صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۰۱ مهر ۱۴۰۲
تضعیف اتحاد غربی در نبرد با روسیه؛‌

آمریکا: ورشو درباره قطع حمایت از اوکراین توضیح بدهد

بالا گرفتن تنش میان ورشو- کی‌یف، مثل جای خراش روی چهره اتحاد غربی خودنمایی می‌کند تا آنجا که مایه نگرانی آمریکا شده است.
کد خبر : 869389

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، «ماتئوش موراویه‌تسکی» نخست‌ وزیر لهستان خطاب به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین درباره توهین‌های جدید به کشورش هشدار داد و تأکید کرد که هرگز بار دیگر به لهستانی‌ها توهین نکنید.

وی در جریان سخنرانی خود در یک گردهمایی انتخاباتی، با اشاره به صحبت‌های اخیر زلنسکی در سازمان ملل، خطاب به وی گفت: در سخنرانی خود در سازمان ملل این کار را انجام دادید اما هرگز بار دیگر به لهستانی‌ها توهین نکنید.

 لهستان انتخابات پارلمانی را در ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) برگزار می‌کند و حزب موراویه‌تسکی به نام حزب ملی‌گرای قانون و عدالت (PiS) در آستانه این انتخابات به دلیل آنچه که از سوی مخالفان نگرش مطیع دولت لهستان در قبال اوکراین نامیده شده مورد انتقاد جناح راست افراطی این کشور قرار گرفته است.

موراویه‌تسکی روز چهارشنبه ۲۹ شهریورماه هم گفته بود که ورشو دیگر سلاحی برای کی‌یف ارسال نخواهد کرد تا «بر تجهیز خودش متمرکز شود».

توقف ارسال سلاح در میانه عملیات ضد حمله می‌تواند کار را برای اوکراین دشوار کند.

ریشه اختلاف‌ها

دعوای لفظی اوکراین با لهستان، همسایه غربی‌ و یکی از بزرگ‌ترین حامیانش در جنگ با روسیه، زمانی بالا گرفت که زلنسکی در سخنرانی‌اش در سازمان ملل بدون نام بردن از ورشو گفت که بعضی کشورها تنها «تظاهر به» حمایت از اوکراین می‌کنند.

در نزدیک به ۶۰۰ روزی که از جنگ اوکراین می‌گذرد، لهستان یکی از راه‌های اصلی رساندن سلاح‌های غربی به اوکراین بوده است. همزمان این کشور میزبان حدود یک میلیون اوکراینی است که از خانه و کاشانه خود آواره شده‌اند.

اما دلیل اصلی اختلاف این بود که لهستان واردات غلات از اوکراین را با هدف «حمایت از کشاورزان خود» ممنوع اعلام کرد.

تنش بر سر این موضوع زمانی اوج گرفت که «آندری دودا» رئیس‌ جمهور لهستان سه‌ شنبه در اظهاراتی در حاشیه سخنرانی‌های مجمع عمومی سازمان ملل، اوکراین را با فردی در حال غرق شدن مقایسه کرد که می‌تواند ناجیان خود را به زیر بکشد. دودا بعد از سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران گفت: خوب است اوکراین به خاطر داشته باشد از ما کمک دریافت می‌کند و به یاد داشته باشد ما همچنین کشور ترانزیتی به اوکراین هستیم.

چند ساعت بعد، زلنسکی به تلافی این سخنان گفت این خطرناک است که بعضی از دوستان اروپایی اوکراین در یک تئاتر سیاسی هم‌بستگی را کم کم رها می‌کنند و از مساله غلات یک سوژه مهیج می‌سازند. کمیسیون اروپا پیشتر ممنوعیت ورود غلات اوکراین به پنج کشور اروپایی را که به پایان رسیده بود، تمدید نکرد و کی‌یف نیز با اعمال محدودیت‌های جدید برای جلوگیری از انباشت غلات خود در اتحادیه اروپا موافقت کرد.

واشینگتن: لهستان شفاف‌سازی کند

همزمان، خبرها حاکی از آن است که واشینگتن توضیح لهستان در مورد قطع حمایت از اوکراین را خواستار شده است.

یک منبع وابسته به دولت آمریکا به خبرگزاری «بلومبرگ» گفت: لهستان به حمایت از اوکراین متعهد است، اما موضع دقیق ورشو نامشخص است.

وی افزود: ماتئوش موراویتسکی نخست‌وزیر لهستان اوایل این هفته اعلام کرد که این کشور ارسال تسلیحات به اوکراین را متوقف کرده است و این موضوع باعث تشدید اختلاف میان ورشو و کی‌یف شده و همین امر، موجب تضعیف اتحاد حیاتی در نبرد اوکراین علیه روسیه خواهد شد.

در همین ارتباط یک دیپلمات اروپایی ناشناس با بیان اینکه مقام‌های لهستانی به همتایان خارجی خود اطمینان داده‌اند که کشورشان به حمایت نظامی از اوکراین، هر چند در حجم کمتر ادامه خواهد داد، تأکید کرد: توقف کامل حمایت نظامی ورشو از اوکراین می‌تواند وحدت ناتو را تضعیف کند.

همزمان با لهستان، اسلواکی و مجارستان هم با انتقاد از عملکرد اتحادیه اروپا تأکید کرده‌اند که به طور یکجانبه بر واردات غلات اوکراین ممنوعیت اعمال می‌کنند تا مانع از آسیب به منافع کشاورزان بومی شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر