صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رفع بزرگ‌ترین مانع توسعه خودرو‌های برقی؛

خودرو‌های الکتریکی در 6 دقیقه با فناوری شارژ می‌شوند

پژوهشگران موفق شدند بزرگ‌ترین مانع در مسیر توسعه خودرو‌های الکتریکی را برطرف کنند به‌طوری‌که زمان شارژ این خودرو‌ها را به اندازه تقریبی زمان پرکردن باک بنزین برسانند و در ۶ دقیقه شارژ شوند.
کد خبر : 873012

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، پژوهشگران موفق شده‌اند بزرگ‌ترین مانع در مسیر توسعه خودرو‌های الکتریکی را برطرف کرده و زمان شارژ این خودرو‌ها را به اندازه تقریبی زمان پرکردن باک بنزین برسانند. این پیشرفت اخیر در فناوری باتری می‌تواند آینده خودرو‌های الکتریکی را متحول کند. تیمی از دانشمندان دانشگاه علم و فناوری پوهانگ در کره جنوبی در حال توسعه یک ماده آند جدید هستند که می‌تواند یک وسیله نقلیه الکتریکی را در کمتر از 6 دقیقه شارژ کند.

اکنون شارژ کامل یک خودروی الکتریکی می‌تواند تا ۱۰ ساعت طول بکشد و اگرچه در سال‌های اخیر، تولیدکنندگان در حال رقابت برای ایجاد گزینه‌هایی هستند که این فرآیند را کاهش دهد؛ اما موضوع زمان مورد نیاز برای شارژ این خودرو‌ها یکی از مهم‌ترین موانع همه گیر شدن آن‌هاست.

این تیم تحقیقاتی به رهبری پروفسور وون بائه کیم (Won Bae Kim) از یک تکنیک هیبریداسیون جدید برای سنتز نانوصفحات فریت منگنز استفاده کردند که به دلیل ظرفیت استثنایی ذخیره سازی یون لیتیوم شهرت دارند. آن‌ها با بزرگ کردن سطح ماده آنُد، حرکت همزمان تعداد زیادی یون لیتیوم را امکان پذیر کرده و در نتیجه سرعت شارژ را به طور قابل توجهی بهبود بخشیدند. آزمایش‌های انجام شده نشان داد که با کمک این فناوری، یک باتری با ظرفیتی معادل با ظرفیتی که در خودرو‌های برقی فعلی استفاده می‌شود، فقط در 6 دقیقه به طور کامل شارژ می‌شود.

این تحقیق ظرفیت افزایش قابل توجه چگالی انرژی باتری‌های لیتیوم یونی را از طریق ترکیب مواد آند با ظرفیت بالا دارد و در نتیجه دامنه رانندگی خودرو‌های الکتریکی را افزایش می‌دهد. سرپرست این تیم پژوهش در رابطه با موضوع فوق گفت: مواد آند مبتنی بر سیلیکون به طور بالقوه می‌توانند برد رانندگی با خودرو‌های الکتریکی را حداقل 10 برابر افزایش دهند.

این توسعه نویدبخش آینده وسایل نقلیه الکتریکی است و با کاهش زمان شارژ می‌تواند راه را برای یک سیستم حمل و نقل سبزتر و پایدارتر هموار کند.

 این تحقیق پیشگامانه در‌ها را به روی پیشرفت‌های بیشتر در فناوری باتری می‌گشاید و گام مهمی را در سفر به سوی آینده‌ای پاک‌تر و با انرژی الکتریکی برمی‌دارد.

شرح کامل این این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Advanced Functional Materials منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر