صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خواستار شد؛

ضرورت افزایش سهمیه رشته پزشکی دانشگاه آزاد زاهدان

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از وزیر بهداشت خواست تا سهمیه رشته پزشکی از ۱۰ به ۲۰ نفر افزایش یابد و سهمیه ۲۰ نفری در رشته پرستاری دو برابر شود.
کد خبر : 870528

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین دانش‌آموختگی دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با حضور حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم زاهدان در مجلس و استادان این رشته در تالار همایش‌های رازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برگزار شد.

شهریاری با اشاره به راه‌اندازی دانشگاه علوم پزشکی در زاهدان گفت: در این راستا موفق شدیم استارت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را بزنیم و با انگیزه جلو رفتیم و بعد از ۱۲ سال فعالیت در دانشگاه باید اعلام کنم دانشگاه ما دارای ۱۲ رشته تخصصی بود و رتبه ۱۱ کشور را داشتیم و از سال ۶۷ رشته تخصصی چشم را راه‌اندازی کردیم.

وی اضافه کرد: اکنون بیش از ۳۰۰ چشم پزشک که شاگردانم هستند در نقاط مختلف کشور مشغول کار بوده و جزء بهترین‌ها هستند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اعلام پیگیری راه‌اندازی مجدد دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد زاهدان بیان کرد: برای راه‌اندازی مجدد دانشکده پزشکی این دانشگاه با دکتر دستجردی وزیر وقت بهداشت ملاقات داشتم و توانستم با پیشنهاد شرایط ۶۰ درصد نیروی بومی و ۴۰ درصد از استان‌های همجوار خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان مجوز راه‌اندازی مجدد بگیرم.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را با سه فوق‌لیسانس راه‌اندازی کردم، یعنی آقایان ابراهیم‌زاده، رفیق دوست و نصرت‌آبادی و بسیاری از پزشکان ما پاکستانی، بنگلادشی و هندی بودند، در این راستا ۲۰۰ دانشجو به ما دادند و دو بیمارستان خاتم‌الانبیاء(ص) و حضرت علی اصغر(ع) در اختیارمان بود.

نیروی غیربومی نمی‌تواند در سیستان و بلوچستان فعالت کند

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش پذیرش دانشجوی پزشکی برای دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشگاه بهشتی تهران سال نخست ۶۰۰ دانشجو گرفت و زاهدان ۲۰۰ دانشجو، حال چه شده بعد از ۴۰ سال با این همه تجهیزات، امکانات و ظرفیت‌ها می‌گوییم که ۱۰ تا ۲۰ درصد اضافه کنید.

شهریاری یادآور شد: می‌گویید نه امکانات فیزیکی داریم و نه استاد. باید بگویم همه چیز داریم، اما مدیریت نداریم، تمام امیدمان به مدیران بومی استان سیستان و بلوچستان است و این افراد بعد از ما بار سنگینی روی دوش می‌کشند.

وی توضیح داد: شرایط طبیعی استان سیستان و بلوچستان دشوار است و دست نیروی غیربومی را می‌فشاریم که در این استان خدمت می‌کنند، اما شرایط در استان ما سخت است، چراکه سیستان و بلوچستان با دو کشور مسئله‌دار مانند پاکستان و افغانستان هم‌مرز است و در این شرایط سخت افراد بومی ماندگارترند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در ادامه در پی درخواست مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان در یک اقدام با دکتر عین‌الهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تماس تلفنی برقرار کرد و خواستار افزایش سهمیه رشته پزشکی از ۱۰ به ۲۰ نفر و همچنین افزایش ۲ برابری سهمیه ۲۰ نفری در رشته پرستاری شد.

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان نیز بیان کرد: پذیرش دانشجوی پزشکی برای نخستین‌بار ۳۰ سال قبل به حمایت دکتر شهریاری برای این دانشگاه محقق شد، اما مدیران وقت استانی این فرصت طلایی را محقق نکردند.

ایمانی تبیین کرد: هدف از این مجوز تربیت نیرو‌های کارآمد، متخصص بومی و ماندگار در استان سیستان و بلوچستان و تقویت بنیه بهداشت و درمان استان سیستان و بلوچستان بود.

وی یادآور شد: مجوز اولیه با هدف جذب ۶۰ درصد نیروی بومی و ۴۰ درصد نیروهای استان‌های همجوار در شورای گسترش اخذ شد، اما با موضوع بسترسازی و مهیا کردن تجهیزات و امکانات کافی محقق نشد و در همان سال نخست پذیرش به تعویق افتاد.

استقبال از جذب پزشکان بومی

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در ادامه اظهار کرد: مجدداً با حمایت دکتر شهریاری ۱۲ سال قبل (سال ۹۰) این مجوز از شورای گسترش اخذ شد و در این مدت ۶ دوره ۳۰ نفر در رشته پزشکی عمومی فارغ‌التحصیل شدند.

ایمانی تشریح کرد: هرچند برخلاف آن نظریه اولیه شورای گسترش جذب نیروی بومی ۶۰ درصد محقق نشده، اما در دوره‌ کنونی از ۲۰ فارغ‌التحصیل ۱۴ نفر نیرو و دانشجویان بومی هستند.

وی با اشاره به اهداف تأسیس رشته پزشکی عمومی گفت: هدف از راه‌اندازی این رشته با توجه به شرایط اقلیمی سخت سیستان و بلوچستان جذب نیروی بومی بود تا بتوانند در خدمت بهداشت و درمان استان باشند.

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان تشریح کرد: این یک فرصت مناسب برای نیروهای مستعد بومی بود، منتها با توجه به برنامه‌ریزی ضعیف ۱۰ سال گذشته این فرصت به نوعی نتوانست آنطور که هدف ما بود به نتیجه برسد و گاهی دچار چالش می‌شد، چراکه باید بستر تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه‌ پزشکی مهیا و منابع کافی در اختیار باشد تا بتوانیم نیروی متخصص موردنیاز تربیت کنیم.

ایمانی تشریح کرد: طی دو سال گذشته در راستای رفع مشکلات و کاستی‌هایی که در آموزش بالینی وجود داشت با دانشگاه علوم پزشکی رایزنی کردیم و از بستر بالینی دانشگاه علوم پزشکی کمک گرفتیم تا حداقل آموزش لازم را مهیا کنیم.

وی بیان کرد: هرچند دانشگاه علوم پزشکی دچار کمبود‌های بالینی است و با وجود کمبود‌ها، اما همکاری و تفاهم خوبی داشتند و شرایطی را مهیا کردند که دانشجویان از حداقل امکانات آموزشی در کنار دانشجویان دولتی بهره ببرند.

معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان تشریح کرد: بیمارستان مستقل آموزشی در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان نیست و ردیف و چاپ سازمان مرکزی را ندارد و از سویی باید نیروی متخصص موردنیاز را در فراخوان‌ها جذب و پایه و بنیان رشته‌های پایه علوم بالینی را تقویت کرد.

ایمانی گفت: پرداخت‌های دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت‌های مناسبی برای تشویق جذب هیئت علمی نیست و این مشکل در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی نیز وجود دارد و نیاز به حمایت دارد.

وی تأکید کرد: یکی از مشکلاتی که برای رفع آن با وزارت بهداشت مکاتبه کردیم درخواست مجوز اولیه و جذب ۶۰ درصدی بومی و ۴۰ درصد نیروی غیربومی از استان‌های همجوار مانند خراسان جنوبی، کرمان و بندرعباس بود.

معاون پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در ادامه خاطرنشان کرد: امیدوارم حمایت جذب دانشجویان پزشکی از ۶۰ به ۴۰ درصد، افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی از ۱۰ به ۲۰ نفر و افزایش دانشجویان علوم پزشکی از ۲۰ به ۴۰ نفر محقق شود.

اسمانی اضافه کرد: همچنین در اعتباربخشی علوم پزشکی هم گروه پرستاری و مامایی تأیید شده و این امکان وجود دارد که هر ۴۰ ظرفیت پذیرش شوند، امیدوارم با حمایت استادان تربیت نیرو‌های انسانی استان سیستان و بلوچستان در دستور آموزشی دانشگاه قرار گیرند.

به گزارش آنا، در ادامه این مراسم تعداد ۱۵ دانشجوی رشته پزشکی دانش‌آموختگی خود را جشن گرفتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر