صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۸ - ۱۸ مهر ۱۴۰۲
خزعلی تأکید کرد؛

نقش مؤثر زنان در حفظ محیط زیست/ کارگروه محیط زیست و خانواده ایجاد شد

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با توجه به نقش زنان و خانواده در کاهش آسیب‌های محیط‌ زیستی اظهار کرد: یکی از کارگروه‌های تعیین شده برای روز خانواده، کارگروه محیط زیست و خانواده است که در آن به نقش زنان تأکید داریم.
کد خبر : 872550

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، انسیه خزعلی در سیزدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست اظهار کرد: اعلام خرسندی بابت پیروزی روزهای گذشته را دارم؛ همچنین ابراز دردمندی بابت حملات به غزه که بار اول نیست و بیش از ۷۰ سال است که فلسطینی‌ها تحمل می‌کنند؛ اما این بار توانستند بخشی از این درد را به کسانی که طی دهه‌های گذشته درد را به آن‌ها وارد کرده بودند، منتقل کنند. امیدواریم در همه دنیا شاهد پایان یافتن ظلم و ستم و شاهد گرفتن حق مظلومان و ستمدیدگان باشیم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ادامه داد: طی سال‌های گذشته به مسئله نقش زنان و خانواده در محیط زیست در سطوح بین‌الملل نیز توجه ویژه شده است. در کمیسیون مقام زن سازمان ملل مسئله تغییرات اقلیمی و نقش زنان همچنین تاثیر آن‌ها در تغییرات اقلیم، پیشگیری از پیامدهای سوء این تغییرات، تاثیرپذیری زنان در مسائلی که به صورت ویژه برای آن‌ها رخ می‌دهد، شرایط ویژه و گاه آسیب پذیری بیشتر زنان که در اثر تغییرات اقلیمی و آلودگی محیط زیستی رخ می‌دهد و همچنین مشکلاتی که برای کودکان به وجود می‌آید، مورد توجه قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: ما باید به آسیب‌هایی که زنان و کودکان را درگیر می‌کند توجه ویژه داشته باشیم. مسئله بیماری‌ها، سرطان‌ها و ناباروری‌ها به طور مستقیم به خانواده‌ها برمی‌گردد که بخشی از این مسائل به محیط زیست سالم وابسته است.

خزعلی ادامه داد: در رویداد روز خانواده ۹ کارگروه‌ تعریف شده است که یکی از آن‌ها کارگروه محیط زیست و خانواده است که در آن به نقش زنان تاکید شده است و خانم‌ها می‌توانند در بهبود و پاکسازی محیط زیست، جلوگیری از آلودگی محیط آن و در بکر حفظ کردن آن همچنین توجه به سالم سازی محیط زیست نقش موثری داشته باشند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ایران افزود: در این صورت می‌توان محیط زیست را برای خانواده سالم و استاندارد نگهداشت .

وی تصریح کرد: این رویداد به مدت یک سال اجرایی خواهد شد همچنین همکاری مناسبی با سازمان حفاظت محیط زیست خواهیم داشت که در این خصوص جلساتی را نیز برای همکاری‌های متعدد با سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری‌ها و وزارت جهاد کشاورزی داشتیم.

خزعلی با ذکر مثالی ادامه داد: به طور مثال مسئله کاشت یک میلیارد اصل نهال موردی است که بخش زیادی از آن را خانم‌ها به عهده گرفتند که بذر را بگیرند و نهال تحویل دهند. بخشی از این امر را زنان خانه‌دار قرار شده است که متقبل شوند؛ تعدادی را به ثمر رساندند و تعداد دیگری نیز در دست برنامه قراردارد.

وی افزود: در مسئله تفکیک زباله و کنترل شیرابه‌هایی که به شدت محیط زیست را آلوده می‌کنند خانم‌ها نقش بسیار مهمی دارند. گروه‌هایی به صورت پراکنده در مساجد و کانون‌های فرهنگی مساجد تشکیل شده است که از طریق آن‌ها توانستیم بخشی از این شیرابه‌ها را کاهش دهیم. البته نکته مهم این است که ما به صورت جدی به یک اقدام ملی، جمعی هم افزایی بین سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی نیاز داریم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور ادامه داد: در بعضی از مناطق تهران خانم‌ها توانسته‌اند زباله را به صفر برسانند و این اقدام بسیار مناسبی است چرا که هم توانستند خشکاله برای دام‌ها فراهم کنند و هم توانستند در مسئله تفکیک زباله گام موثری بردارند تا در مواجهه با بسیاری از آسیب‌هایی که از طریق زباله به محیط زیست وارد می‌شود نباشیم اما میزان این فعالیت‌ها محدود است چرا که این خانم‌ها برای حمل و نقل خشکاله‌ها به سمت دامداری‌ها و روستاهای اطراف دچار مشکل می‌شوند.

وی با تاکید بر دشواری ارسال خشکاله‌ به روستاها اظهار کرد: از رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز درخواست این مساعدت را داریم که همکاری‌هایی که ما تلاش کردیم تا به صورت چند جانبه میان شهرداری، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست ایجاد شود، با جدیت بیشتری پیگیر باشند تا شاهد کاهش شیرابه‌ها و همچنین به صفر رسیدن تولید پسماند به صفر باشیم.

خزعلی با اشاره به ترویج فرهنگ استفاده از پلاستیک و تولید زباله در روستاها که قبلا وجود نداشت اظهار کرد: روستاها در حال حاضر به طور کامل از ضایعات و پلاستیک استفاده می‌کنند و ما باید با فرهنگ سازی تلاش کنیم تولید پسماند در روستاها توسعه پیدا نکند و در شهرها نیز میزان آن کنترل شود؛ امیدواریم در این زمینه با همت و همکاری جمعی، اقدامات موثری انجام شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر