صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۴ - ۰۹ مهر ۱۴۰۲

گزارشی از وضعیت تیم ملی فرنگی در هانگژو؛ محک جدی قهرمان جهان در یک وزن پایین‌تر با یک تعویض اجباری!

دانیال سهرابی قرار نبود به هانگژو برود، او در پی اتفاقی که برای سعید اسماعیلی رخ داد، حالا در وزن ۶۷ کیلوگرم ملی‌پوش کشتی فرنگی در بازی‌های آسیایی است.
کد خبر : 870795

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، اینطور که پیداست همه چیز دست به دست هم داده تا کشتی فشرده‌ترین ماه خود را پشت سر بگذارد، در فاصله یک ماه، سه مسابقه جهانی بزرگسالان، بازی‌های آسیایی و امید‌های جهان در بلگراد، هانگژو و تیرانا برگزار می‌شود.

به خودی خود، برگزاری مسابقات جهانی و رقابت‌های کشتی بازی‌های آسیایی در فاصله کمتر از دو هفته برای کشتی دردسرساز بود که در آخرین برنامه اعلام شده از سوی شورای ورزش آسیا، استارت رقابت‌ها با کشتی فرنگی زده شد، چیزی برخلاف مسابقات کشتی قهرمانی بزرگسالان جهان.

پیش از این قرار بود استارت رقابت‌ها با کشتی آزاد زده شود، اما برنامه نهایی اعلام شده به فدراسیون کشتی، چیزی غیر از این بود و از آن بدتر هم اوزان سبک روز اول رقابت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند؛ ۱۲ مهر رقابت اوزان ۶۰، ۶۷، ۷۷ و ۸۷ کیلوگرم و روز دوم (۱۳ مهر) نیز به رویارویی کشتی‌گیران دو وزن ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم که غالبا وزن کم نمی‌کنند، اختصاص دارد.

این در حالی است که پیکار‌های کشتی فرنگی قهرمانی جهان نیز طی روز‌های ۳۰ شهریور تا ۲ مهر در بلگراد برگزار شد. تیم ملی فرنگی ایران که پنجم مهر به تهران بازگشت، روز جمعه (۷ مهر) یعنی تنها بعد از دو روز، راهی هانگژو شد.

برخلاف کشتی آزاد که فقط در ۵۷ کیلوگرم کشتی‌گیر متفاوتی را در مقایسه با جهانی بلگراد راهی بازی‌های آسیایی خواهد کرد، ترکیب تیم ملی فرنگی دو تغییر دارد.

میثم دلخانی جای مهدی محسن‌نژاد را در ۶۰ کیلو گرفته و امین کاویانی‌نژاد هم به جای محمدعلی گرایی در ۷۷ کیلوگرم به این رقابت‌ها اعزام می‌شود.

البته یک تغییر وزنی هم این تیم در مقایسه با جهانی صربستان دارد که مربوط به دانیال سهرابی است. این کشتی‌گیر وزن ۶۷ کیلوگرم که با غلبه بر سجاد ایمن‌طلب در مسابقه انتخابی درون اردویی به عنوان ملی‌پوش ۷۲ کیلوگرم ایران انتخاب شد و به بلگراد رفت، تعویض اجباری کشتی فرنگی است که به لیست مسافران هانگژو اضافه شد.

در ۶۷ کیلوگرم قرار بود سعید اسماعیلی که در فینال جام تختی سهرابی را ۸-صفر کرده بود، راهی بازی‌های آسیایی شود که کادرفنی مجبور به کنار گذاشتن این کشتی‌گیر شد؛ بنابراین دو انتخاب پیش روی کادرفنی باقی می‌ماند: محمدرضا گرایی و دانیال سهرابی.

یکی از این دو نفر باید جایگزین اسماعیلی می‌شد که طبیعتا شرایط وزنی بهتر سهرابی، او را ملی‌پوش کرد. هرچند محمدرضا گرایی برای کسب طلای بازی‌های آسیایی مهره مطمئن‌تری به نظر می‌رسد، اما باتوجه به اینکه او برای یک بار سر وزن رسیدن در سال هم با مشکلات زیادی روبه‌روست و کادرفنی تیم ملی برای حفظ این کشتی‌گیر، گرایی را در دو تورنمنت رنکینگ‌دار اتحادیه جهانی در وزن ۷۲ کیلوگرم محک زد. او در فاصله مسابقات جهانی بلگراد ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ هرگز در ۶۷ کیلوگرم کشتی نگرفت تا در صربستان، یک مدال برنز دیگر را به مدال‌های قبلی‌اش اضافه کند.

به این ترتیب سهرابیِ ۱۹ ساله، نماینده ۷۲ کیلوگرم کشتی فرنگی در جهانی بلگراد، کشتی‌گیر ۶۷ کیلوگرم ایران در بازی‌های آسیایی است.

در ۶۰ کیلوگرم، مهدی محسن‌نژاد هرچند مدال جهانی نگرفت، اما سهمیه المپیک را به دست آورد تا حالا میثم دلخانیِ قهرمان جهان که در تهران مانده بود، نماینده این وزن در بازی‌های آسیایی باشد.

دلخانی که مدال وزن ۶۳ کیلوگرم سال ۲۰۲۳ را در گردنش دارد، حضور در جهانی ۲۰۲۲ را به دلیل آسیب‌دیدگی دست از دست داد و در بازگشت مجدد به میدان، در وزن المپیکی ۶۰ کیلوگرم محک خورد که در یکی از تورنمنت‌های بین‌المللی، فقط در فینال مغلوب کرم کمال ترک شد.

وزن ۶۰ کیلوگرم کشتی فرنگی آسیا پر از مدعی است، اگر میثم دلخانی بتواند از این رهگذر یک مدال بگیرد، قطعا شانس زیادی هم برای حضور در بازی‌های المپیک خواهد داشت.

در ۷۷ کیلوگرم از همان ابتدا امین کاویانی‌نژاد برای حضور در بازی‌های آسیایی انتخاب شد. او در آسیایی ۲۰۲۳ همه را برد و در فینال مقابل آکژول محموداف حاضر نشد. ۷۷ کیلوگرم آسیا هم از اوزان سنگین قاره کهن است، به نظر می‌رسد امین کاویانی‌نژاد اگر در بازی‌های آسیایی عملکرد خوبی داشته باشد، شاید مسیر ملی‌پوش شدن امسال برایش هموارتر از سال‌های قبل شود.

ناصر علیزاده‌ای که عملکرد ضعیفی در مسابقات جهانی داشت، نماینده ۸۷ کیلوگرم ایران در بازی‌های آسیایی است، در چرخه امسال کسی به علیزاده نزدیک نشد تا دو کشتی‌گیر متفاوت برای دو رویداد متوالی انتخاب شوند، هرچند که کادرفنی هرگز فکرش را نمی‌کرد ناصر علیزاده امسال هم بلگراد را بدون مدال ترک کند.

به نظر می‌رسد اوضاع کشتی فرنگی ایران برای کسب نشان طلا در دو وزن ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم بهتر از چهار وزن دیگر باشد. محمدهادی ساروی اگر خوب ریکاوری شود، در آسیا حریفی نخواهد داشت، مگر آنکه فشار دو مسابقه سنگین متوالی او را اذیت کند.

امین میرزازاده هم که حالا پادشاه جدید سنگین‌وزن جهان است، می‌تواند طلای دیگری به افتخارات خود اضافه کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر