صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

قوانین سنتی و چارچوب‌های بسته پیش‌ پای استارت‌آپ‌ها

مدیرعامل مرکز فابا عنوان کرد: استارت‌آپ‌ها با سرمایه‌گذاری وقت خود را صرف ایده‌ها و طرح‌های نوین می‌کنند؛ اما در اجرا با قوانین سنتی و یا چارچوب‌های بسته مواجه می‌شوند.
کد خبر : 869257

محمد‌مراد بیات مدیرعامل مرکز فابا(مرکز فرهنگسازی و آموزش بانکداری الکترونیک شبکه بانکی کشور) در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در پاسخ به این پرسش که اکوسیستم دانش‌بنیان به چه زیرساخت‌هایی برای رشد بیشتر نیاز دارد، اظهارکرد: دل پرامید برای بخش جوان و نوآور جامعه یکی از مهم‌ترین الزامات برای رشد فضای نوآورانه است.

بیات توضیح داد: این فضا از خروج صاحبان ایده و خلاقیت جلوگیری می‌کند و دستگاه‌هایی مانند بانک‌ها یا شرکت‌های بزرگ نیز که از این خدمات استفاده می‌کنند، مطمئن می‌شوند که شرکت ارایه‌دهنده خدمت به آن‌ها تا چند سال در ایران حضور دارد و خدمات ارائه می‌دهد.

وی افزود: اگر خدمتی وجود دارد باید پایدار باشد، یکی از معضلات اکنون مهاجرت افراد خلاق در این زمینه است. سرویس‌ها باید ادامه‌دارباشند، این نگرانی‌ها نگرانی کمی نیست.

بخش خصوصی نیازی به حمایت دولت ندارد

بیات در پاسخ به این پرسش که برخی کارشناسان معتقد به حمایت از استارت‌آپ‌ها نیستند و در این میان نظرات مخالف نیز وجود دارد، افزود: بخش خصوصی هیچ نیازی به دولت ندارد. دولت بیش از آنکه کمک‌کننده باشد، مزاحم نوآوران است و تنها جایی که نیاز به کمک دولت بوده بحث حمایت‌های قانونی است.

قوانین، زمینه‌ساز نوآوری در بستر ارائه خدمات

بیات تأکید کرد: قوانین باید به گونه‌ای فراخ و دقیق باشند که جای نوآوری‌ها در بستر ارائه خدمات باز باشد؛ اگر دولت این شرایط را فراهم کند، همه استارت‌آپ‌ها و دانش‌بنیان‌ها راه خود را پیدا کرده و مسیر پیشرفت را طی می‌کنند.

مدیرعامل مرکز فابا عنوان کرد: استارت‌آپ‌ها هزینه‌کرده، سرمایه‌گذاری انجام می‌دهند و وقت و زمان خود را نیز صرف می‌کنند؛ اما در اجرا با قوانین سنتی و یا چارچوب‌های بسته مواجه می‌شوند. اگر این مسیر حرکت دانش‌بنیان‌ها آماده شود، نوآوران و فناوران قادر خواهند بود در این مسیر حرکت کنند، حالا یا این مسیر را با دوچرخه یا با جت حرکت می‌کنند.

وی افزود: مشکل ما این است که جاده مسطح نیست و در این مسیر چاله و چاه‌هایی نیز وجود دارد که گاهی دانش‌بنیان‌ها و استارت‌آپ‌ها در آن می‌افتند و نمی‌توانند به راحتی از آن خارج شوند.

حمایت‌های مالی دولت از استارت‌آپ‌ها محلی برای رانت است

بیات عنوان کرد: حمایت‌های مالی و تسهیلاتی صندوق نوآوری و معاونت عملی بیش از آنکه نوآوری را معتاد و در جا‌هایی نیز رانت ایجاد کنند، کارکرد و ثمر دیگری ندارند. اکنون سرمایه‌گذاران خطرپذیر بسیاری وجود دارند که اگر محصول جدیدی را قابل سرمایه‌گذاری بدانند حاضر هستند، سرمایه‌گذاری انجام دهند. مشکل ما جاده‌ای است که باید در این مسیر حرکت شود.

 

وی درباره متولی واحد برای ساماندهی دانش‌بنیان‌ها در کشور اظهار کرد: اگر مدیران و دولتمردان اندیشه توسعه‌گرایانه داشته باشند مشکلات را درک می‌کند و راهکار‌ها برای رفع آن نیز پیش‌بینی می‌شود. مشکل کشور ما این است که در جامعه ما اندیشه توسعه‌گرایانه وجود ندارد و وقتی اندیشه توسعه‌گرایانه وجود ندارد صحبت‌های جدید نه از منظر فرصت که به دیده تهدید نگریسته می‌شود و این ایراد وجود دارد.

نگاه توسعه‌گرایانه در مدیران دولتی ایجاد شود 

وی عنوان کرد: بیش از آنکه لازم باشد به مدیران اطلاعات داده شود باید نگرش آن‌ها تغییر داده و اصلاح کرد. اگر نگاه توسعه‌گرایانه در مدیران دولتی ایجاد شود و این شرایط را فرصت بدانند خودبه خود بسیاری از مسیر‌ها برای حرکت دانش‌بنیان‌ها و نوآوران هموارتر خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر