صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ساخت ماشین‎‌آلات کوچک‌مقیاس برای تبدیل زباله ارگانیک به خاک تثبیت‌شده

محققان کشور موفق به ساخت ماشین‌آلات کوچک‌مقیاس برای تبدیل زباله‌های ارگانیک به خاک تثبیت‌شده شدند.
کد خبر : 871730

محمدامین وصال مدیر فنی یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره تبدیل زباله ارگانیک یا‌ تر به خاک تثبیت‌شده با استفاده از ماشین‌آلات کوچک‌مقیاس، اظهار کرد: زباله‌های ارگانیک رطوبت بسیار زیادی دارند؛ از این رو درصدد برآمدیم تا دستگاهی تولید کنیم که رطوبت زباله را بگیرد و آن را به یک حد استاندارد برساند.

به گفته وی، سیستم‌های نوین ساخته‌شده در این شرکت دانش‌بنیان، زباله‌های ارگانیک را براساس نوع فرآیند و زباله وردی تبدیل به خاک تثبیت‌شده، سوخت مکمل یا کمپوست می‌کند.

وصال با بیان اینکه دستگاه تبدیل زباله وظیفه تثبیت کردن مواد ارگانیک، کاهش رطوبت زباله‌ها، افزایش ارزش حرارتی و غذایی، ایجاد قابلیت دپو و حمل را برعهده دارد، عنوان کرد: این سیستم از فرآیند کارآمد پرتودهی و سیستم هیبرید ازن استفاده برای تولید محصول در زمان کم‌تر از یک ساعت استفاده می‌کند.

وی افزود: این دستگاه دوستدار محیط زیست است و زباله‌های‌تر را به خاک ارگانیک تبدیل می‌کند. همچنین حجم زباله‌های‌تر تولیدشده و رهاشده در محیط را به‌شدت می‌کاهد از این رو از امکان تولید و رشد باکتری جلوگیری خواهد کرد.

وی یادآور شد: کاهش آلایندگی ومحیط‌زیست، کاهش بوی نامطبوع زباله و کاهش حجم زباله و مدیریت شیرآبه تولیدی از اهداف ساخت دستگاه تبدیل زباله به‌شمار می‌آید. زباله پس از ورود به دستگاه خرد شده و آب آن گرفته می‌شود تا رطوبت آن به حد قابل قبول برسد.

مدیر فنی این شرکت دانش‌بنیان اضافه کرد: این دستگاه در کشاورزی، باغداری و گلخانه‌ها به عنوان مکمل خاک با ارزش غذایی مناسب استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین مسئله مدیریت زباله است، خاطرنشان کرد: روزانه ۱۰۰ تن زباله در میدان میوه و تربار تولید می‌شود که امحای آن اقدام بسیار دشواری است. از ماده مضری که توسط زباله‌ها ایجاد می‌شود، محصولی قابل استفاده و مفید تولید می‌کنیم که می‌تواند ارزش افزوده ایجاد کند.

کاهش مدت زمان ماند تولید کمپوست از ۱۲۰ روز به ۲۴ روز با این دستگاه

به گفته وی، دو نمونه از این دستگاه ساخته شده است که یکی از آن‌ها در میوه و تره‌بار مرکزی و دیگری در نیروگاه زباله سوز نوشهر مورد استفاده قرار گرفته است. دستگاه‌ها بر اساس نیاز کارفرما و نوع زباله‌ها طراحی می‌شود.

وی ادامه داد: زباله‌ها در ۶۰ مرکز پردازش برای تقسیم وارد یک دستگاه به نام سرند می‌شود که زباله‌ها را براساس سایز به بزرگتر از ۷ و کوچکتر از ۷ سانتی‌متر جداسازی می‌کند. عموماً زباله‌هایی که در دستگاه سرند باقی بماند، زباله بزرگتر از ۷ سانت یا ریجکتی نام دارد.

وی ادامه داد: دستگاهی برای تولید «آردی‌اف» یا سوخت کمکی از زباله ریجکتی (تبدیل زباله به سوخت مشتق) ساختیم که در نیروگاه‌های زباله‌سوز و کوره‌های کارخانه سیمان استفاده می‌شود و می‌تواند جایگزین گاز شود. این دستگاه با کاهش آلودگی محیط زیست و مصرف گاز در مرحله پایلوت قرار دارد.

وصال از ایجاد یک خط کوچک با ظرفیت یک تا پنج تن برای مناطق روستایی خبر داد تا زباله‌ها به‌گونه‌ای مدیریت شوند که زباله ریجکتی قادر به تولید سوخت کمکی شود. تولید سوخت مشتق از پسماند‌های شهری، کاهش چشمگیر حجم زباله‌های‌ تر زیرسوندی، نیازمندی به فضای بسیار کم برای اجرا، کاهش حجم نیروی انسانی مورد نیاز، کاهش هزینه بازیافت پسماند، کمک به حفظ محیط زیست به‌خصوص در مناطق روستایی مطلوب‌ترین روش در مقایسه با روش‌های پیشین مانند دفن و امحای زباله محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر