۹۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی داریم. همچنین حدود ۲ هزار ظرفیت تحصیلات تکمیلی سالانه بوده و توان بالقوه خوبی در این زمینه وجود دارد اما برای رویکرد تحولی قطعا انسجام همه بخش‌ها و حمایت از فعالیت‌های هدفمند کلیدی است.
 
وی خاطرنشان کرد: در بحث سند ملی هوش مصنوعی برروی بحث ملی بودن آن تاکید داریم، یعنی صرفا نقش حاکمیتی کافی نیست، باید همه ارکان‌ها همکاری کنند.

به گزارش آنا، رویداد ملی عصر امید «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» در قالب ۱۵ کمیته تخصصی و با حضور ۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان از ۲۲ تا ۲۵ مهر جاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار می‌شود.

همراه با این رویداد، نخستین کنفرانس ملی پژوهش و نوآوری در هوش مصنوعی، نمایشگاه دستاورد‌های نوین در هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء، نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی با محوریت چالش‌های علمی در حوزه هوش مصنوعی برگزار خواهد شد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر