۵۰ درصد جمعیت جهان تا سن ۷۵ سالگی دچار اختلال روانی میشوند
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا، دانش پژوهان دانشگاه کوئینزلند و دانشکده پزشکی هاروارد، در یک مطالعه مشترک جهانی، کشف کردند از هر دو نفر یک نفر در طول زندگی خود دچار اختلال سلامت روان میشود.
پروفسور «جان مک گرث» از مؤسسه مغز کوئینزلند و «رونالد کسلر» از دانشکده پزشکی هاروارد، به همراه کارشناسانی از ۲۷ کشور دیگر، دادههای بیش از ۱۵۰ هزار فرد بزرگسال در ۲۹ کشور را از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۲ مورد بررسی قرار دادند.
این دادهها از بزرگترین همکاری مصاحبه حضوری - ابتکار نظرسنجی جهانی بهداشت روانی سازمان جهانی بهداشت به دست آمده است.
مک گرث، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: نتایج نشان دهنده شیوع بالای اختلالات سلامت روان است، به طوری که ۵۰ درصد از جمعیت جهان حداقل تا سن ۷۵ سالگی به یک اختلال مبتلا میشوند.
وی با اشاره به اینکه شایعترین اختلالات، اختلالات خلقی مانند افسردگی شدید یا اضطراب بود افزود: همچنین دریافتیم خطر برخی اختلالات روانی بر اساس جنسیت متفاوت است.
سه اختلال روانی شایع در بین زنان:
افسردگی
فوبیای خاص (یک اضطراب ناتوان کننده که زندگی روزمره را مختل میکند)
استرس پس از تروما (PTSD)
سه اختلال روانی شایع در بین مردان:
سوء مصرف الکل
افسردگی
فوبیای خاص
این تحقیق همچنین نشان داد اختلالات سلامت روان معمولاً برای اولین بار در دوران کودکی، نوجوانی یا جوانی ظاهر میشوند.
مک گرث گفت: اوج سن بروز اولین اختلال در ۱۵ سالگی بود، با میانگین سن شروع ۱۹ برای مردان و ۲۰ سال برای زنان.
این یافتهها بر لزوم سرمایه گذاری در علوم اعصاب پایه برای درک دلیل بروز این اختلالات تاکید میکند.
پروفسور کسلر گفت: سرمایه گذاری در خدمات سلامت روان با تمرکز ویژه بر جوانان نیز مورد نیاز است.
کسلر افزود: خدمات تشخیصی درمانی باید بتوانند به سرعت اختلالات روانی رایج را تشخیص داده و درمان کنند و به گونهای بهینه شوند که بتوانند بیماران را در این مرحله حیاتی از زندگی زیر چتر حمایت خود داشته باشند.
با درک سنی که معمولاً این اختلالات در آن ایجاد میشوند، میتوانیم مداخلات بهداشت عمومی را انجام دهیم و منابعی را برای اطمینان از اینکه حمایت مناسب و به موقع برای افراد در معرض خطر در دسترس است تخصیص دهیم.
محققان میگویند نتایج به دست آمده، بینشهای ارزشمندی را در مورد فراوانی و زمان شروع اختلال روانی بر اساس جمعیتهای مختلف ارائه میدهد.
انتهای پیام/