صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ستاره‌شناسان برای نخستین‌بار موفق به ترسیم «وب کیهانی» شدند

اخترشناسان برای نخستین‌بار مستقیماً درخشش ضعیف شبکه پراکنده کیهانی را که در سراسر جهان کشیده شده را تصویربرداری کردند.
کد خبر : 870681

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ستاره‌شناسان به تازگی اعلام کردند که برای نخستین‌بار درخشش ضعیف بزرگ‌ترین ساختار جهان موسوم به «وب کیهانی» را به تصویر کشیده‌اند، شبکه‌ای از رشته‌ها که کهکشان‌ها را در سراسر جهان به هم متصل می‌کند. 

تصاویر به دست آمده از وب کیهانی اطلاعات ارزشمندی را در مورد چگونگی شکل گیری و تکامل کهکشان‌ها در اختیار محققان قرار می‌دهد و می‌تواند به ردیابی محل ماده تاریک که حدود هشتاد درصد از جرم جهان را تشکیل می‌دهد کمک کند.

روش‌های پژوهشی جدید نشریه اخترفیزیکی لتر گروهی از محققان را قادر ساخته است تا نور خفیفی را که توسط اتم‌های هیدروژن در وب کیهانی امتداد می‌یابد را تشخیص دهند. 

برای نخستین بار، محققان توانستند این نور را مشاهده کنند و به آن به عنوان شواهد جدیدی از وجود وب کیهانی رجوع کنند. اثبات وجود وب کیهانی تاکنون صرفاً بر پایه شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای و تئوری بوده است.

با توجه به این مشاهدات جدید، محققان تصور می‌کنند که اتم‌های هیدروژن که در وب کیهانی وجود دارند، می‌توانند نوری را به دلیل تداخل موج‌های نوری، از یک کهکشان به کهکشانی دیگر انتشار دهند.

درک بهتر از وب کیهانی می‌تواند به محققان کمک کند تا پدیده‌های مرموز موجود در کیهان را بیشتر بررسی و توضیح دهند. علاوه بر این، این مشاهدات جدید به آن‌ها کمک می‌کند تا درک کنند چگونه کهکشان‌ها در امتداد وب کیهانی و با هم برای ایجاد ساختار‌های بزرگتر مشارکت می‌کنند.

کریستوفر مارتین، استاد فیزیک در مؤسسه فناوری کالیفرنیا و نویسنده اصلی مطالعه جدید، در بیانیه‌ای گفت: ستاره‌شناسان در سال ۲۰۱۴ برای نخستین بار با استفاده از تشعشعات یک اختروش دور از شبکه کیهانی تصویربرداری کردند و آن زمان تصور می‌شد که این آن‌ها درخشان‌ترین اجرام در هستی هستند. چندی بعد، در سال ۲۰۱۹ ستاره‌شناسان در تلاشی دیگر از کهکشان‌های جوان ستاره‌ساز به منظور ترسیم شبکه کیهانی تصویربرداری کردند، اما محققان در تازه‌ترین مطالعه خود برای نخستین‌بار موفق به مشاهده مستقیم و بی‌واسطه ساختار‌های رشته‌ای وب کیهانی شدند.

انتهای پیام/

ارسال نظر