صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

به دنبال اصلاح نگاه جامعه به قربانیان اسیدپاشی هستیم/ وقتی «امید در سایه» با عکس معنا می‌شود

فعال اجتماعی و مدیر اجرایی نمایشگاه عکس «امید در سایه» اصلاح نگاه جامعه به قربانیان اسیدپاشی را مهم‌ترین هدف برگزاری این رویداد می‌داند.
کد خبر : 871768

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهریورماه امسال بود که نمایشگاه عکس «امید در سایه» با محوریت فعالیت‌های اجتماعی قربانیان اسیدپاشی در کوشک باغ هنر تهران برگزار شد. در دو روز برگزاری این نمایشگاه، بازدیدکنندگان علاوه بر تماشای آثار، از نزدیک با جمعی از قربانیان اسیدپاشی که به فعالیت‌های هنری و اجتماعی روی آورده‌اند و مددکاران این حوزه آشنا شده و از نشست‌های تخصصی نیز بهره‌مند شدند.

در همین ارتباط، سید سجاد طباطبایی مدیر اجرایی این نمایشگاه در گفتگو با خبرنگار آنا عنوان کرد: حدود پنج سال است که به عنوان مددکار داوطلب با جمعی از عزیزانی که به خاطر اسیدپاشی دچار مشکل شده‌اند همکاری می‌کنم. در این مدت با اغلب آن‌ها دوست شده‌ام و از نزدیک با مشکلات و موانع پیش رویشان آشنا هستم.

پرسش‌های آزاردهنده و نگاه آزارگر 

وی اظهار کرد: مهم‌ترین چیزی که این دوستان را آزار می‌دهد و فراتر از درد و رنج ناشی از حادثه‌ای است که برایشان پیش آمده، شیوه برخورد برخی از مردم با آنهاست. متأسفانه افرادی که کم هم نیستند، وقتی با قربانیان اسیدپاشی مواجه می‌شوند یا خودشان را کنار می‌کشند و یا این که مدام از آن‌ها در باره اتفاقی که برایشان افتاده می‌پرسند که هردوی این رفتار‌ها بچه‌ها را آزار می‌دهد. حتی گاهی سوالاتی می‌پرسند که مربوط به زندگی شخصی و خانوادگی آن‌ها است؛ مثلاً می‌پرسند که آیا همسر و فرزندانت هنوز با شما زندگی می‌کنند؟

از سمت راست: محسن شعبانی (عکاس نمایشگاه) زینب دولتی (مدیر مجموعه مُدسا) و سجاد طباطبایی

هدف از برگزاری نمایشگاه «امید درسایه»

طباطبایی افزود: باید به این دوستان بگوییم که هرکسی یک ویژگی دارد و ویژگی این عزیزان هم این است که بخشی از صورت یا بدنشان دچار سوختگی شده، اما در کنار آن مثل همه مردم عادی و چه بسا بیشتر از آن‌ها دارای توانمندی و استعداد هستند و باید در این جامعه زندگی کنند و از امکانات آن بهره ببرند. در جمع این دوستان آسیب‌دیده، افردی را داریم که حتی با گذشت چند سال نتوانسته‌اند از این حادثه عبور کنند. شاید حتی شدت سوختگی آن‌ها هم زیاد نباشد، اما، چون از حادثه عبور نکرده‌اند و همچنان درگیرش هستند کنج انزوا را برگزیده‌اند که این خیلی نامطلوب و خطرناک است.

وی گفت: نمایشگاه عکس «امید در سایه» گام مهمی بود تا نشان دهیم که قربانیان اسیدپاشی درکنار ویژگی ظاهری جدید که قبال انکار هم نیست، توانایی‌هایی دارند و باید این توانایی را به فعل برسانند. ضمن این که آن‌ها هم حق زندگی عادی و اشتفغال دارند و نباید به چشم دیگری به آن‌ها نگریست. باید نگاه جامعه به این افراد تلطیف شود. این  بزرگ‌ترین هدف ما از برگزاری این نمایشگاه بود.

این فعال اجتماعی افزود: ما الان در انجمن حمایت قربانیان اسیدپاشی (احقا) آقای محسن مرتضوی را داریم که با وجود آسیب‌دیدگی شدید که از۱۰ سال پیش بر اثر یک واقعه تلخ برایش پیش آمده، تا حدی از این حادثه عبورکرده است. حالا هم در فعالیت‌های هنری مثل بازیگری تئاتر و استندآپ کمدی و معرق کاری فعال هستند و در این نمایشگاه عکس هم فعالانه در کنار بچه‌ها بودند. خب ایشان با همه مرارت‌هایی که کشیده داشته تا حدی از این حادثه عبور کرده، اما بسیاری از این دوستان هنوز با این اتفاق کنار نیامده‌اند و خودشان را از جامعه و اطرافیان جدا کرده‌اند.

از سمت راست: محسن مرتضوی و سجاد طباطبایی

استفاده از زبان هنر، مد و لباس

مدیر اجرایی نمایشگاه «امید در سایه» اظهار کرد: ما برای انتقال این پیام‌ها به مردم از زبان نرم سبک زندگی و مُد استفاده کردیم در وهله اول با حمایت مجموعه مد و لبس «مُدِسا» و با مدیریت سرکار خانم زینب دولتی قرار شد تا نمایشگاه عکسی را با محوریت خود این دوستان برگزار کنیم. جا دارد همینجا از زحمات خانم دولتی و همکارانشان در مجموعه مُدسا صمیمانه تشکر کنم که در مسیر ایفای مسئولیت اجتماعی پیشقدم شدند.

طباطبایی گفت: من شاید با شصت نفر از قربانیان اسیدپاشی و رایزنی کردم و در نهایت با سابقه دوستی که با آن‌ها داشتم ۱۰ نفر از این عزیزان حاضر شدند که جلوی دوربین بیایند و از هرکدام از این عزیزان سه عکس در نمایشگاه ارائه شد.

وی افزود: عکاسی این آثار توسط آقای محسن شعبانی انجام شد. با هماهنگی‌های انجام شده، ما در دو فاز عکاسی کردیم. اول در خانه و محل زندگی آسیب دیدگان از اسیدپاشی زیست روزمره آن‌ها را به تصویرکشیدیم؛ در فاز دوم با لباس‌های طراحی شده در مجموعه مدسا در فضای آتلیه‌ای عکاسی کردیم که از مجموع این دو فاز، سی عکس آماده شد. به این ترتیب خود این دوستان که قربانیان سیدپاشی بودند سوژه عکاسی شدند و در عین حال تصاویردیدنی از زندگی روزمره خودشان هم ارائه دادند.

طباطبایی گفت: در طراحی لباس‌های بانوان از سوزن‌دوزی منطقه سیستان و بلوچستان الهام گرفتیم. ضمن این که برای آقایان هم مد‌های به روز و جذابی طراحی شد. تعدادی از خانم‌های حاضر در این عکس‌ها خودشان در حوزه مد و لباس فعالیت داشتند و با این فضا بیگانه نبودند. سایر دوستان هم همکاری خوبی داشتند و وقتی نتیجه کار را در روز‌های برگزاری نمایشگاه دیدند خوشحال شدند.

ایرج نوذری در حال امضای طومار درخواست برای اصلاح قانون مجازات اسیدپاشی

استقبال فوق‌العاده مردم، فعالان اجتماعی و هنرمندان

وی درباره استقبال مردمی از این نمایشگاه نیز گفت: خدا را شکر استقبال فراتر از تصور ما بود. با توجه به بعد مسافت و بحث کمبود پارکینگ در کوشک باغ هنر باز هم لطف مردم و فعالان اجتماعی شامل حال ما شد. به ویژه در روز افتتاحیه نمایشگاه و پنل‌های تخصصی این استقبال خیلی پررنگ‌تر بود. اساتید و سخنرانان این پنل‌ها از اساتید مطرح علوم اجتماعی و روان‌شناسی از دانشگاه‌های معتبر کشور بودند که درباره مباحثی همچون کنترل خشم و پرهیز از خشونت و پیشگیری از چنین حوادثی مباحث کاربردی را مطرح کردند.

طباطبایی عنوان کرد: آقای ایرج نوذری بازیگر سینما و تلویزیون سال‌هاست که با انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی همکاری دارند. ایشان دارای یک کلینیک زیبایی هستند و با همکاری آقای دکتر غلامرضا پورسعادت شرایط پیگیری درمان و جراحی این عزیزان را در آنجا به صورت رایگان فراهم کردند. آقای نوذری هم به نمایشگاه آمدند و از نزدیک با مردم در این زمینه صحبت کردند. ضمن این که مدیران و اعضای نهاد‌های مختلفی همچون بنیاد خیریه معلولین ایرانیان و موسسه مردم‌نهاد «زنو» (حامی رهیدگان از سوختگی) و مدیرعامل گروه صنعتی زمزم هم به نمایشگاه آمدند.

عینکی که نماد آسیب‌دیدگان اسیدپاشی شد

وی افزود: برای اولین بار یک نماد خاص برای قربانیان اسیدپاشی طراحی شده بود که در روز‌های برگزاری نمایشگاه بین بازدیدکننده‌ها توزیع شد. این نماد به شکل یک عینک طراحی شده است که یک چشمی آن مثل عینک‌های معمولی است، اما سمت دیگر آن سیاه شده و مثل قطرات شمع در حال چکه کردن است. این طرح به نوعی موضوع مطالبات قربانیان اسیدپاشی از جامعه و سیاستگزاران را یادآوری می‌کنند و با استقبال مخاطبان نمایشگاه مواجه شد.

عینک‌های نمادین طراحی شده با محوریت آسیب‌دیدگان از اسیدپاشی

امضای طومار برای اصلاح یک قانون

طباطبایی اظهار کرد: قانون مجازات مجرمان اسیدپاشی مربوط به شصت سال پیش است. پیرو فعالیت‌هایی که دوستان حقوقی ما در انجمن حمایت از قربانیان اسیدپاشی داشتند به دنبال تغییر این قانون هستیم.

هدف ما این است که در راستای تشدید مجازات اسیدپاشی دو موضوع مهم به این قانون اضافه شود؛ اول حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از این حوادث و دوم ضابطه‌مند شدن فروش اسید و ترکیبات شیمیایی در بازار. اگر این دو قانون در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد این امیدواری وجود دارد که حوادث اسیدپاشی به کمترین میزان خود برسد.

وی افزود: این درخواست‌ها در قالب یک طومار تنظیم شده و در رویداد‌های مختلف از جمله همین نمایشگاه به امضای مردم رسیده است. حالا امضا‌ها به حدنصاب رسیده و قرار است که به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

مدیر اجرایی نمایشگاه «امید در سایه» درباره فعالیت‌های آینده در این زمینه نیز گفت: نمایشگاه «امید در سایه» مقدمه یک رویداد هنری بزرگ‌تر است که ان شاالهس در آذرماه برگزار خواهد شد. ما از تمام افرادی که در که در مبحث مد و پوشاک فعالیت دارند دعوت کردیم تا طرح‌های لباس، زیورآلات، اکسسوری‌ها و نماد‌هایی خودشان را با محوریت قربانیان اسیدپاشی برای ما ارسال کنند تا مورد ارزیابی قرار بگیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر