صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۷ - ۱۵ مهر ۱۴۰۲
بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه؛

اعتراض منظور به حذف بندهای مالیاتی از لایحه برنامه هفتم/ درآمدهای دولت آسیب دیده است

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پایان بررسی فصل مالیاتی لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن علنی مجلس به حذف بندهای مالیاتی از لایحه برنامه اعتراض کرده و خواستار بررسی مجدد این بندها شد.
کد خبر : 871914

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در نشست علنی امروز- شنبه۱۵ مهر ماه- مجلس شورای اسلامی ادامه بررسی لایحه برنامه هفتم در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با بندهای(ت) و(ث) ماده ۲۷ موافقت کردند.

در بند(ت) ماده ۲۷ آمده است: وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است به منظور شفافیت حمایت های مالیاتی، به صورت سالانه فهرست تمامی تخفیفات، اعتبار مالیاتی، نرخ صفر، معافیت یا بخشودگی و ترجیحات مالیاتی و گمرکی را تهیه و میزان درآمد از دست رفته دولت حاصل از موارد مذکور را با توجه به استنادات قانونی مربوط به تفکیک محاسبه کند. سازمان نیز موظف به انتشار آن در قالب پیوست بودجه سنواتی است.

اعتراض منظور به حذف بندهای مالیاتی از لایحه برنامه / میزان معافیت‌ها در مالیات، به اندازه مالیاتی است که می‌گیریم

داود منظور در مورد این بند با اشاره به حذفیات لایحه از سوی کمیسیون تلفیق گفت:بر اساس آیین نامه داخلی تصمیمی گرفته شود که موارد حذفیات لایحه به تصویب مجلس برسد، بندهایی از لایحه برنامه هفتم حذف شده و درآمدهای دولت آسیب دیده است بنابراین لازم است نسبت به این تفسیر از آیین نامه داخلی که موارد حذفی کمیسیون در صحن مطرح نشود، تجدید نظر شود.

رییس سازمان برنامه بودجه ادامه داد:این حکم میزان بخشودگی‌ها و معافیت‌های مالیاتی را گزارش می‌دهد و دولت را مکلف می‌کند که هر سال بر اساس قوانین قبلی، میزان معافیت و بخشودگی اعمال شده را اعلام کند.

منظور با بیان اینکه میزان معافیت‌ها در مالیات، به اندازه مالیاتی است که می‌گیریم،گفت:بر اساس این بند دولت مکلف است هر سال میزان معافیت و بخشودگی مالیاتی را بر اساس قوانین قبلی محاسبه کند و در پیوست بودجه به اطلاع نمایندگان و مردم برساند این حکم جنبه شفافیت و انضباط بخشی ایجاد می کند.

زنگنه: معافیت مالیاتی۴۰ شرکت در سال ۱۴۰۰ ،۱۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است

محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق در تشریح این بند گفت: بر اساس گزارش سازمان امور مالیاتی میزان معافیت مالیاتی۴۰ شرکت در سال ۱۴۰۰ ،۱۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است که باید این رویه اصلاح شوداین در حالی است که یک درصد ارزش افزوده سهم دولت حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان است .

وی اضافه کرد: تخفیف شامل شرکت های شده که محصولات خود را با قیمت محصولات جهانی در ایران به فروش می رسانند باید این فشار را از روی مردم برداریم و به سمت کسانی ببریم که مالیات پرداخت نمی‌کنند.

زنگنه اظهار داشت: میزان تخفیفات و بخشودگی در برخی سال ها از درآمد مالیاتی بیشتر بوده است این رویه باید اصلاح شود این در جهت اصلاح ساختار بودجه است و وزرات اقتصادی را مکلف می کند که فهرست تخفیفات را تعیین کند و میزان کاهش درآمد را به استحضار مجلس و مردم برساند .

سخنگوی کمیسیون تلفیق اضافه کرد: وقتی شفافیت نباشد،نمی‌دانیم چه کسانی از تخفیفات استفاده می‌کنند و اطلاعات غلط به جامعه می‌دهیم اگر فهرست کسانی که تخفیفات دریافت می‌کنند، تهیه شود از محل ساماندهی این تخفیفات، درآمد مالیاتی رشد خواهد داشت.

وزارت اقتصاد موظف به ارائه گزارش از معافیت‌های مالیاتی شد

در ادامه نمایندگان با بند(ث) این ماده بدین شرح موافقت کردند: وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است با همکاری سازمان، ظرف شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، لوایح قانونی مورد نیاز برای کاهش تخفیفات، اعتبار مالیاتی، نرخ صفر، معافیت یا بخشودگی و ترجیحات مالیاتی و گمرکی را به منظور ساماندهی معافیت های غیرضرور و تقویت معافیت های منجر به افزایش نرخ رشد اقتصادی تنظیم و ارائه کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر