صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۰۳ مهر ۱۴۰۲

عایق الاستومریک چیست

در سال‌های اخیر برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی و ارتقای راندمان سیستم‌های حرارتی و برودتی در صنعت تهویه مطبوع و دیگر صنایع مرتبط با تأسیسات ساختمان، از قبیل لوله‌های سردوگرمِ موتورخانه و نیز صنایعِ مرتبط با صنعت آکوستیک و مسائل مربوط صداگیری، از محصول مهمی به نام عایق الاستومریک استفاده می‌شود.
کد خبر : 869769

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در سال های اخیر برای صرفه جویی در مصرف انرژی و ارتقای راندمان سیستم های حرارتی و برودتی در صنعت تهویه مطبوع و دیگر صنایع مرتبط با تاسیسات ساختمان،از قبیل لوله های سردوگرمِ موتورخانه و نیز صنایعِ مرتبط با صنعت آکوستیک و مسایل مربوط صداگیری، از محصول مهمی به نام عایق الاستومریک استفاده می گردد. 

علاوه بر صنایعی که گفته شد،از عایق الاستومریک در صنایعِ مادر مثل صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی  نیز استفاده می گردد و به دلیل دوستدارِ محیط زیست بودن و جلوگیری از اصراف در مصرف انرژی، به شدت مورد توجه و استقبال کارفرمایان و مهندسین قرار گرفته است. 

علاوه بر صفت دوستدارِ محیط زیست بودن،وزن سبک و سهولت نصب عایق الاستومریک نیز جزوِ ویژگیهای مثبت و مهمِ این محصول می باشد. 

عایق الاستومریک ،بصورت پیش ساخته و دارای حالتِ ساختاریِ سلول بسته بوده و در اَشکال مختلف بصورت "رولی" و "لوله ای" تولید و به فروش می رسد. 

از عایق الاستومریک برای عایق کاریِ سطوحی با کندانس بالا استفاد۶ می گردد.از ویژگی های مهم عایق الاستومریک مقاومت در برابر حرارت بالا ،اشعه ماورای بنفش،گاز اُزُن و همچنین شعله ی آتش می باشد.همچنین عایق الاستومریک در برابر عوامل نامساعد جوی از قبیل رطوبتِ آب باران و برف و عوامل فرساینده ی دیگر مثل گازهای خورنده و دیگر آلاینده های شیمیایی بسیار مقاوم است. 

عایق الاستومریک در برابر انتشار بخارات مختلف از جمله بخار آب مقاومت می کند،بطوریکه جذبِ نم و رطوبتِ عایق الاستومریک در پریودِ سی روزه در نهایت،ده درصدِ وزنِ عایق الاستومریک می باشد که در قیاس با دیگر عایق های سنتی مثل پشم سنگ و پشم شیشه حدودِ ۱۰۰۰ برابر کمتر می باشد. 

در زمان آتش سوزی و حریق،عایق الاستومریک شعله ور نگردیده و از خود گاز سمّی متساعد نمی کند و از هرگونه تاثیرات مخرب در لایه ازن به واسطه حریق یا فعل و انفعالات شیمیاییِ دیگر مصون می باشد. 

اگر بخواهیم به ویژگیِ مهم و بارزِ دیگرِ عایق الاستومریک اشاره ای داشته باشیم خاصیت عایق صوتیِ آن می باشد.این ویژگی به حدی در ساختار عایق الاستومریک بارز و با اهمیت می باشد که یک قطعه عایق الاستومریک  با ضخامت ۲ سانتیمتر،بنا به محاسباتِ آکوستیک، تواناییِ کاهش شدت صوت تا حدِ زیرِ ۳۵ دسی بل را دارد. 

 کاربردهای موتور دمپر

موتور دمپر، یک قطعه کلیدی در سیستم‌های مکانیکی و خودروها است که وظیفه کنترل و کاهش نیروهای لرزشی و عملکرد تعادلی را بر عهده دارد. این قطعه کاربرد گسترده‌ای در صنعت خودروسازی، صنعت هوانوردی و صنعت برق دارد و در راستای بهبود خوابیدن و عملکرد صحیح سیستم‌های مکانیکی استفاده می‌شود.

مکانیسم عملکرد موتور دمپر بسیار پیچیده است و از اصول فیزیکی مانند اصل نیوتن و اصل امواج صوتی برای کنترل نیروهای لرزشی استفاده می‌کند. در سیستم خودرو، موتور دمپر همانند یک سوزن در نخچه قرار دارد که می‌تواند نیروهای لرزشی را جذب و به سایر بخش‌های سیستم منتقل کند.از دید فیزیکی، نیروی لرزشی یک شتاب است که بر اثر جابه‌جایی ناگهانی و غیرمنتظره اجسام ایجاد می‌شود. بدون استفاده از موتور دمپر، این نیروهای لرزشی به بقیه سیستم‌های مکانیکی و خودرو منتقل می‌شود و به طور غیرمستقیم باعث جنبه‌های منفی مانند کاهش عمر مفید قطعات، افزایش نویز و لرزش، افزایش مصرف سوخت و کاهش راحتی سفر می‌شود.

موتور دمپر این نیروهای لرزشی را به صورت مداوم به خود جذب می‌کند و در اثر اصل تائو جبران می‌کند. برای انجام این کار، موتور دمپر از یک ماده جامد و به‌طور معمول از جنس لاستیک استفاده می‌کند که به صورت دیواره‌هایی نازک در طولی و عرضی شکل گرفته است. این دیواره‌ها باعث ایجاد خازن‌های منتقشی میان لاستیک و سایر قطعات محیطی می‌شود و می‌تواند به صورت فشاری نیروهای لرزشی را جذب کند و انتقال دهد.به طور کلی، موتور دمپر تأثیر مستقیمی بر عملکرد خودرو و سیستم‌های مکانیکی دارد. استفاده از این قطعه کمک می‌کند تا نیروهای لرزشی کاهش یابند، عمر مفید قطعات افزایش یابد، نویز و لرزش کاهش یابد و راحتی سفر بهبود یابد. بنابراین، موتور دمپر به عنوان یک عنصر اساسی در ایجاد کیفیت و عملکرد بهینه سیستم‌های مکانیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دریچه زیر فن کویل چوبی  چگونه تولید می شود

به لحاظ مّتریال دریچه زیر فن کویل را می توان از جنس چوب(ام دی اف) نیز تولید نمود.با توجه به ساختار و ماهیت چوب که اجزای دریچه زیر فن کویل را بصورت ضخیم تر و با رنگ های متنوع تر به نمایش می گذارد،استفاده از این نوع دریچه زیر فن کویل را در ساختمانها و پروژه های لوکس مورد توجه قرار داده است

دریچه زیر فن کویل چوبی به سانِ دیگر انواع دریچه زیر فن کویل آلومینیومی، دارای انواع متنوع می باشد که اگر بخواهیم دریچه زیر فن کویل چوبی را به دو دسته ی اولیه ی تقسیم کنیم می توانیم به لحاظ درب دریچه زیر فن کویل دو نوع تقسیم بندی اشاره کنیم: 

الف- دریچه زیر فن کویل چوبی با درب وزنه ای: 

درب این دریچه زیر فن کویل چوبی قابلیت جداشدن از فریم را دارد و بصورت وزنه ای در محلِ نشیمنِ خود جانمایی می شود. 

آنچه که در ساخت و تولید این نوع دریچه زیر فن کویل چوبی باید رعایت گردد ایجاد یا عدم ایجاد شیار هوارسانی به دستگاه فن کویل می باشد. 

اگر دستگاه فن کویل نیاز به هوارسانی از سطح درب دریچه زیر فن کویل داشته باشدحتما باید شیارهایی روی بدنه ی درب دریچه زیر فن کویل ایجاد نمود که عموما شکل و ساختار این شیارها بصورت خطوط گریلیِ موازی می باشد،اما شکل و طرح های مختلفِ دیگری را مطابق با سلیقه ی کارفرما می توان بعنوان شیارِ هوارسان روی درب حک نمود که هوا را از محیط به سمت مکنده ی دستگاه فن کویل هدایت کند. 

لازم به ذکر است در مواردی که فاصله زیرِ فن کویل تا افقِ سقف کاذب کم باشد،امکان استفاده از دریچه زیر فن کویل چوبیِ وزنه ای وجود ندارد،چون جایی برای جابجاییِ درب دریچه زیر فن کویل نمی ماند. 

ب- دریچه زیر فن کویل چوبی با درب لولایی: 

درب این دریچه زیر فن کویل با لولاهای مخصوص به بدنه ی فریم دریچه زیر فن کویل متصل می شود و بوسیله قفل ،باز و بسته می شود.در اینجا نیز نیاز یا عدم نیازِ دستگاه به سیستم هوارسان از درب دریچه زیر فن کویل از اهمیت ویژه ای برخوردار است.بنا بر این موضوع بدنه درب دریچه زیر فن کویل قابلیت طراحی و ایجادِ شیارهای لازم را پیدا می کند. 

سطوح بدنه دریچه زیر فن کویل چوبی در هر مدل با رنگ پلی اورتان و پلی استر بصورت شکیل قابل پوشش می باشد.

نقش عایق الاستومری لوله ای در صرفه جویی انرژی

برای جلوگیری از چگالش در لوله های آب سرد و جلوگیری از یخ زدگیِ محتویات لوله آب از عایق الاستومری لوله ای استفاده می گردد. 

همچنین در سیستم های گرمایشی مثل تاسیسات و لوله های آب گرم موتورخانه ها که جلوگیری از افت انرژیِ حرارتی در لوله های آب گرم ضروری است عایق الاستومری لوله ای به کار می رود. 

علاوه بر جلوگیری از افت حرارت و بردوت در لوله ها، کاربرد عایق الاستومری لوله ای بعنوان پوشش می تواند از زنگ زدگی و اکسیداسیونِ بدنه ی بیرونی لوله ها جلوگیری کند. 

بطور کلی عایق الاستومری لوله ای و رولی بعنوان یک عایق حرارتی-برودتی و حتی صوتی در سیستم های گرمایشی،سرمایشی و تهویه مطبوع مورد کاربرد قرار می گیرد. 

عایق الاستومری لوله ای در ضخامت های ۹-۱۳-۱۹ و ۲۵ میل تولید و عرضه می گردد. 

عایق الاستومری لوله ای که در کارخانه بطور خام با ضخامت های مختلف تولید می شود بصورت عایق لوله ای ساده(خام، بدون چسب، بدون کاور آلومینیومی و...) می باشد. بر اساس درخواست خریدار می توان خدمات چسب و قوبلِ آلومینیوم را بر روی آن بعنوان خدمات مازاد اجرا و عایق الاستومری لوله ایِ مورد نظر را دقیقا با مشخصات مدنظرِ کارفرما به خریدار تحویل نمود. 

طریقه کاربرد و نصب عایق الاستومری لوله ای به این ترتیب است که ابتدا با یک کاتر عایق الاستومری لوله ای را در طول برش می دهیم.سپس با استفاده از بُرس سطح لوله موردنظر به چسب مخصوص عایق الاستومری آغشته میکنیم.سپس عایق الاستومری لوله ای را دور لوله قرار داده و محل درز عایق را با چسب الاستومری به هم می چسبانیم.در آخرکار هم تمام درزهای به هم پیوسته را با استفاده از نوار درزگیر می پوشانیم. 

پلنیوم باکس چیست

جهت هوارسانی در سقفِ فضاهایی مثل لابی های ساختمانهای مسکونی، لابی و سالنهای ساختمانهای اداری، تجاری،پاساژها و هتلها، دریچه ها بصورت دکوراتیو(اسلوت و خطی)، طراحی و اجرا می گردد، لذا با توجه به اینکه لاینِ اصلی کانالِ هوا از سقف کاذب عبور می کند، جهت رسیدنِ هوای کانالِ اصلی به دریچه ها از قطعه ی حجمیکی بنامِ پلنیوم باکس استفاده می شود.
پلنیوم باکس باعثِ پخشِ هوا و تعدیلِ فشارِ خروجی هوا ازتمامِ نقاطِ دریچه های خطی و اسلوت می گردد و از جنس ورق گالوانیزه به ضخامت نیم میلیمتر به بالا و بر اساس شرایط فضای سقف کاذب و همچنین طول و عرضِ دریچه های خطی و اسلوت طراحی و ساخته می شود.
جهت جلوگیری از هرگونه نشتِ هوا و افت فشار و جلوگیری از تبادلِ دمایی بین دمای فضای سقف کاذب و بدنه ی پلنیوم باکس و همچنین جلوگیری از انتشارِ صدای هوای شناور در داخل پلنیوم باکس، در بدنه ی داخلی یا خارجیِ پلنیوم باکس از عایقِ الاستومری استفاده میشود.
با توجه به میزانِ طول پلنیوم باکس،امکانِ تعبیه ی یک تا چند ورودیِ هوا در بدنه ی آن وجود دارد.
عمدتاً جهت مرتبط ساختنِ لاینِ اصلیِ کانال هوا در سقف کاذب و پلنیوم باکس، از انواعِ کانال خرطومی(فلکسیبل) استفاده می شود که بوسیله ی بست و چسبِ هوابندی از هر دو سو هوابندی می شود.
گروه صنعتی تهویه فراز، هم در زمینه ی تولیدِ انواعِ پلنیوم باکس و هم انواعِ باکسها و تبدیلهای دیگر، در حال فعالیت و ارایه خدمات میباشد.
از باکس های گوناگون می توان به باکسِ پشتِ دریچه های سقفیِ چهارطرفه ی تایلی و یا دیگر انواعِ دریچه ها اشاره نمود که تصاویرِ متنوعِ باکسها به تفصیل در ذیلِ این توضیحات، قابل مشاهده است.

مزایای استفاده از پلنیوم باکس:

1-هوارسانیِ یکنواخت در طولِ دریچه های خطی و اسلوت.
2-بهره گیری از انواعِ عایقهای صوتی و حرارتی در بدنه ی پلنیوم باکس.
3-امکانِ ساخت در انواعِ سایز و ابعادِ متنوع ،با درنظرگرفتنِ شرایطِ سقفِ کاذب.
4-امکانِ تعبیه ی لبه ی خَم دار در قسمتِ دهانه ی خروجی هوا، که باعثِ اتصال دریچه هوا بوسیله بست های خرچنگی به پلنیوم باکس می شود

انتهای پیام/

برچسب ها: عایق عایق حرارتی
ارسال نظر