صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۴ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۲

نتایج پروژه یک میلیارد یورویی پرچمدار گرافن اتحادیه اروپا اعلام شد

نتایج پروژه یک میلیارد یورویی پرچمدار گرافن اتحادیه اروپا شامل راه‌اندازی ۱۷ شرکت اسپین‌آف، ۸۳ پتنت و چاپ ۵ هزار مقاله می‌شود.
کد خبر : 869227

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پروژه ۱ میلیارد یورویی پرچمدار گرافن اتحادیه اروپا ۱۰ سال قدمت دارد، به این معنی که به‌طور رسمی دوره خود را طی کرده است. هفته گذشته، رهبران این پروژه بر دستاورد‌های آن تأکید کردند.

با پایان یافتن پروژه ۱۰ ساله پرچمدار گرافن اتحادیه اروپا، نتایج این پروژه شامل راه‌اندازی ۱۷ شرکت اسپین‌آف، ۸۳ پتنت و چاپ ۵ هزار مقاله ارائه شد.

جاری کینارت، از دانشگاه صنعتی چالمرز در سوئد گفت: «در پایان این دوره، ما ۸۳ حق ثبت اختراع داشتیم و بیش از ۵ هزار مقاله به چاپ رسانده‌ایم که به‌طور تقریبی ۳۰۰ هزار بار به آن‌ها ارجاع شده است. ما کمی بیش از ۱۰۰ محصول در بازار داریم و ۱۷ شرکت اسپین‌آف را راه‌اندازی کرده‌ایم.»

این اسپین‌آف‌ها حدود ۱۳۰ میلیون یورو بودجه خصوصی جذب کرده‌اند.

جاری کینارت می‌گوید: اگر این ارقام را با ۴۰۰ میلیون یورویی که کمیسیون سرمایه‌گذاری کرده است، جمع کنیم، می‌توانیم بازدهی این شرکت‌ها را ۳۰ درصد بدانیم.

پایان پرچمدار گرافن به این معنی است که این شرکت‌های اسپین‌آف و سایر شرکت‌های نوپا که در مدار آن توسعه یافته‌اند، اکنون به دنبال پیشرفت در بازار هستند.

پرچمدار گرافن برای کمک به دانشگاه و صنعت در اروپا برای همکاری در تحقیق و توسعه برای کشف امکانات و ویژگی‌های گرافن و تجاری‌سازی آن‌ها، راه‌اندازی شد.

این پروژه یکی از دو پروژه فناوری آینده و نوظهور (FET) بود که در سال ۲۰۱۳ راه‌اندازی شد و هر کدام بودجه یک میلیارد یورویی داشتند. قرار بود نیمی از بودجه این پروژه‌ها، از صندوق‌های تحقیقاتی اتحادیه اروپا، چارچوب ۷ و سپس Horizon ۲۰۲۰، و نیم دیگر از دولت‌های مشارکت‌کننده تهیه شود.

در این پروژه بیش از ۱۷۰ شریک از ۲۲ کشور جهان مشارکت داشته‌اند.

موضوعات مورد تحقیق در این پروژه طیف گسترده‌ای از حوزه‌ها را پوشش می‌دهد، از علوم اساسی مواد گرفته تا کار روی فوتونیک، الکترونیک و کاربرد‌های انرژی، از طریق فن‌آوری‌های تولید و مطالعات مربوط به سلامت و اثرات زیست‌محیطی گرافن، از جمله این موضوعات بوده است. این موارد توسط ۱۱ پروژه، به رهبری صنعت و متمرکز بر فناوری‌هایی مانند تصفیه هوا و آب، پنل‌های خورشیدی، باتری‌های وسیله نقلیه برقی و حسگر تصویر متمرکز شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر