صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۷ - ۱۰ مهر ۱۴۰۲

اختراعی که کار را برای گفتاردرمان‌ها راحت‌ می‌کند

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ساخت «دستگاه سنجش تأخیر در گفتار با استفاده از زمان استاندارد در گفتاردرمانی» شد، اختراعی که کار را برای گفتاردرمان‌ها راحت‌‌تر می‌کند.
کد خبر : 870569

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ نسیم بهرامی‌صدیق، فاطمه خسروانی و انسیه جمال‌خامه‌چی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این دانشگاه به تازگی با کسب دو مدال طلا و یک مدال نقره در مسابقات بین‌المللی اختراعات و نوآوری فدراسیون جهانی مخترعان ۲۰۲۳ در سوئیس درخشیدند.

انسیه جمال خامه‌چی دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه با سازمان آموزش پرورش استثنایی استان همکاری‌های داوطلبانه داشت و در طرح سنجش بدو ورود دانش آموزان به پایه‌ اول به عنوان ارزیابی کننده‌ آمادگی تحصیلی و آموزش هنر به دانش آموزان استثنایی گروه اتیسم در پایگاه تابستانی شرکت و چند سال در همایش آگاه‌سازی اتیسم و مراکز گفتاردرمانی فعالیت کرده است.

جمال خامه‌چی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره اختراع خود اظهار کرد: زمانی که در کلینیک گفتاردرمانی مشغول فعالیت بودم، علاقه‌مند شدم که به افرادی که دارای مشکلاتی در گفتار هستند، کمک و کار را برای گفتاردرمان‌ها راحت‌تر کنم، این هدف برایم انگیزه‌ای شد تا بتوانم دستگاهی را در این حوزه اختراع کنم.

به گفته دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، «دستگاه سنجش تأخیر در گفتار با استفاده از زمان استاندارد در گفتاردرمانی» بیشتر مناسبت کسانی است که لکنت زبان دارند یا اینکه خیلی سریع‌تر از حالت عادی حرف می‌زنند.

وی تشریح کرد: این دستگاه به صورت بند انگشتی طراحی شده و دارای مانیتور و سیستم نوری و صوتی است که به انگشت اشاره بسته می‌شود و قابل استفاده برای افراد نابینا و کم‌شنواست (سیستم نوری مناسب افراد کم شنوا و سیستم صوتی مناسب افراد نابیناست).

جمال خامه‌چی گفت: در کنار دستگاه سنجش تأخیر در گفتار، چرخ دنده‌هایی وجود دارد که فرد هنگام صحبت کردن آن‌ها را می‌چرخاند و باعث افزایش تمرکز بیشتر می‌شود و این افراد به مرور زمان یاد می‌گیرند که همزمان حرف بزنند و خود را مشغول کار دیگری کنند.

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه یادآور شد: این دستگاه قابل استفاده برای کودکان است و سایر علائم حیاتی و تعداد جملات صحیح که به موقع تمام می‌شوند و جملات نادرست که با تأخیر یا زود‌تر از حالت عادی تمام می‌شوند، ثبت شده و از آنجایی که سرعت حرف زدن متغیر است، این دستگاه دارای تنظیم سرعت صداست که گفتاردرمان می‌تواند با توجه به مشکلات منحصربه‌فرد در گفتار، آن را برای افراد تنظیم کند و افراد با استفاده از این دستگاه می‌توانند تمرین کنند و مشکلات گفتاری خود را بهبود ببخشند.

به گفته دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، این دستگاه فاقد نمونه‌ خارجی و هنوز حمایت‌هایی برای ساخت محصول نشده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر