صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تبدیل پلاستیک‌ها به مواد شیمیایی مفید با فناوری جدید

دانشمندان، روشی ابداع کرده‌اند که مخلوط‌های غیرقابل بازیافت زباله‌های پلاستیکی را به مواد شیمیایی مفید تبدیل می‌کند؛ رویکرد جدیدی که مبارزه با آلودگی پلاستیکی را متحول می‌‌کند.
کد خبر : 871329

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نزدیک به ۸۰ درصد زباله‌های پلاستیکی در نهایت راه خود را به محل‌های دفن زباله پیدا می‌کنند یا در محیط باقی می‌مانند. محققان در سراسر جهان در تلاش برای یافتن راهی هستند تا بتوان پلاستیک‌های موجود در محیط را بازیافت یا تجزیه کرد.

اکنون دانش‌پژوهان آزمایشگاه ملی اوک ریج آمریکا فناوری اختراع کرده‌اند که از یک کاتالیست ارگانیک فوق العاده کارآمد استفاده می‌کند. این کاتالیست امکان ساختارشکنی انتخابی پلاستیک‌های مختلف ازجمله مخلوطی از پلاستیک‌های مصرفی متنوع را فراهم می‌آورد.

تولید مواد شیمیایی از زباله‌های پلاستیکی به انرژی کمتری نیاز دارد و گاز‌های گلخانه‌ای کمتری نسبت به تولید مواد شیمیایی از فرایند‌های نفتی معمولی آزاد می‌کند. به گفته دانشمندان، چنین مسیری گامی حیاتی به سوی جامعه صفر خالص است.

مجریان این طرح می‌گویند: این مفهوم جدید شیوه بسیار کارآمد و کم کربنی را برای بازیافت شیمیایی پلاستیک‌ها ارائه می‌دهد و استراتژی امیدوارکننده‌ای برای ایجاد چرخه حلقه بسته پلاستیک‌ها مطرح می‌کند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Materials Horizons منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر