صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۷ مهر ۱۴۰۲
عباس‌زاده مشکینی در گفتگو با آنا:

توسعه روابط ایران و مصر برای امنیت منطقه و منافع ملی ضروری است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: دولت سیزدهم باید توسعه روابط با مصر را اولویت قرار دهد، زیرا این مسئله برای امنیت منطقه و تأمین منافع ملی ضروری است.
کد خبر : 870208

«محمود عباس‌زاده مشکینی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره توسعه روابط ایران و مصر و تأثیر آن بر امنیت منطقه گفت: مصر بعد از جمهوری اسلامی ایران مهمترین کشور منطقه محسوب می‌شود و از سوی دیگر این کشور از جایگاه ویژه و تأثیرگذاری در قاره آفریقا برخوردار است که می‌توان از مسیر توسعه روابط با آن، به دیگر ظرفیت‌های موجود در این قاره دسترسی پیدا کرد.

وی افزود: مصر کشوری است که تمدن کهنی دارد و فرهنگ و آداب و رسوم آن در جهان به شهرت رسیده و از جهات مختلف به ویژه در حوزه‌های فرهنگی و تمدنی، هر دو کشور اشتراکات بسیاری با هم دارند. غنای فرهنگی و تمدنی ایران و مصر هم در ارتقای روابط دو کشور مؤثر است و هم اینکه می‌تواند در راستای بهبود وضع امنیتی منطقه مثمر ثمر باشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مصر یکی از اضلاع و زوایای قدرت در منطقه محسوب می‌شود و بر همین اساس ارتباط کشور مصر با جمهوری اسلامی ایران برکات زیادی را به همراه دارد. در نیمه دوم قرن بیستم معمولاً غربی‌ها دو کشور ایران و مصر را به تعبیری وزنه منطقه‌ای می‌دانستند. زمانی که مصر با ظهور جمال عبدالناصر از هژمونی غرب خارج می‌شود، غربی‌ها بلافاصله محمدرضا پهلوی را روی کار می‌آورند و پروژه تفرقه در منطقه را با سیطره بر ایران پیگیری می‌کنند و یا وقتی در ایران انقلاب اسلامی اتفاق می‌افتد و ایران از هژمونی غرب خارج می‌شود، فوراً بر مصر تمرکز می‌کنند تا از این طریق اجازه ندهند این دو کشور همگرا شوند و به نوعی مصر را به بلوک خودشان نزدیک می‌کنند.

عباس‌زاده مشکینی با بیان اینکه باید ارتباطات بین‌المللی ایران و مصر تقویت شود و این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، گفت: دولت سیزدهم باید بهبود روابط با کشور مصر را در دستور کار قرار دهد و آن را به عنوان یک اقدام استراتژیک قلمداد کند، زیرا در صورت تحقق این هدف، برکات زیادی نصیب منافع ملی کشور خواهد شد و به طور کل نظم و ثبات منطقه را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: دیپلماسی امروز خیلی پیچیده شده و نیازمند فهم دقیق از نیاز‌ها و اهداف کشورهاست و به طور کلی باید مهارت برقراری ارتباط با کشور‌ها را در داخل نهادینه کنیم. بهبود روابط دو کشور مصر و ایران نیازمند نشان دادن و اثبات حسن‌نیت طرفین است و از سوی دیگر، باید سعی کنند به یکدیگر اعتماد کنند. به هر حال هر دو بازیگر مهم منطقه‌ای ظرفیت‌هایی را دارند که می‌توانند از آن استفاده کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: دخالت‌های خارجی اجازه نمی‌دهد توسعه روابط رقم بخورد، ولی ما باید با دیپلماسی قوی و جلب اعتماد طرف مقابل تأثیرگذاری این دخالت‌ها را به حداقل برسانیم. ما باید به صورت مستقل و فقط براساس منافع ملی عمل کنیم و توجی به هشدار‌ها و دخالت‌ها نداشته باشیم.

عباس‌زاده مشکینی در پایان گفت: ایران، عربستان و مصر اگر مناسباتشان را توسعه دهند قطعاً نفع آن به همه کشور‌های منطقه خواهد رسید و این را بدانیم روابط چندجانبه اثرگذارتر از روابط دوجانبه است. هرچقدر حلقه‌های زنجیره بیشتر شود خود این حلقه‌ها به هم کمک و هم‌افزایی می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر