صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۵ - ۱۲ مهر ۱۴۰۲

گزارشی از وضعیتِ تیم نایب‌قهرمان جهان در بازی‌های آسیایی؛ این دو نفر بیشتر از بقیه شانس طلا دارند

تیم ملی کشتی آزاد ایران روز‌های ۱۴ و ۱۵ مهر ماه در بازی‌های آسیایی روی تشک خواهد رفت و به نظر می‌رسد دو کشتی‌گیر نسبت به چهار نفر دیگر بخت بیشتری برای کسب نشان طلا داشته باشند.
کد خبر : 871337

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان که طی روز‌های ۲۵ تا ۲۸ شهریور در بلگراد برگزار شد با تک طلای امیرحسین زارع، دو مدال نقره حسن یزدانی و امیرمحمد یزدانی و مدال برنز محمد نخودی و با نایب‌قهرمانی تیم پژمان درستکار تمام شد.

سهم تیم آزاد ایران از اوزان المپیکی، یک طلا و یک نقره بود که زارع و حسن یزدانی گرفتند و رحمان عموزاد هم هرچند بدون مدال بلگراد را ترک کرد، اما توانست سهمیه المپیک را بگیرد.

حالا این تیم طی روز‌های آینده در ۶ وزن المپیکی، بازی‌های آسیایی را در پیش دارد. تکلیف ۵ وزن اعزامی به هانگژو، پیش از اعزام تیم ملی به جهانی بلگراد مشخص شده بود.

ابراهیم خواری با شکست علیرضا سرلک در انتخابی درون اردویی، ملی‌پوش ۵۷ کیلوگرم ایران در بازی‌های آسیایی شده بود. درواقع حتی اگر میلاد والی‌زاده قهرمان جهان هم می‌شد، قرار نبود به هانگژو برود، چون در ۵۷ کیلوگرم، وزن کم کردن در فاصله دو هفته و رسیدن به پیک آمادگی در این فرصت کوتاه، منطقی و اصولی نبود.

رحمان عموزاد، یونس امامی و حسن یزدانی هم پیش از اعزام به جهانی برای سه وزن ۶۵، ۷۴ و ۸۶ کیلوگرم بازی‌های آسیایی انتخاب شده بودند و دلیل آن هم، اختلاف زیاد این سه نفر با نفرات دوم‌شان بود.

در ۹۷ کیلوگرم، اما آسیب‌دیدگی کامران قاسم‌پور و تغییر ترکیب جهانی، روی بازی‌های آسیایی هم تاثیرگذار شد. ابتدا او قرار بود نماینده ۹۲ کیلوگرم ایران در مسابقات جهانی باشد تا سومین طلای متوالی جهانش را در بلگراد بگیرد، اما آسیب‌دیدگی کشاله رانش به موقع بهبود پیدا نکرد تا امیرعلی آذرپیرا که در چرخه ۹۷ کیلوگرم دوم شده بود، جایش را در تیم اعزامی به جهانی بگیرد.

آذرپیرا گزینه ۹۷ کیلوگرم بازی‌های آسیایی بود که جایگزین قهرمان ۹۲ کیلوگرم جهان شد.

در سنگین وزن هم پیش از اعزام به بلگراد، امیرحسین زارع حضورش در هر دو مسابقه پیش رو را قطعی کرده بود.

این تیم وقتی به تهران بازگشت، بدون وقفه در اوزان المپیکی تمریناتش را در کمپ تیم‌های ملی دنبال کرد. میلاد والی‌زاده، رضا اطری، امیرمحمد یزدانی، محمد نخودی و امیرعلی آذرپیرا نفراتی بودند که اردوی تیم ملی بزرگسالان را ترک کردند و سایر نفرات زیر نظر کادرفنی تیم ملی تمرینات‌شان برای حضور در هانگژو دنبال شد.

همانطور که از قبل هم اعلام شده بود، تکلیف ۹۷ کیلوگرم اعزامی به بازی‌های آسیایی بعد از بازگشت تیم از بلگراد به تهران مشخص شد که کامران قاسم‌پور آمادگی لازم برای شرکت در این مسابقات را نداشت و گلیج انتخاب شد.

باتوجه به عملکردی که آزادکاران ایران در بلگراد داشتند و سطح کشتی آسیا، به نظر حسن یزدانی و امیرحسین زارع از بیشترین شانس برای کسب نشان طلای بازی‌های آسیایی برخوردارند، بعد از آن‌ها یونس امامی هم می‌تواند شانس طلای تیم ملی باشد اگر در فاصله نزدیک با جهانی، بتواند بار دیگر در پیک آمادگی باشد. این‌ها قطعا بدین معنا نیست که خواری، عموزاد و گلیج بدون شانس هستند، اما کار در این اوزان سخت است.

خصوصا ۹۷ کیلوگرم که قهرمان جدید جهان، در آسیا کشتی خواهد گرفت. اخمد تاج‌الدینوف که به پادشاهی عبدالرشید سعدالله‌اف و کایل اسنایدر در بلگراد خاتمه داد و خودش قهرمان این وزن جهان شد، همچنان به نام بحرین در این رقابت‌ها روی تشک خواهد رفت.

در ۶۵ کیلوگرم هم حضور کشتی‌گیران مدعی و خوبی، چون باجرانگ هندی، عبدالمجید کودیف کشتی‌گیر روسی‌الاصل تاجیکستان، تولگا تومور اوچیر مغولستانی و... رقابت سخت و تنگاتنگی را برای قهرمانی ایجاد خواهد کرد.

وضعیت ۵۷ کیلوگرم آسیا هم که روشن است، آسیا همیشه در سبک وزن مدعیان زیادی دارد.

مسئله مهم درمورد تیم ملی کشتی آزاد ایران که با نفرات اصلی‌اش به هانگژو می‌رود، قطعا بیشتر از هر چیزی فاصله کمی است که این رقابت‌ها با جهانی بلگراد دارد و این باعث شده برخی از تیم‌های آسیایی با دو لیست متفاوت راهی دو رویداد نزدیک به هم شده باشند؛ بنابراین در ۶ وزن المپیکی، به استثنای ۵۷ کیلو که دو کشتی‌گیر مختلف (والی‌زاده و خواری) در جهانی و بازی‌های آسیایی کشتی می‌گیرند، مسئله مهم چگونگی ریکاوری و قرار گرفتن دوباره در پیک آمادگی در فاصله کوتاه است که نقشی تعیین‌کننده در کسب نتیجه دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر