صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۱ - ۰۴ مهر ۱۴۰۲

تحصیل ۷ هزار دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه آزاد اصفهان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه برای تحقق دانشگاه بین‌الملل به دنبال تنوع ملیت هستیم، گفت: امسال ۷ هزار دانشجوی غیرایرانی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند.
کد خبر : 869814

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: طرح پویش، طرحی است که برای نخستین بار توسط این دانشگاه پیشنهاد و پس از اجرای موفقیت‌آمیز آن توسط سازمان مرکزی دانشگاه به همه واحد‌ها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور ابلاغ شد و اکنون این طرح با قوت و سرعت و در برخی از واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حال اجراست.

طرح ملی پویش، طرحی برای ارتقای کیفیت آموزش عالی کشور

وی افزود: برای دانشجو، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها، اشتغال و آینده پس از فارغ‌التحصیلی است؛ اما مراکز آموزشی کشور خود را درباره مراحل پس از فارغ‌التحصیلی دانشجو مسئول نمی‌دانند و دانشجو پس از اتمام دوره تحصیلی عمدتاً با مشکل یافتن شغل مورد نظر روبه‌رو می‌شود که باید به‌صورت خودجوش برای حل مشکل خود و استفاده از تخصص و مهارت کسب شده اقدام کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان بیان کرد: معضل اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها، مسئله‌ای بود که در کشور احساس می‌شد و دانشگاه آزاد اسلامی برای نخستین بار برای حل این چالش با پیشنهاد اجرای طرح پویش (اشتغال همزمان با تحصیل)، نخستین گام در حل این مشکل را برداشت که تاکنون روند خوبی را پشت سر گذاشته؛ البته طرح‌های مشابه و آزمون‌های نسبتاً هم‌شکلی مانند طرح کاد در کشور به اجرا در آمد؛ اما این طرح‌ها یا با اشکالات ساختاری روبه‌رو بوده و یا به‌ هر صورت عقیم مانده و نتایج مورد انتظار از طرح‌ها حاصل نشد.

نجفی اضافه کرد: این طرح با تفاوت‌هایی بنیادین و اساسی و برای نخستین بار در کشور در نوع خود اجرا شد و مسلماً نخستین حضور دانشجو در خارج از محیط دانشگاه و در عرصه صنعت و تولید، هم برای دانشجو هم برای بخش صنعت و تولید و بنگاه‌های اقتصادی یا مؤسسات، ناشناخته و با معضلاتی روبه‌رو بود که این معضلات به مرور و با شروع طرح نمایان می‌شد که شناسایی، احصا و رفع آن، محتاج زمان بود.

وی مطرح کرد: برای عملیاتی شدن طرح، مکاتبات متعدد و جلسات طولانی با نهاد‌های مربوط مانند وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان تأمین اجتماعی، اتاق بازرگانی استان اصفهان و سایر نهاد‌های دخیل در امر را داشتیم؛ زیرا برای اجرای طرح، دانشجو باید به‌صورت حضوری و مستمر در بخش صنعت و تولید حاضر می‌شد و از تخصص کسب شده در دانشگاه استفاده کند و همین امر با چالش‌ها و مشکلاتی روبه‌رو بود که برای حل آنها و رفع دغدغه‌های پیش‌روی دانشجو و مؤسسات صنعتی و تولیدی مانند بیمه دانشجو یا مسائل مربوط به اداره کار، لازم بود مرتفع شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با بیان این مطلب تشریح کرد: از سویی دیگر مکاتبات لازم با معاونت‌های موضوعی سازمان مرکزی دانشگاه و اخذ مجوز‌های لازم به‌منظور تعریف این طرح و ساعات گذرانده شده در آن توسط دانشجو در حین تحصیل در تعداد واحد‌ها و دروس گذرانده شده، در قالب درس کارآموزی طرح پویش انجام و سازوکار آن فراهم شد.

نجفی  با ابراز خرسندی از اجرای طرح ملی پویش اضافه کرد: با توجه به بازخورد و استقبال چشمگیر دانشجویان از این طرح و همچنین با ایمان به این عقیده که اجرای این طرح در سطح گسترده و به‌صورت همه‌گیر در کشور، قادر است در رفع معضل اشتغال و رونق اقتصاد و تربیت متخصص تجربه‌محور در مؤسسات صنعتی و تولیدی کمک قابل قبول و شایانی داشته باشد، ما را در ادامه راه و طی این مسیر طاقت‌فرسا، اما پربازده مصمم‌تر می‌سازد.

وی تأکید کرد: در این طرح، از ابتدای امر دو هدف عمده مهارت‌آموزی دانشجویان در حین تحصیل و تعدیل پذیرش رشته‌های دانشگاهی و سوق دادن دانشجویان به سمت رشته‌هایی که اقبال بیشتری در بازار کار و صنعت دارند مدنظر بوده که با نیل به این اهداف، موفقیت چشمگیری در زمینه تحقق رسالت دانشگاه آزاد اسلامی به دست خواهیم آورد.

پیش‌بینی مشارکت ۱۲ هزار دانشجو در طرح پویش

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به تعداد متقاضیان طرح پویش گفت: این طرح ، طرحی نوپا و ناآشنا برای عموم و به‌ویژه دانشجویان بوده و طبیعتاً شروع و تثبیت آن با کندی روبه‌روست؛ اما با این تفاسیر در ابتدای طرح، تعداد ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از دانشجویان، متقاضی شرکت در طرح بودند که تاکنون برای تعداد یک هزار و ۷۰۰ نفر برای حضور در صنایع، مؤسسات و بنگاه‌های تولیدی قرارداد تنظیم‌شده و از این تعداد ۴۰۰ نفر از آنها جذب و استخدام در این شرکت‌ها و مؤسسات شده‌اند و تعداد ۴۰۰ نفر نیز به‌صورت بورسیه تحصیلی در آمده‌اند و در پیش‌بینی صورت گرفته مقرر است در آینده، به تعداد ۱۲ هزار نفر دانشجوی مشارکت‌کننده در این طرح در استان اصفهان برسیم.

نجفی با اشاره به ظرفیت گسترده طرح پویش برای پذیرش متقاضی عنوان کرد: یکی از مزایای طرح، این است که رشته یا تخصصی ویژه را در بر نمی‌گیرد و متقاضیان هر رشته و گرایشی اعم از فنی و مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، علوم انسانی، هنر، زبان یا سایر رشته‌ها می‌توانند در این طرح شرکت داشته باشند؛ زیرا در کشور با کمبود متخصص ماهر در اکثر رشته‌ها روبرو بوده و تربیت این افراد مورد نیاز اکثر قریب به اتفاق رشته‌هاست.

وی با تأکید بر اجرای موفقیت‌آمیز طرح نشاط و تعالی در دانشگاه آزاد استان اصفهان افزود: با توجه به ضرورت تحول در دروس معارف اسلامی و اقتضائات و نیاز دانشجویان، طرح نشاط و تعالی دروس معارف اسلامی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان اصفهان در این واحد دانشگاهی در سال گذشته به‌صورت آزمایشی و در بخش‌های مختلف عملیاتی شد که با استقبال دانشجویان روبرو شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) بیان کرد: در این طرح سه بخش بازدید، کارگاه و اکران فیلم به‌عنوان مکمل دروس معارف اسلامی تعریف شد و مسئولان برگزاری با مجموعه‌های مختلف فرهنگی شهر ازجمله نمایشگاه دفاع مقدس، نمایشگاه چراغ راهنما، بنیاد مهدویت و آینده‌پژوهی (نمایشگاه والشمس)، خانه انقلاب اسلامی، خانه مشروطیت، گلزار شهدای اصفهان و فرهنگسرای پایداری، مرکز نشر آثار امام خمینی (ره)، خانه نهج‌البلاغه، مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان، شهرداری اصفهان، مجموعه فرهنگی تخت فولاد اصفهان، دارالقرآن، حوزه هنری اصفهان، میراث فرهنگی و گردشگری و... وارد مذاکره شدند، تا بتوانند از همه ظرفیت‌های فرهنگی و هنری شهر اصفهان که به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام دارای ظرفیت بی‌نظیری بوده و بسیاری از این ظرفیت‌ها برای دانشجویان ناشناخته یا کمتر دیده شده، استفاده کنند.

نجفی گفت: در پایان این طرح در سال تحصیلی گذشته بالغ‌بر ۱۸ هزار دانشجو در برنامه‌های متنوع آن شرکت کرده و جمعاً هشت اکران فیلم سینمایی، ۵۸ عنوان کارگاه مکمل دروس معارف اسلامی و ۱۴۸ گروه بازدید از مجموعه‌های فرهنگی و نمایشگاه‌ها شرکت کردند که در این بین، مجموعه تخت فولاد اصفهان، بنیاد مهدویت و آینده‌پژوهی و خانه مشروطیت بیشترین همکاری را با دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان داشته‌اند.

وی با اشاره به جایگاه علمی دانشگاه آزاد اصفهان میان سایر مؤسسات آموزش عالی منطقه و کشور عنوان کرد: این دانشگاه در برخی حوزه‌ها و بعضی از علوم جزء سرآمدان منطقه و کشور است و به جرئت ادعا می‌کنم که در برخی از تخصص‌ها و رشته به مرجعیت علمی رسیده‌ایم. همان‌طور که در بحث آنالیز مواد غذایی، نوشیدنی، امنیت و سلامت غذایی و آزمایش‌ها مربوطه در بحث گیاهان دارویی و کشاورزی، در بحث تولید بذر هیبرید و شکست انحصار خارجی این محصول، جزء سرآمدان دانشگاه‌های کشور هستیم.

رئیس دانشگاه آزاد استان اصفهان با بیان ظرفیت‌های این دانشگاه و استان برای پذیرش دانشجو در سطح بین‌الملل تبیین کرد: یکی از نقاط جهش و امتیاز ما در استان که می‌توانیم از آن در رقابت با کشور‌های همسایه درباره جذب دانشجو بهره ببریم، مبحث جذب دانشجویان غیر ایرانی است که بهترین توریست، توریست علمی است و حال که مقدمات حضور دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه آزاد استان اصفهان فراهم شده، لازم است که حمایت‌های فرهنگی و پشتیبانی نهاد‌های مربوطه هم صورت گیرد تا این اقدام به نتایج مورد نظر برسد.

نجفی مطرح کرد: امسال در دانشگاه آزاد استان اصفهان حضور ۷ هزار دانشجوی غیر ایرانی داریم که این دانشجویان عمدتاً از چند کشور همسایه هستند و برای تحقق دانشگاه بین‌الملل، به دنبال تنوع ملیت هستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر