صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۲

درخواست طلاق اینترنتی از طرف زن

طلاق اینترنتی، به معنای درخواست طلاق از طریق سامانه است که کار را برای زوجین سهل و آسان کرده است. گرچه مرد می‏تواند دادخواست طلاق را به راحتی ارائه دهد، اما طلاق از طرف زن با دشواری‌های زیادی همراه است، زن در صورتی که بتواند دلایل موجهی را برای درخواست طلاق ارائه دهد، این حق را دارد از همسر خود جدا شود.
کد خبر : 868822

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، طلاق اینترنتی، به معنای درخواست طلاق از طریق سامانه است که کار را برای زوجین سهل و آسان کرده است. گرچه مرد می‏تواند دادخواست طلاق را به راحتی ارائه دهد، اما طلاق از طرف زن با دشواری‌های زیادی همراه است، زن در صورتی که بتواند دلایل موجهی را برای درخواست طلاق ارائه دهد، این حق را دارد از همسر خود جدا شود. با توجه به شرایط قانونگذاری، دلایل معتبر می‌تواند ناسازگاری، آزار جسمی یا روحی، اعتیاد، عدم پرداخت نفقه و مواردی از این دست باشد. پس از اینکه قاضی شواهد مورد نظر را مورد بررسی قرار داد، آنچه را که به نفع هر دو طرف است، اعلام کرده و حکم نهایی طلاق را لازم الاجرا می‌داند. گروه وکلای پارسای، با همکاری بهترین وکلا شما را در مسیر رسیدن به حق و حقوق تان تنها نمی‏گذارد.

دلایل طلاق از سوی زن

با توجه به قوانین موجود در کشور مرد می‌تواند بدون هیچ دلیلی همسر خود را طلاق دهد، اما اگر زن تقاضای طلاق داشته باشد، باید دلایل موجه و قابل استنادی را به دادگاه ارائه دهد. یکی از ساده‌ترین راهکارها برای ارائه دادخواست طلاق از سوی زن، داشتن وکالت از همسر است. اگر زوج یک وکالت به همسر خود داده باشد، زوجه بدون ارائه دلایل محکمه پسند می‌تواند از حق طلاق برخوردار باشد.

در عقدنامه قانون شروط ۱۲ گانه‌ای را برای طلاق در نظر گرفته است که اگر زوجه بتواند به آن‌ها استناد کند، می‌تواند تقاضای طلاق داشته باشد. همچنین مواردی از جمله ‌عدم پرداخت نفقه، ترک زندگی، محکومیت قطعی، عدم بچه دار شدن، خیانت، کراهت زوجه، مشکلات زناشویی، ابتلا به بیماری‌های لاعلاج، اعتیاد و موارد دیگر از جمله دلایلی هستند که در صورت اثبات، زوجه می‌تواند درخواست طلاق اینترنتی دهد. عسر و حرج به معنای سختی است، اگر زوجه در زندگی با همسر خود سختی‌های فراوان را تحمل کند، به گونه‌ای که ادامه زندگی سخت و دشوار باشد، می‌تواند درخواست طلاق خود را به جریان بگذارد. در برخی از موارد، زوجه در مقابل بخشش مهریه، نفقه و حق و حقوق خود نیز می‌تواند رضایت زوج را برای طلاق جلب کند. گروه وکلای پارسای، بهترین راهکارها را برای اثبات دلایل طلاق، ارائه می‌‏دهد.

اهمیت سامانه تصمیم در طلاق

با راه‌اندازی سامانه تصمیم، از سوی سازمان بهزیستی کشور با همکاری دادگستری، امکان درخواست طلاق اینترنتی برای زوج و زوجه فراهم شده است. هر نوع طلاقی از جمله طلاق توافقی و طلاق یک طرفه از سوی زوج یا زوجه، باید از طریق سامانه تصمیم پیگیری شود. یکی از مراحل پیگیری طلاق از طریق سامانه، شرکت در جلسات مشاوره است. قانون حمایت از خانواده سعی کرده است با برگزاری جلسات مشاوره، اختلافات جزئی بین زوجین را برطرف کرده و مشکلات بزرگتر را نیز با همفکری و صحبت کردن، حل کند. بسیاری از دادخواست‌های طلاق ثبت شده در سامانه تصمیم، با حضور زوجین در جلسات مشاوره، ادامه پیدا نمی‌کند. زوجین به خاطر داشته باشند اگر در جلسات مشاور شرکت نکرده باشند قاضی، دادگاه را برگزار نخواهد کرد. در واقع یکی از شروطی که قاضی جلسه دادگاه را برگزار می‌کند، شرکت کردن زوجین در جلسات مشاوره است. در این زمان زوجین باید به جلسات مشاوره مراجعه و مجدداً جلسه دادگاه تشکیل شود. در این میان زوجین زمان زیادی را از دست خواهند داد، بنابراین شرکت در جلسات مشاوره در مراحل ابتدایی، می‎تواند موثرتر باشد.

نحوه طلاق اینترنتی

در طلاق اینترنتی، با جستجوی عبارت zaman.behzisti.net در مرورگر گوگل، وارد سامانه تصمیم می‌شوید. با انتخاب شهر محل سکونت، ادامه روند تشکیل پرونده را انجام می‌دهید، با ثبت مشخصات اولیه زوج و زوجه، از میان مراکزی که برای مشاوره در نظر گرفته شده‌ است، مرکز مورد نظر را انتخاب و طبق تاریخ و ساعتی که تعیین شده است باید به طور حضوری همراه با مدارک شناسایی به مرکز مشاوره مراجعه کنید. در پایان تکمیل اطلاعات، کد پیگیری دریافت خواهید کرد که به واسطه آن می‌توانید از روند پیگیری پرونده مطلع شوید.

ثبت نام در سامانه تصمیم کاملا رایگان است و نباید هزینه‌ای را پرداخت کنید، اما برای حضور در جلسات مشاوره طبق تعرفه هزینه لازم را باید پرداخت کنید. تعداد جلسات مشاوره ۵ جلسه است که در ۴۵ روز، در فواصل معینی برگزار می‌شود.

اگر جلسات مشاوره مثمر ثمر واقع شوند، ادامه کار طلاق انجام نمی‌شود و زوجین به زندگی خود باز می‌گردند. اما اگر در جلسات مشاوره زوجین به توافق برای ادامه زندگی نرسند، با صادر شدن گواهی ‌عدم انصراف از طلاق، پرونده به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارجاع داده می‌شود و مراحل طلاق از طریق دادگاه خانواده ادامه پیدا می‌کند. در دادگاه خانواده، پرونده در یک شعبه مشخص، مورد بررسی قرار گرفته و زمان رسیدگی برای آن مشخص می‌شود. تاریخ رسیدگی از طریق سامانه ثنا به زوجین ابلاغ می‌شود. زوجه دقت داشته باشد تنها سه ماه از زمان صدور گواهی ‌عدم انصراف از طلاق، فرصت دارد تا پرونده طلاق خود را پیگیری کند.

اگر دادگاه دلایل زوجه را برای طلاق، محکمه پسند دانست، زوجین را به دفاتر ازدواج و طلاق معرفی می‌کند تا صیغه طلاق جاری و زوجین از یکدیگر جدا شوند. زوجه به خاطر داشته باشد، در زمان مراجعه به دفاتر ازدواج و طلاق در حالت پاکی باشد و آزمایش‌ عدم بارداری را همراه داشته باشد.

طبق روال معمول پروسه طلاق ممکن است تا یک سال به طول انجامد. اما با وجود اعتراض به رای دادگاه، می‌تواند این زمان طولانی‌تر شود، توصیه می‌شود قبل از اقدام به ارائه دادخواست طلاق، ابتدا مدارک لازم را جمع آوری و از همراهی یک وکیل طلاق بهره مند شوید. گروه وکلای پارسای، با سال‏ها تجربه در امور مربوط به طلاق، سعی دارد تا در زمان کوتاهی پروسه طلاق را به پایان برساند.

سخن پایانی

طلاق گرفتن شاید به ظاهر ساده باشد اما به دلیل قوانین و پیچیدگی‌هایی که دارد بسیار سخت و زمان بر است. اگر طلاق از سوی زن باشد که این سختی‌ها بیشتر خواهد بود چرا که باید دلایل موجهی را برای درخواست طلاق ارائه دهد. در طلاق اینترنتی از سوی زن، جلسات مشاوره برگزار و دلایل زوجه برای طلاق توسط قاضی مورد بررسی قرار می‌گیرد. اثبات دلایل می‌تواند کار سختی باشد که از توان زوجه خارج باشد. در این مرحله یک وکیل طلاق می‌تواند از راه و روش‌های خاصی، دلایل زوجه را به دادگاه اثبات کند. گروه وکلای پارسای، با در اختیار داشتن وکلای باتجربه و مطلع، در امور پرونده طلاق در کنار زوجه خواهد بود تا با تمام توان از حق و حقوق موکل خود دفاع کند.

021-44033677

026-34214440

انتهای پیام/

ارسال نظر