صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف میکروفسیل ۵۳۵ میلیون ساله با عضلات سالم

یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی موفق شد فسیل‌های منحصربه‌فردی را با قدمت حدود ۵۳۵ میلیون سال کشف کند. این فسیل‌ها نخستین نمونه از جانوران اولیه است که ماهیچه‌های آنها به‌خوبی حفظ شده و قدمت‌شان به اوایل عصر کامبرین در چین بازمی‌گردد.
کد خبر : 872863

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، گروهی از دیرینه‌شناسان که در حال بررسی یک محوطه زمین‌شناسی باستانی در چین بودند، کشف میکروفسیل‌هایی را گزارش کرده‌اند که ماهیچه‌های درونی سیکلونورالیسم در آن‌ها را به‌خوبی حفظ شده و کاملا قابل مطالعه است. این فسیل‌ها شامل گروهی از حیوانات از جمله کرم‌های گرد، کرم‌های موی اسب و سایر موجودات اولیه می‌شود.

ژانگ (Zhang Huaqiao) سرپرست این گروه گفت: یکی از سه نمونه فسفاته‌ شده و در مقیاس میلیمتری که در جنوب استان شان شی یافت شده، بهتر از بقیه حفظ شده است و بافت ماهیچه‌ای آن که شامل پنج حلقه بزرگتر است، با ۱۹ ساختار شعاعی و ۳۶ ساختار طولی به هم متصل می‌شوند. این کشف از نظر دیرینه‌شناسی و مطالعه نحوه دگرگشت و شکل‌گیری تنوع گونه‌ها در کره زمین بسیار مهم است.

بررسی‌های اولیه روی این فسیل نشان می‌دهد حلقه‌های ماهیچه‌ای این جانور به درجات مختلفی فشرده می‌شدند و قابلیت فوق به این معنی است که سیکلونورالیان‌ها در زمان حیات خود دارای بدنی کاملا انعطاف‌پذیر بودند. درواقع این ویژگی عضله‌ها، حرکت و تغذیه را برای موجود یادشده تسهیل می‌کرد.

ژانگ در ادامه توضیحاتش افزود: فسیل‌های اولیه ماهیچه‌های حیوانات، مبنای مهمی برای درک ما از تکامل حرکت فراهم کرده است. از طریق این فسیل‌ها، می‌توانیم یاد بگیریم که حیوانات در زمان‌های قدیم چگونه حرکت می‌کردند و چگونه به‌تدریج مهارت‌های حرکتی را که اکنون دارند، توسعه دادند.

سرپرستی این مطالعه بر عهده ژانگ هوا چیو  استاد و محقق شاغل در موسسه زمین‌شناسی و دیرین‌شناسی آکادمی علوم چین قرار داشته و نتایج این تحقیقات روز گذشته به صورت آنلاین در مجله تخصصی Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences منتشر شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر