صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۳ - ۰۳ مهر ۱۴۰۲

دانشجوی دانشگاه آزاد با اختراع «بتن‌های بازیافتی پرمقاومت» به طلای جهانی رسید

دانشجوی رشته مهندسی صنایع دانشگاه آزاد تهران شمال موفق به کسب مدال طلای مسابقات بین‌المللی اختراعات و ابتکارات علمی تورنتو کانادا شد.
کد خبر : 869687

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی‌سالار کیهانی دانشجوی سال آخر رشته مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال موفق به کسب مدال طلای مسابقات بین‌المللی اختراعات و ابتکارات علمی تورنتو کانادا در سال ۲۰۲۳ شد.

هشتمین دوره مسابقات جهانی اختراعات و ابداعات جدید علمی که شهریور 1402 در تورنتو کانادا با شرکت ۱۰۰۰ مخترع از ۵۰ کشور برگزار شد، تیم علمی یک شرکت ایرانی با حضور علی سالار کیهانی  دانشجوی سال آخر رشته مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با ارائه اختراع «بتن‌های بازیافتی پرمقاومت» موفق به کسب مدال طلا و جایزه ویژه مسابقات به دلیل استفاده از بتن سبز و حفظ محیط زیست شد. 

کیهانی به‌عنوان عضو رسمی فدراسیون بین‌المللی مخترعان در مسابقات بین‌المللی اختراعات ویژه اعضای فدراسیون جهانی مخترعان در سوئیس هم (مرداد 1402) موفق به کسب مدال طلا در کارگروه فنی و مهندسی برای ارائه اختراع ویلا‌های بتنی پیش ساخته از جنس بتن پرتوان و عایق شد.

این مخترع برتر کشورمان که تاکنون موفق به کسب جوایز و مدال از مسابقات بین‌المللی اختراعات و نمایشگاه‌های بین‌المللی ابداعات و نوآوری‌ها در کشور‌های مختلف شده است در مورد اهمیت عضویت با کد اختصاصی در فدراسیون جهانی به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: فقط مخترعانی که دارای مدال‌های جهانی در مسابقات معتبر بین‌المللی و مورد تأیید باشند، می‌توانند برای عضویت در این نهاد بین‌المللی که بالاترین مرجع رسمی مخترعان در دنیاست، درخواست دهند و مدت زمان سه ماه طول می‌کشد تا پرونده بررسی و تأیید شود به همین دلیل این نوع عضویت بسیار سخت و محدود است.

کیهانی در معرفی اختراع جدید و آخرین دستاورد پژوهشی خود به بازیافت مواد و مصالح ساختمانی و استفاده از بتن‌های بازیافتی اشاره و تشریح کرد: از بتن تخریب‌شده می‌توان بعد از جداکردن آلودگی‌ها و غربال کردن به عنوان سنگدانه استفاده کرد.

وی ادامه داد: این مصالح باید مانند سنگدانه در ساخت بتن جدید به کار رفته و دوباره مورد استفاده قرار گیرند. به عنوان مثال می‌توان پس از خردکردن از تکه‌های بتن با انداره کوچک در تولید بتن با مقاومت بالا و یا به عنوان مصالح ریزدانه در بلوکه و ... جدول و نیوجرسی و تراورس و پانل‌های دیواری کناره پل‌ها و زیرگذر‌ها و ده‌ها قطعه بتنی جدید استفاده کرد.

این مخترع با بیان اینکه روش‌های بازیافت باید توجیه اقتصادی داشته باشند، گفت: در این راه می‌توان با بازیافت اصولی، بهینه کردن فرآیند بازیافت، کاهش یارانه دولتی برای منابع اولیه و در کنار آن افزایش مالیات محل‌های دفن، انباشت و ایجاد بازار‌های باثبات برای مواد بازیافت شده، حمایت از مطالعات و پژوهش‌های در رابطه با بازیافت، قانون سازی و افزایش راندمان ساخت به این هدف دست یافت و لازم است در این طرح مدیریت کاهش نخاله مدنظر قرار گیرد.

دانشجوی سال آخر رشته مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال اختراع «بتن‌های بازیافتی پرمقاومت» را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در این اختراع توانسته‌ایم با روش‌های نوین و ابداعی هم مصالح و ضایعات ساختمانی را بازفراوری کرده و به چرخه تولید بتن برگردانیم و هم در مصرف آب صرفه‌جویی کنیم.

مخترع برنده مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات تورنتو کانادا و سوئیس ابراز امیدواری کرد که در سال مزین به «مهار تورم و رشد تولید» با حمایت‌ از این نوع اختراعات، شاهد تولید انبوه و اشتغال‌‌زایی و رشد تولید باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر