صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۸ - ۱۵ مهر ۱۴۰۲

الدترافورد غرق در تاریکی؛ آیا تن هاخ می‌تواند منچستریونایتد را از بحران خارج کند؟

منچستریونایتد با وجود خرید‌های قابل تامل، تاکنون شروع به کار خوبی نداشته و وضعیت پرمخاطره‌ای پیداکرده؛ نابسامانی در تیم به حدی است که حالا خیلی‌ها در مورد خروج شیاطین سرخ از بحران توسط اریک تن هاخ دچار تردید شده اند.
کد خبر : 871808

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ماه میلادی کنونی که به اتمام برسد، ۳۰ سال از آن رویارویی فراموش نشدنی منچستریونایتد با گالاتاسرای گذشته است؛ مصافی که در لیگ قهرمانان اروپا و در الدترافورد، شیاطین سرخ موفق شدند از باخت مقابل رقیب ترکیه‌ای فرار کنند.

تیم آن زمان سرآلکس فرگوسن بسیار کوشید بازنده نشود. چون برای خود «ابرقدرتی» بود، مثل بزرگان عمل می‌کرد و اسطوره‌ای نظیر اریک کانتونا فرانسوی را داشت که گل بزند و ناجی اش شود اما آنچه اکنون ارائه می‌دهد، نشانی از عظمت، بزرگی و شکوه منچستریونایتد نیست. «شیاطین» پژمرده بازیکنی بزرگ در قواره کانتونا، دیگر ندارند که بیاید و در لحظات سخت، نجات دهنده اش باشد!

در شرایطی که هنوز مدت کمی از فصل ۲۰۲۴-۲۰۲۳ سپری شده، تیم غرق در بحران تازه‌ای است. چرا که بعد از باخت خانگی ۳ روز قبل ۳ بر ۲ مقابل گالاتاسرای از هفته دوم لیگ قهرمانان اروپا، ششمین ناکامی فصل جاری را تحت هدایت اریک تن هاخ کسب کرده است.



این اتفاق در حالیست که یونایتد نه فقط ضعیف‌ترین شروعش را در یک فصل از لیگ برتر داشته بلکه حتی با کسب ۲ باخت متوالی در اروپا، ناتوان‌تر از هر زمان دیگری ظاهر شده است.

حالا کار به جایی رسیده که گزارشگر تلویزیونی بازی اش می‌گوید تیم با سابقه در تاریکی غرق شده است.


**ابهامات بیشمار 

منچستریونایتد در روزگار فرگوسن، عادت داشت نتایجی درخشان خلق کند و باعث تحسین همگان شود اما تیم افول کرده کنونی، تداعی کننده آمار منفی و نتایجی بسیار نگران کننده است. به عنوان مثال حالا یونایتد به تیمی تبدیل شده که برای اولین بار در لیگ قهرمانان باخت‌های متوالی را کسب می‌کند. 

همین که از ۶ بازی ۱۰ مصاف ابتدای فصلش باخته، جای حرف بسیاردارد. بازیکنان تن هاخ همچنین ۱۸ گل در ۱۰ بازی از تمام رقابت‌های فصل جاری دریافت کرده اند که بیشترین تعداد گل دریافتی تاریخ باشگاه بعد از فصل ۱۹۶۷-۱۹۶۷ بوده است.

شنیدن این ارقام برای هر طرفدار اصیلی آزاردهنده است؛ همان‌هایی که سال‌های بیشمار به تیم پرافتخار خود می‌بالیدند، اما حالا در سال‌های «پسافرگوسن» به خاطر عملکرد ضعیف تیم، آب خوشی از گلوی شان پایین نرفته است.

در این دوره ظلمات، آن‌ها خوب به یاد دارند در زمان حضور مربی مثل «دیوید مویس» تیم بعد از ۲۱ سال در خانه به اورتون باخت و پس از ۴۱ سال در ورزشگاه خانگی برابر نیوکاسل یونایتد پذیرای شکست شد.



حتی آگاه هستند در زمان مربیگری اوله گونارسولسشیر، باخت ۵ بر صفر در خانه از لیورپول یک رکورد ناخواسته بود.همین‌ها به یاددارند یونایتد با مربیگری لویی فان خال (فصل ۲۰۱۶-۲۰۱۵) کمترین تعداد برد‌ها و تعداد گل زده را در تاریخ حضورش در لیگ برتر کسب کرد.

حتی زمانی هم که در سال ۲۰۱۸ تیم در الدترافورد مقابل تاتنهام ۳ بر صفر بازنده شد، ژوزه مورینیو، سرمربی وقت از ضربه ایی مهلک به تیمش نام برد.با این همه حرف‌های خود تن هاخ هم بحث انگیز است:

«شروع فصل جاری ما به قدر کافی خوب نبوده است. هر چند دلایلی داشته، اما این دلیل نمی‌شود که خودمان را پشت یکسری چیز‌ها پنهان کنیم. همه چیز به خودمان بستگی دارد. در واقع این ما هستیم که باید بکوشیم تا سرنوشت مان را تغییردهیم. باید درک کنیم آنچه به دست می‌آید، ثمره عملکردمان و نه هیچکس دیگری است.»

**تیمی مشابه دوره سولسشیر

دو سال قبل هم که سولسشیر حضور داشت، وضعیتی مشابه امروز در یونایتد به چشم می‌خورد. آن موقع هم حالتی از «تلاش برای خودشناسی» به چشم می‌خورد. تیم از ۷ مسابقه ۹ امتیاز گرفته و در میانه جدول بود. 

حال که از شباهت وضعیت اسفناک کنونی با تیم دو سال قبل سخن به میان آمد، اجازه دهید اضافه کنیم مثل همان مربی نروژی، امسال تن هاخ در مبحث ترانسفرها، کمپین مشابهی راه انداخت. البته برخلاف آن مربی اسکاندویناوی، سرمربی هلندی یک جام را برای تیم گرفته است.

اما از جنبه نقل و انتقالات، شباهت‌های وجوددارد. مثل یونایتد دو سال قبل که جیدون سانچو، رافائل واران و کریستیانو رونالدو را به خدمت گرفت، آن‌ها برای فصل جاری، تازه وارد‌های مثل آندره اونانا، میسون مونت و راسموس هویلند را جذب کرده اند.اگر ۲۴ ماه قبل بحران در تیم سولسشیر از اواخر سپتامبر آغازشد، چالش امسال در عمل از هیمن ابتدا به چشم آمده است.



برای این منظور کافی است به نتایج نگاه کرد. سرخپوشان در هفته اول بردی با بخت و اقبال بسیار مقابل ولورهمپتون کسب کردند. یک «کامبک» مقابل ناتینگهام فارست داشتند و برابر برنلی هم به زحمت برنده شدند.

اما مقابل تاتنهام، آرسنال، برایتون و بایرن مونیخ سرتسلیم فرودآوردند. به این ترتیب هرچه زمان گذشته، متزلزل‌تر شده اند. در همین حال ضدیت نسبت به مالکیت «گلیزرها» در قالب شعار‌های درون مسابقه ایی به اوج رسیده و حالا سوال بزرگ این است:

آیا تن هاخ، مربی است که بتواند جلوی این نتایج ضعیف را بگیرد و شیاطین سرخ را از بحران دور کند؟ 

کوچ هلندی در این باره می‌گوید:فصل گذشته برای ما عالی تمام شد. بسیار فراتر از آنچه انتظارش را داشتیم بود. اما در مورد این پروژه هم می‌دانستیم که احتمالا ناکامی‌های بوجود خواهند آمد. حالا هم خود رادر یکی از سخت‌ترین ادوار می‌بینیم. با این همه اطمینان دارم از این بحران، سربلند خارج می‌شویم.

وی می‌افزاید:همه در کنار هم می‌جنگیم و همه پشت هم قرارمی گیریم. ما کسی جز من، مدیران، همکارانم و تیم نیستیم. این مجموعه با تمام قوا می‌جنگد. چون می‌دانیم که می‌توانیم بهتر عمل کنیم.


**مشکلات بزرگ

برای این که تن هاخ، خود و تیمش از «بحران» عبورکنند و به ساحل نجات برسند، به هرحال است بر مشکلات غلبه کند. در این مسیر، اریک با مشکلات بسیاری به خاطر مصدوم‌های پرتعداد تیمش دست و پنجه نرم می‌کند. حالا «لوک شاو» و «تیرل مالاسیا» دو مدافع چپش را برای مدت طولانی از دست داده است. گزینه لحظه آخرش یعنی «سرخیو رگویلون» هم مصدوم شده تا جایی که سوفیان امربات به عنوان مدافع چپ به بازی گرفته می‌شود. در حالیکه احساس می‌شود چقدر خط میانی به وجود این ستاره مراکشی نیازمند است.

از طرفی لیساندرو مارتینز به خاطر شکستگی پا به مدت ۳ ماه قادر به بازی نیست. همین به ما می‌گوید چقدر قلب دفاع تیم ضعیف‌تر شده و در این حال، آندره اونانا، دروازه بان تازه وارد، هم از توانایی‌های بازی با پایش به دلایلی نامعلوم، نتوانسته برای بهبود بازی سازی از عقب زمین استفاده کند.

حالا به این موارد حواشی ناشی از «جیدون سانچو» را اضافه کنید؛ بازیکنی که از هرگونه حضور و همراهی با تیم منع شده و حالا هیچ نشانه‌ای از «آتش بس» دیده نمی‌شود. همینطور به ماجرا‌های جنجالی «آنتونی» و «میسون گرینوود» هم دقت کنید که هیات مدیره چه تصمیمات کوتاه و بلندمدتی برای این دو گرفتند.



در ارتباط با این موارد، نه فقط ما، بلکه خیلی‌ها در انگلیس سوال می‌کنند چرا تابستان قبل وبرای خرید آنتونی برزیلی آن همه پول خرج شد.
حتی چرا تابستان امسال، مربی هلندی فشار وارد کرد «داوید دخه آ» دروازه بان معروف و قدیمی مجبور به کناره گیری شود؟ هوادار یونایتد از تن هاخ می‌پرسد چرا اونانا به کارگرفته شد که هر روز از روز قبل، بیشتر اشتباه می‌کند و آخرین شاهکار این دروازه بان آفریقایی، در بازی با گالاتاسرای، منجر به اخراج کاسمیرو از زمین شد؟

مسئول فنی شیاطین سرخ به این همه سوال پاسخی روشن تاکنون نداده، اما به طور ضمنی ازگلرش حمایت کرده است: آندره در لیگ قهرمانان فصل قبل عالی کارکرد و با اینتر توانایی هایش را نشان داد. او این قابلیت را دارد یکی از بهترین دروازه بان‌های جهان باشد. بار‌ها توانهایش را دیده ایم و اطمینان داریم که بازخواهد گشت.

تن هاخ می‌افزاید: تن‌ها کسی که عملکردش باید مثل گذشته باشد، فقط اونانا نیست. بلکه همه ما باید به گذشته خود رجوع کنیم. متحول شویم و همان سطحی که بودیم را ارائه کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر