صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۲
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر در گفت‌وگو با آنا:

اعطای گرنت پژوهانه ویژه به استادان جدید الاستخدام تصویب شد

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: در تیر ماه ۱۴۰۲ طرح اعطای پژوهانه ویژه به استادان جدید الاستخدام عملیاتی شده است و به مبلغ یک صد میلیون تومان به حساب آن‌ها واریز می‌شود. 
کد خبر : 869041

صادق صدیقی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره مسئله محوری پایان نامه‌های دانشگاهی اظهار کرد: یکی از برنامه‌های دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی سوق دادن بخش عمده‌ای از فعالیت‌های پژوهشی در جهت رفع مشکلات صنعتی و جاری کشور است.

وی افزود: برای انجام پایان نامه‌ها و رساله‌های تقاضامحور و در جهت حل مسائل و رفع نیاز‌های جامعه، طرحی تحت عنوان استادمحوری اجرایی شده است که در آن با کمک سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها لیستی از نیاز‌های کشور در دسترس اعضای هیئت علمی قرار می‌گیرد تا با کمک دانشجویان و درقالب پارسا (پایان نامه کارشناسی ارشد یا رساله دکتری) به رفع این نیاز‌ها بپردازند.

صدیقی تصریح کرد: با تداوم این شیوه و ترغیب صنایع مختلف به ثبت نیاز‌ها در سامانه نان، علاقه‌مندی پژوهشگران به انجام پروژه‌های کاربردی افزایش یافته و امیدواریم شاهد افزایش بیشتر ارتباط صنعت با دانشگاه باشیم. علاوه بر این، انعقاد تفاهم نامه‌ها با شرکت‌های مختلف کشور در جهت حمایت از پروژه‌های نیاز محور صنایع عمده و خانگی نیز برنامه‌ای است که در اکثر دانشگاه‌ها و از جمله دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی دنبال می‌شود. 

وی با بیان اینکه در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی بیش از ۵۰ تفاهم نامه فعال با شرکت‌ها و موسسات مختلف وجود دارد، تأکید کرد: قرارداد‌های حمایت از پایان نامه‌های بسیاری از این طریق مورد حمایت قرار گرفته‌اند. خوشبختانه در سال گذشته و شش ماهه نخست سال ۱۴۰۲ شاهد رشد چند برابری پروژه‌های انجام شده در جهت رفع نیاز‌های جامعه بوده‌ایم.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به مؤلفه‌های لازم جهت نیازمحوری شدن پایان نامه‌ها اظهار کرد: توسعه پایدار کشور نیازمند ارتباطات تنگاتنگ بین دانشگاه‌ها به‌عنوان مراکز تولید علم و فناوری و ارگان‌های دولتی و خصوصی به ویژه صنایع به عنوان کاربران علم و فناوری است. از این جهت حمایت از پژوهش و پروژه‌های کاربردی در دانشگاه‌ها در حقیقت نوعی سرمایه گذاری است.

صدیقی گفت: در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی اعتبار پژوهشی (گرنت) برای انجام پژوهش‌ها در اختیار استادان قرار می‌گیرد. همچنین در تیر ماه ۱۴۰۲ طرح اعطای پژوهانه ویژه به استادان جدید الاستخدام عملیاتی شده است که تا یکصد میلیون تومان پژوهانه برای خرید تجهیزات داخلی به اساتیدی که در پنج سال گذشته به استخدام در آمده‌اند از طرف دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با تأیید وزارت محترم علوم، تحقیقات و فناوری پرداخت شده است. 

وی درباره حمایت‌های دانشگاه از بخش پژوهش و پایان نامه‌ها گفت: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با تقویت زیر ساخت‌های علمی مانند سرمایه‌گذاری در آزمایشگاه‌ها و کتابخانه‌ها به بروزرسانی تجهیزات علمی پرداخته است. همچنین این دانشگاه از طریق ایجاد برنامه‌ها و سیاست‌هایی که به تشویق استعداد‌های علمی و تحقیقاتی می‌پردازد توسعه منابع علمی را پیگیری کرده است. تبادل دانش و تجارب میان دانشگاه و صنعت و برنامه‌هایی برای ایجاد همکاری‌های تحقیقاتی و انتقال تکنولوژی از دانشگاه‌ها به صنعت و همچنین توسعه همکاری‌های بین‌المللی و افزایش مشارکت در پروژه‌های تحقیقاتی بین‌المللی می‌تواند برخی از برنامه‌ها و فعالیت‌های این دانشگاه است.

صدیقی افزود: نوسازی آزمایشگاه‌های پژوهشی دانشگاه با کمک بودجه تخصیصی مخصوصی از سوی وزارت علوم و نیز از طریق جذب حمایت از صنایع داخلی پیشرو از برنامه‌های در دست اجرای دانشگاه است.

صدیقی با اشاره به برنامه‌های دانشگاه برای تقویت زیرساخت‌های لازم جهت تحقق مرجعیت علمی گفت: دستیابی به مرجعیت علمی که منافع پایدار را برای نظام علمی و فناوری کشور فراهم می‌کند، نیازمند ایجاد بستر‌های مختلفی است که ایجاد بستر لازم جهت ارائه اﯾﺪهﻫﺎی کارآفرینانه داﻧﺶآﻣﻮﺧتگان ﻣﺎﻧﻨﺪ پارک‌های ﻋﻠﻢ و ﻓﻨﺎوری و ﻣﺮاکز رﺷﺪ از مهمترین اقدامات دانشگاه صنعتی خواجه نصرالدین طوسی در این خصوص ذکر شده است. 

وی تأکید کرد: ﺗﺤﻮل در ﻧﻈﺎم آﻣﻮزش و پژوﻫﺶ و ارتقای استاندارد‌های تدریس، به روز رسانی برنامه‌های درسی با دید آموزش پژوهش محور، ﺧﻮدﺑﺎوری علمی ﺑﺎ ﻣﺤﻮرﯾﺖ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﺴﺎﺋﻞ و راهﺣﻞﻫﺎی ﺑﻮمی، ﺑﻬﺮهﻣﻨﺪی ﺑﻬﯿﻨﻪ از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﻮﺟﻮد در کشور برای رسیدن به جایگاه علمی ﻣﻮرد نظر نیز از برنامه‌های در دست اجراست.

 وی گفت: تأمین تسهیلات مناسب برای انتشار مقالات علمی و تشویق به انتشار در نشریات علمی برجسته، ارتقای کیفیت و دسترسی به تجهیزات علمی و فناورانه، ایجاد محیط‌های مشترک تحقیقاتی بین دانشگاه‌ها و صنعت و همچنین توسعه همکاری‌های بین المللی در زمینه تحقیق و توسعه برای ایجاد مرجعیت علمی پایدار و موثر با کمک معاونت‌های پژوهش و بین الملل دانشگاه در دست اجراست.

انتهای پیام/

ارسال نظر