بانوان باید به اهمیت نقش و جایگاه ویژه خود در جامعه دانشگاهی باور داشته باشند
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا عاصمه قاسمی در جمع بانوان دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دورههای مختلفی را طی کرده و هم اکنون رویکرد تحول آفرین متفاوتی را در حوزههای مختلف آموزشی و تربیتی و فرهنگی دانشگاه پیش گرفته است.
مشاور عالی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده بیان کرد: آنچه که امروز شاهد هستیم تغییر در رویکرد دانشگاه بهطوریکه در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید میشود. رویکرد جدید چرخشهای تحول آفرین در ارکان مختلف دانشگاه هدف گذاری کرده است. در این سند بعد تربیتی و فرهنگی دانشگاه مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
وی افزود: ابعاد پژوهشی، آموزشی و حوزههای فناوری نیز ارزشمند هستند و برای آن ابعاد نیز هدفگذاری بسیار درستی انجام شده است بنابراین رسیدن به اهداف فرهنگی و تربیتی نقطه عطفی در آموزش عالی است که در سند تاکید ویژه شده است.
وی افزود: در فضای آموزش عالی نباید دانشگاه فقط یک محیط آموزش تخصصی محض دیده شود؛ بلکه باید دانشجو علاوه بر آموزشهای لازم در زمینه رشته تخصصی خود در زمینه فرهنگی نیز به درستی پرورش یابد و بدین طریق دانشگاه بر ابعاد فکری، اندیشهای، نوع و سبک زندگی و ارزشهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان تاثیرگذار باشد. همانطور که در سند تحول و تعالی بیان شده هدف دانشگاه آن است که از یک اجتماع ناکارآمد فرهنگی به یک محیط تربیتی، فرهنگی، آموزشی و علمی برسیم.
عاصمه قاسمی افزود: اگر قرار است فضایی تغییر کند باید نگرشها تغییر کند، قطعا این کار سادهای نیست و باید دانشگاه و دانشگاهیان مسئولیت اجتماعی خود را به خوبی ایفا کنند.
مشاور عالی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی یکی از ظرفیتهای مهم انسانی حضور بانوان دانشگاه است.۳۲ درصد از استادان، ۳۰ درصد کارکنان و حدود ۵۰ در صد از دانشجویان را بانوان تشکیل میدهند که به نقش تاثیرگذاری و تاثیرپذیری تربیتی این قشر باید توجه ویژه شود، زیرا حضور اجتماعی زنان در توسعه و پیشرفت کشور بسیار مؤثر و قابل توجه است.
وی تصریح کرد: در زمینههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، خانواده و ... نقش زنان بسیار حائز اهمیت است، بنابراین در حوزه زنان باید سیاستگذاریهای لازم وجود داشته باشد و بانوان نیز خود را باور کرده و به جایگاه ویژه و در خور شان خود دست یابند.
وی با بیان اینکه به مسائل زنان باید نگاهی فرابخشی داشته باشیم افزود: دانشگاه باید نگاهی چند بعدی به مسائل زنان داشته باشد و این نگاه، نگاهی فرابخشی باشد به عبارتی تمامی جنبههای دانشگاه باید در تصمیمات خود، شرایط، نیازها، الویتها و... بانوان را مورد توجه قرار دهند.
وی افزود: در حوزه زنان و خانواده دانشگاه یکی از مهمترین اقدامات انجام شده همین تغییر نگاه و وارد کردن بانوان و مسائل آنان در اتخاذ سیاستها بوده است. تلاش شده جایگاه آنان را در دانشگاه ارتقا دهیم و اهداف سند را با کمک این ظرفیت محقق سازیم.
قاسمی خاطرنشان کرد: بسیاری از بانوان ممکن است دچار آسیبهای جدی در خارج از محیط دانشگاه داشته باشند که لازم است با آموزش معرفت افزایی و تسهیلگری در کاهش مشکلات قدم برداریم. امور زنان و خانواده در جهت باورمند کردن بانوان و ارتقای عزت نفس آنان و ترسیم الگوی هویت صحیح اقداماتی انجام داده و میدهد.
انتهای پیام/