صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۸ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۲

استعدادیابی کودکان آینده فرزندتان را تضمین می‌کند

همه پدر و مادرها می‌خواهند آینده درخشانی برای فرزندانشان رقم بزنند و در این مسیر از هیچ کاری دریغ نمی‌کنند. اما نگرانی آن‌ها درباره آینده فرزندشان، گاهی آن‌ها را به مسیر اشتباه هدایت می‌کند. آن‌ها فرزندانشان را در کلاس‌های آموزشی مختلف ثبت نام می‌کند و مهارت‌های مختلفی را به او یاد می‌دهند، اما به استعدادیابی کودکان توجهی ندارند.
کد خبر : 869116

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همه پدر و مادرها می‌خواهند آینده درخشانی برای فرزندانشان رقم بزنند و در این مسیر از هیچ کاری دریغ نمی‌کنند. اما نگرانی آن‌ها درباره آینده فرزندشان، گاهی آن‌ها را به مسیر اشتباه هدایت می‌کند. آن‌ها فرزندانشان را در کلاس‌های آموزشی مختلف ثبت نام می‌کند و مهارت‌های مختلفی را به او یاد می‌دهند، اما به استعدادیابی کودکان توجهی ندارند. آموزش بدون توجه به استعدادهای کودک، او را سرخورده می‌کند و حتی ممکن است روی آینده او هم تأثیر داشته باشد. در این مقاله توضیحاتی که لازم است درباره پیدا کردن استعداد فرزندانتان بدانید را ارائه می‌دهیم.

۳ دلیل اهمیت استعدادیابی کودکان

وقتی استعداد فرزندتان را کشف می‌کنید، او را در مسیر درست یادگیری قرار می‌دهید. هدایت کودک در مسیر استعداد هم به نفع خود اوست و هم شما را از صرف هزینه‌های اضافی برای آموزش‌های غیرکاربردی معاف می‌کند! به عنوان مثال وقتی می‌دانید کودک در زمینه ورزش استعداد دارد، دیگر او را به کلاس موسیقی نمی‌فرستید و روی کلاس‌های ورزشی و پیدا کردن مربی مناسب برای او متمرکز خواهید شد. در نتیجه کودک استعدادهایش شکوفا می‌شود و در آینده نیز عملکرد موفقیت‌آمیزی خواهد داشت.

در ادامه به 3 دلیل مهم برای استعدادیابی در کودکان اشاره میکنیم:

با کشف استعداد، می‌توان انرژی فراوان کودک را به سمت درست هدایت کرد

کودکان سرشار از احساس زندگی و انرژی هستند. اگر استعداد فرزندتان را پیدا کنید، انرژی او در جهت درستی استفاده می‌شود و بیهوده هدر نمی‌رود. به عنوان مثال وقتی می‌دانید فرزند شما استعداد خوبی در بازیگری دارد، او را به جای کلاس‌های ورزشی، در کلاس تئاتر ثبت نام می‌کنید. در کلاس‌های تئاتر هم انرژی فرزندتان تخلیه می‌شود و هم آنچه برای پیشرفت آینده‌اش نیاز است را یاد می‌گیرد.

کودکان اوقات فراغت، انرژی بسیار و ذهنی خلاق و آزاد دارند. این موارد مهم‌ترین علت‌های آموزش‌پذیری کودکان است که اگر از آن استفاده شود، آینده درخشانی برای او رقم می‌خورد.

با استعدادیابی مسیر موفقیت فرزند شما هموارتر می‌شود

افرادی که استعدادهایشان را نمی‌شناسند، باید کارهای مختلف را امتحان کنند تا در نهایت متوجه شوند در کدام زمینه استعداد دارند و به چه کاری علاقمند هستند. اما اگر استعداد شخصی از کودکی کشف شده و پیدا کرده باشد، دیگر نیازی به امتحان کردن کارهای مختلف ندارد. این فرد می‌داند از زندگی چه می‌خواهد و برای انجام چه کاری اشتیاق دارد. در نتیجه مستقیم برای هدفی که باید، تلاش می‌کند و سردرگم نخواهد بود.

استعدادیابی کودکان مسیر زندگی آنها را روشن می کند

پدرها و مادرها به دنبال حمایت از فرزندشان هستند، اما اینکه چطور از فرزندتان حمایت می‌کنید، اهمیت بسیاری دارد. به کنکور آموزش و پرورش فکر کنید. بسیاری از پدرها و مادرها فرزندانشان را در کلاس‌های آموزشی مختلف ثبت نام می‌کنند تا رتبه خوبی به دست آورند. این در حالی است که بسیاری از دانش‌آموزان کنکوری استعدادهای دیگری دارند و برای مطالعه درس‌های تئوری ساخته نشده‌اند! این دسته از پدرها و مادرها از فرزندانشان حمایت‌ کرده‌اند، اما در جهت اشتباه!

وقتی به استعدادیابی کودکان توجه می‌کنید، در زندگی او اثربخش خواهید بود و بعد از مدتی هم به نتیجه می‌رسید. در مقابل اگر از کودک به گونه‌ای که خودتان فکر می‌کنید درست است، حمایت کنید، ممکن است در انتهای مسیر متوجه شوید اشتباه کرده‌اید. حمایت اشتباه هم عمر و انرژی فرزندتان را تلف می‌کند و هم باعث حسرت خودتان خواهد شد.

آیا استعداد کودک فقط به آینده شغلی او ارتباط دارد؟

بسیاری از افراد موفق در دنیای امروز،‌ از همان کودکی استعدادهایشان کشف شده است و پرورش پیدا کرده. اما استعدادیابی کودک فقط به آینده شغلی او مربوط نیست. وقتی کودک در زمینه استعدادش آموزش می‌بیند، اشتیاق زیادی به یادگیری دارد و زودتر می‌تواند به یک متخصص در زمینه مورد علاقه‌اش تبدیل شود. این مسئله روی اعتماد به نفس او هم تأثیر می‌گذارد؛ تصور کنید استعداد موسیقی فرزندتان را به موقع کشف می‌کنید و او تا سنین نوجوانی می‌تواند به خوبی آهنگ‌های مختلف را بنوازد و بر ساز مورد علاقه‌اش تسلط دارد. این مسئله یکی از علت‌های کلیدی حال خوب فرزند شما خواهد بود.

کشف استعدادهای کودک، بر روابط او نیز تأثیر خواهد داشت. انسان‌ها وقتی در حوزه مورد علاقه‌شان فعالیت دارند، با افراد دیگری با علایق مشابه آشنا می‌شوند. این آشنایی‌ها می‌تواند ارتباطات کلیدی زندگی آن‌ها را رقم بزند. به طور کلی استعدادیابی از جنبه‌های مختلف روی زندگی حال و آینده فرزند شما تأثیر می‌گذارد و به همین دلیل است که باید جدی گرفته شود.

بهترین سن استعدادیابی کودکان چه زمانی است؟

اکنون که با اهمیت پیدا کردن استعداد کودک آشنا شدید، چگونگی انجام این کار را توضیح می‌دهیم. بهترین زمان برای پیدا کردن استعدادهای کودکان از ۳ تا ۸ سالگی است. ۸۰ درصد از هوش و استعداد بچه‌ها تا قبل از ۸ سالگی تکمیل می‌شود و امکان پیدا کردن استعداد آن‌ها وجود دارد. بچه‌ها در سن ۴ سالگی کم‌کم نشانه‌هایی از استعداد و علاقمندی‌هایشان نشان می‌دهد و با پیگیری آن‌ها می‌توان توانمندی‌هایشان را کشف کرد.

اگر استعداد فرزندمان را در دوره طلایی پیدا نکنیم، چه اتفاقی می‌افتد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که استعدادیابی کودکان هیچوقت دیر نیست، اما کشف آن در دوران طلایی اهمیت بسیاری دارد. کودک بعد از عبور از سن طلایی کشف استعداد، درگیر فرایند سیستم آموزشی می‌شود. از آنجایی که آموزش‌های مدرسه برای همه کودکان یکسان است، به مرور زمان قدرت خلاقیت آن‌ها کاهش پیدا می‌کند و کشف استعدادهایشان سخت‌تر می‌شود.

چطور استعداد فرزندمان را کشف کنیم؟

کودکان مختلف به شیوه‌های گوناگون استعدادهایشان را بروز می‌دهند. اولین محل کشف استعداد فرزندان، خانه است. پدرها و مادرها با نظارت بر رفتار، صحبت‌ها و عملکرد فرزندشان به خصوص در بازه ۴ تا ۸ سالگی، می‌توانند استعدادهای کودک را کشف کنند. البته این فرایند همیشه ساده نیست و گاهی به همراهی متخصص و تست استعدادیابی کودکان نیاز است.

استعدادیابی در کودکان به شیوه غیررسمی عمدتاً برای خردسالان و کودکان پیش‌‌دبستانی کاربرد دارد. منظور از استعداد یابی در کودکان به شکل غیررسمی توجه به رفتارهای کودک و شناسایی نشانه‌های وجود استعداد و علائم حاکی از برتری رشدی کودک در حیطه‌های خاص یا دستاوردهای وی است. این نشانه‌ها را می‌توان در موارد زیر جست‌و‌جو کرد.

  • نقاشی‌های کودک، نوشته‌های او و آثار دیگری که خلق می‌کند

  • توانایی زیاد و ویژه کودک در انجام یک فعالیت ورزشی یا هنری

  • پرسیدن سؤال‌های خوب، دقیق، با بینش و بصیرت درباره موضوعات مختلف

  • وجود علاقه و اشتیاق زیاد درباره موضوعی خاص

  • گزارش‌های معلم‌ها و مربیان کودک درباره استعداد و توانمندی کودک

آیا استعدادیابی کودکان به کشف هوش‌های گاردنر هم کمک می‌کند؟

هوش‌های 9 گانه گاردنر توانمندی‌های ذهنی انسان‌ها هستند. هرکدام از انسان‌ها در دسته خاصی از هوش‌های 9 گانه عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند و بر همین اساس در همان زمینه خاص استعداد دارند. به عنوان مثال کودکانی که در ریاضیات و استدلال توانمند هستند، هوش ریاضی و منطقی گاردنرشان در سطح بالایی قرار دارد. بنابراین گاهی اوقات روانشناسان کودک از تست هوش گاردنر هم برای استعدادیابی کودکان استفاده می‌کنند.

کلام آخر؛ استعدادیابی کودکان در بازی بوک

برای کشف استعداد کودک، نیازی به تست‌های پیچیده نیست. بهترین روش برای کشف استعداد،‌ پیدا کردن آن در طی بازی و سرگرمی است. ما در بازی بوک تست استعدادیابی کودکان را با روش‌هایی سرگرم‌کننده انجام می‌دهیم تا کودکان از این فرایند لذت ببرند و علاقمندی‌هایشان را بروز بدهند. بازی بوک وب‌سایتی است که می‌تواند بهترین دستیار شما در زمینه پرورش استعدادهای فرزندانتان باشد. ما در وبلاگ بازی بوک، آموزش‌های لازم را به پدرها و مادرها ارائه می‌دهیم. همچنین روانشناسان متخصص مجموعه آماده ارائه مشاوره هستند. اسباب‌بازی‌های موجود در بازی بوک نیز اغلب روی تقویت یکی از مهارت‌ها یا هوش‌های گادرنر تمرکز دارند و برای پرورش استعدادهای کودک مناسب هستند. ما در بازی بوک هم استعداد فرزندانتان را کشف می‌کنیم و پرورش می‌دهیم و هم او را سرگرم خواهیم کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر