در جلسه کارگروه مقابله با اخبار خلاف واقع در فضای مجازی تأکید شد؛
بیست و یکمین جلسه «کارگروه اجرایی الزامات پیشگیری و مقابله با نشر اطلاعات، اخبار و محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» برگزار و بر پیگیری حقوقی روایتهای جعلیِ برخی رسانههای خارجی تأکید شد.
بهگزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیست و یکمین جلسه «کارگروه اجرایی الزامات پیشگیری و مقابله با نشر اطلاعات، اخبار و محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» صبح امروز با حضور نماینده دستگاههای عضو در ساختمان معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
فرشاد مهدیپور معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست، جریان مقابله با اخبار خلاف واقع در فضای داخلی را به نسبت گذشته رو به جلو و در رویدادهای اخیر سیاسی و اجتماعی، قابل دفاع ارزیابی کرد و گفت: در حوزه رسانههای خارجی نیازمند پیگیری بیشتر حقوقی و ارتباط مناسب بینالمللی از طریق بخشهای مسئول در امور حقوقی و حوزه خارجی برای جلوگیری از سرایت روایتهای جعلی و دروغ پراکنیها هستیم.
مهدی پور کنشگری و مواجهه با اخبار خلاف واقع را نیازمند اهتمام، دقت و سرعت مناسب دانست و گفت: سامانه مرجع صحتسنجی، سامانهای بین دستگاهی برای رصد لحظه به لحظه اخبار خلاف واقع در سطح کشور خواهد بود.
معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی الگوی نحوه مواجهه با انتقادات و شبهات و شایعات در سطح قوه مجریه را الگویی مناسب و قابل تحسین برشمرد که در موارد مشابه هم قابل استناد و تبعیت است.
در این جلسه گزارش اقدامات قوه مجریه در حوزه رصد و پایش و رسیدگی به اخبار خلاف واقع، ارائه و در خصوص وجوه مختلف همکاری دستگاه ها با این سامانه بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
تشریح قابلیت های جدید و ویژگی ها و ساختار سامانه مرجع صحت سنجی و پایش اخبار از دیگر موارد مطرح شده در نشست امروز بود.
در این جلسه اعضای کارگروه به ارائه گزارشهایی از روند پیشبرد مصوبات جلسات قبل پرداختند.