صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۳۲ - ۰۹ مهر ۱۴۰۲

خزعلی: دورکاری، مرخصی زایمان و کاهش ساعت کاری تیغ دولبه‌ای برای استخدام زنان است

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: مسائلی از جمله دورکاری زنان، مرخصی کار، بازنشستگی، مرخصی زایمان، کاهش ساعت کاری افراد دارای فرزند زیر ۶ سال و غیره موجب می‌شود کارفرمایان حاضر به استخدام کارمندان زن نباشند لذا این امر این تیغ دولبه‌ای است که باید مورد توجه قرار گیرد.
کد خبر : 870963

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: بیمه زنان خانه‌دار سال‌هاست که مطرح می‌شود اما امسال در دولت سیزدهم بیمه زنان خانه‌دار روستایی دارای سه فرزند دارد اجرایی می‌شود.

خزعلی روز یکشنبه در دیدار و گفت‌وگو با بانوان استان خراسان رضوی که در حاشیه همایش خانواده سالم و نقش زنان در تربیت فرزندان در مشهد برگزار شد در جریان دغدغه‌ها، مسائل حوزه بانوان، مطالبات آن قرار گرفت.

وی در خصوص مسئله سنوات خدمت برای فرزند آوری دانشجویان دکتری که در این جلسه از سوی یکی از بانوان فعال حوزه زنان مطرح شد گفت: برای موضوع عدم محاسبه سنوات مرخصی فرزند آوری دانشجویان دکتری در قانون دیده می‌شود و آنان می‌توانند بدون محدودیت مرخصی داشته باشند که اگر مواردی غیرازاین بود برای رسیدگی گزارش داده شود.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: علاوه بر این برنامه‌ای برای تدوین مرخصی استعلاجی برای بانوان شاغل به‌منظور مراقبت از فرزندان در زمان بیماری آنان داریم که امید است به‌زودی به تصویب برسد.

خزعلی افزود: عدم هماهنگی ساعت کاری و کاهش ساعت کاری برای زنان شاغل دارای کودک زیر ۶ سال باید اجرایی شود و مواردی که اجرایی نمی‌شود بایستی گزارش داده شود تا پیگیری شود.

وی با بیان این‌که امنیت شغلی زنان موضوع بسیار مهمی است ادامه داد: در برخی ادارات در ارزیابی‌های سالانه برای بانوانی که از مرخصی زایمان استفاده می‌کردند پایین‌ترین ارزیابی در نظر گرفته می‌شد اما بعضی دستگاه‌ها مقرر کردند که بالاترین ارزشیابی را لحاظ کنند و این موضوع در بعضی از دستگاه‌ها اجرایی شده است و در صدد آن هستیم که لحاظ کردن ارزشیابی بالا به سایر دستگاه‌ها سرایت یابد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده اظهار داشت: مسائلی از جمله دورکاری زنان، مرخصی کار، بازنشستگی، مرخصی زایمان، کاهش ساعت کاری افراد دارای فرزند زیر ۶ سال و غیره موجب می‌شود کارفرمایان حاضر به استخدام کارمندان زن نباشند لذا این امر این یک تیغ دو لبه است که باید مورد توجه قرار گرفت.

خزعلی اضافه کرد: ما به دنبال تعریف شغل منعطف که دارای حالت شناور و دورکاری با پوشش بیمه‌ای برای زنان باشد، هستیم.

وی با بیان این‌که بازاریابی و مهارت‌آموزی از جمله برنامه‌های عملیاتی معاونت رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده است که یک درصد بودجه به آن اختصاص یافته است ادامه داد: مشاوران بانوان می‌توانند طرح‌های خود در این زمینه را برای اجرایی شدن و بهره‌مندی از این اعتبار ارسال کنند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: مسئله دورکاری در برخی دستگاه‌ها به‌خوبی اجرا نمی‌شود و این‌گونه تلقی می‌شود که دورکاری، تعطیلی کار است و ضرورت دارد زنانی که دور کار می‌شوند بهتر و با مسئولیت شناسی به وظیفه خود عمل کنند.

خزعلی با بیان این‌که موضوع مهدکودک در محیط‌های اداری در حال پیگیری است و به‌طور مستمر هر چند ماه در خصوص چگونگی مراحل انجام کار گزارش گرفته می‌شود افزود: نبود بودجه و مکان مناسب از جمله مشکلاتی بوده که دستگاه‌ها برای عدم ایجاد مهدکودک در کنار محیط‌های اداری مطرح کرده‌اند که امید است این موضوع را هم در قالب دیگری و با اصلاح قانون بتوانیم عملیاتی کنیم چرا که اجرای آن می‌تواند به فرزند آوری زنان شاغل کمک کند.

او در پاسخ به مشکلات و دغدغه‌های مشاوران بانوان با بیان این‌که مسئله ساختار و بودجه از مسائل جدی در موضوع مشاور بانوان است گفت: بخش مرتبط با مشاوران دستگاه‌ها با تصویب قانون به مرحله اجرایی رسیده و یک درصد بودجه برای آنان در نظر گرفته شده است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با بیان این‌که برنامه مشاوره زوجین و برنامه رویداد خانواده « در۹ گروه برنامه‌ریزی شده است که فرهنگ خانواده و سبک زندگی ایرانی اسلامی را از طرق مختلف با آموزش دادن، برگزاری رویدادهای مختلف در کشور اجرا کنند افزود: مشاور بانوان در راستای عملیاتی شدن » برنامه رویداد خانواده می‌توانند طرح‌ها و برنامه‌های خود را به صورت ویژه ارسال کنند تا از یک درصد بودجه اختصاص گرفته بتوان پاسخگوی آنان بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر